Βιομηχανία Εξόρυξης

Αποτέλεσμα εικόνας για BITCOIN RUSSIA

Εδώ και ένα χρόνο Krasnoyarsk Krai στην Σιβηρία δραστηριοποιείται η μεγαλύτερη βιομηχανία Εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αυτή τη στιγμή στον κόσμο, υπό την καθοδήγηση της BitBazza. Η συγκεκριμένη περιοχή λόγω της επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας και του χαμηλού κόστους αυτής (της ενέργειας), από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ότι θα είναι μια επένδυση που γρήγορα θα αποσβέσει την τοποθέτηση των 40 εκατομμυρίων ευρώ η των 2.500.000.000 Ρουβλιών .

Η εγκατάσταση του εν λόγω κολοσσού βρίσκεται σε μια βιομηχανική ζώνη της εκεί περιοχής και απορροφά ήδη από τον πρώτο χρόνο κατά μ.ο 30 – 35 MW ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο στόχος είναι να φτάσει στα 120 MW εντός διετίας!

Στο εγχείρημα αυτό απασχολούνται ειδικοί, απόφοιτοι του τοπικού Πανεπιστημίου που από την εποχή της ΕΣΣΔ καινοτομούσε στον τομέα των τεχνολογιών. Δείγμα της κοινωνικής αντίληψης που διέπει το blockchain είναι οι τεράστιες ποσότητες θερμότητας που θα παράγονται από την διαδικασία της εξόρυξης, όται διανέμονται και χρησιμοποιούνται στους οικιακούς χρήστες και κατοίκους της της περιοχής για δωρεάν θέρμανση. Φυσικά στο Blockchain εκτός από τις επίσημες αρχές και τα εταιρικά σχήματα που έχουν κατανοήσει ότι μέρος των αντιθέσεων του συστήματος μπορούν να επιλυθούν με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν και παράνομα δίκτυα κλοπής μεγατόνων ηλεκτρικής ενέργειας που κάνουν ζημιά σε αυτό που ονομάζεται εξόρυξη, ωστόσο οι μεγάλες δυνάμεις στο χώρο αυτό είναι οι μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες του πλανήτη δηλαδή οι ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα που με τον πρόγονο του BC την βαριά βιομηχανία, κατασκεύαζαν εργοστάσια αντί για προϊόντα, ήταν πρωτεργάτες την δημιουργία και κατασκευή βιομηχανικών υποδομών στην ελαφρά βιομηχανία όπου γης.