Δεν φταίει η ημερομηνία, αλλά οι αιτίες που δημιούργησαν το “τέρας” της επταετίας.

Αναδημοσίευση από το Blog “Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες” των συνεργατών από το RCT.

https://hlek-collectives.blogspot.com/2019/04/21.html/

Η Κύπρος χωρίστηκε στα δύο με τη συμβολή της Χούντας. Μιας θράκας “υπερπατριωτών” που τόσο η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου(και νονού του Γ. Παπαδόπουλου), όσο και η ΕΡΕ(Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις), όσο και το ανέκαθεν Βρετανόφιλο Παλάτι γαλούχησαν, κάνοντας τα στραβά μάτια. 
Η στρατιωτική δικτατορία που σαν σήμερα το 1967 ανέλαβε τα ηνία της χώρας, διέλυσε το σύμπαν, όργωσε και έσπειρε την πρώτη, οριστική και αμετάκλητη καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας “με το μαστίγιο”, υπό το άγρυπνο βλέμμα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ* που κανόνιζαν τα πάντα στην εκτέλεση του, βάζοντας τη χώρα στο γύψο για εφτά συνεχόμενα χρόνια.
Όταν οι τελευταίες* κατάλαβαν από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, ότι ο σταθμάρχης τους Γ. Παπαδόπουλος θα έχανε τον έλεγχο, (με αποτέλεσμα να μην πάρουν αυτό που ήθελαν), τον αντικατέστησαν με ένα νέο “πραξικόπημα” στις 15/7/1974. Επικεφαλής ήταν Δ. Ιωαννίδης(ένα πραγματικό κτήνος της ΕΑΤ ΕΣΑ), όπου διαμέσου αυτού η Κύπρος στο πιο ζωτικό της κομμάτι το ΒΑ, βρίσκεται υπό κατοχή ακόμα και σήμερα. (Η συνέχεια εδώ)….

https://hlek-collectives.blogspot.com/2019/04/21.html/