Μια Νεκρόπολη σε Ανάδυση…

Αποτέλεσμα εικόνας για νεκρόπολη Σακκάρα,

Μετά από 4318 χρόνια(κατά προσέγγιση) Αρχαιολόγοι με επικεφαλής της ανασκαφής, Μοχάμεντ Μεγκαχέντ ανακάλυψαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα υπό τη μορφή ταφικού θαλάμου που χρονολογείται άνω των 4.000 ετών στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου.
Τα ανάγλυφα σε πρώτη φάση δείχνουν, ότι ο ενταφιασθείς αξιωματούχος μάλλον ήταν ο Chuwi, που φέρεται να ηγεμόνευσε την περίοδο της πέμπτης δυναστείας, η οποία χρονολογείται στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ.

Με αρκετές ανακαλύψεις για την εν λόγω περίοδο οι εν λόγω αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον παραπάνω, είχαν πρόσφατα φέρει στο φως ξανά μια στήλη από γρανίτη, όπου δέσποζε το όνομα της βασίλισσας Σετιμπχορ(ως πιθανολογούμενη σύζυγο) του βασιλιά Ντζεκαρε Ισεσις, του όγδοου και προτελευταίου βασιλιά της Πέμπτης Δυναστείας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Font Resize
istosch webPortal