Ο ερωτικός ποιητής της Σιέρρα Βιλκαμπάμπα.

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιητικό έργο νερουδα

Καθισμένος στα “Υψώματα του Μάτσου Πίτσου” ως φιλοξενούμενος την αγαπημένης του γαίας κατέγραψε “Ωδές στα κοινά πράγματα” όπως ο έρωτας, ο Ισπανικός Εμφύλιος ξύνοντας τις πληγές και τις αναμνήσεις στην πένα του μεγαλύτερου Χιλιανού ποιητή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Υψώματα του Μάτσου Πίτσου Πάμπλο Νερούδα

Σαν σήμερα στις 12 του Ιούλη του 1904 γεννήθηκε ένας πολύ μεγάλος δημιουργός της ανθρώπινης ιστορίας, ο τεράστιος Pablo Neruda, (αυτό ήταν και το φιλολογικό ψευδώνυμο του ), ενώ το πραγματικό του ήταν Ρικάρδο Νεφταλί Ρέγιες Μπασοάλτο, Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto. Κατά τους μελετητές θεωρείται ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα, ενώ τπ 1971 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, λόγων των ιδεολογικών του πεποιθήσεων και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιητικό έργο νερουδα

Δηλωμένος Κομμουνιστής, παράφορα ερωτικός ποιητής και ο ίσως σπουδαιότερος σουρεαλιστής ποιητής του αιώνα που μας πέρασε, άφησε ένα αποτύπωμα που αποδείχνει ότι η τεράστια γραφίδα είναι απλοϊκή και ταυτόχρονα υμνεί τα ανθρώπινα πάθη και όνειρο για παραπέρα εξανθρωπισμό του πιθήκου…

Μερικά από τα μεγάλα έργα του:

 • 1923 «Crepusculario»
 • 1924 Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα τραγούδι απελπισμένο – («Veinte poemas de amor y una canciσn desesperada»)
 • 1935 «Residencia en la tierra»
 • 1947 «Tercera residencia»
 • 1950 Γενικό Άσμα -(«Canto general»)
 • 1952 Οι στίχοι του καπετάνιου – («Los versos del capitαn»)
 • 1954 «Odas elementales»
 • 1953 Όλη η αγάπη – («Todo el amor»)
 • 1958 Εστραβαγάριο – («Extravagario»)
 • 1964 «Memorial de Isla Negra»
 • 1974 Το βιβλίο των ερωτήσεων – («Libro de las preguntas»)που εκδόθηκε μετά το θάνατό του
 • 1974 αυτοβιογραφία «Confieso que he vivido» που επίσης εκδόθηκε μετά το θάνατό του

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Font Resize
istosch webPortal