Ο δημιουργός της “Γειτονιάς των αγγέλων”

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

 

 

Ο δημιουργός της “Γειτονιάς των αγγέλων”

Για τον Ιάκωβο Καμπανέλη δεν θα γράψουμε κάτι το βιογραφικό, εξάλλου δεν έχουμε να προσθέσουμε και δεν θα προσθέσουμε ούτε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι καινούργιο για το ιερό τέρας της γραφής και κυρίως της δραματουργίας που εκφράστηκε σε κάθε τι που πριν απ΄όλα απαιτούσε αυτήν την γραφή δηλαδή.
Ο θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σεναριογράφος τόσο του θεάτρου όσο και του κινηματογράφου, δημοσιογράφος, στιχουργός, ποιητής, συνθέτης, τραγουδοποιός και ακαδημαϊκός Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε σαν σήμερα στο υπέροχο Κυκλαδονήσι της Νάξου στις 2 του Δεκέμβρη του 1921 και αποτέλεσε τον πατέρα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας και ο οποίος έφυγε στις 29 του Μάρτη του 2011 σε ηλικία 89 ετών, παραμένοντας για πάντα νέος και πρωτοπόρος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.
Γι αυτήν την πολυσχιδή προσωπικότητα, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του, καθώς και το μεγάλο του έργο το οποίου υπήρξαμε θαυμαστές από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά την μελοποίηση του Mαουτχάουζεν (The Balad of Mauthausen) από τον ομώνυμο κύκλο τραγουδιών και το μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που περιγράφουν τον έρωτα δύο κρατουμένων στο ομώνυμο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου και ο ίδιος ήταν έγκλειστος μέχρι την 5η του Μάη του 1945, όταν τον απελευθέρωσε μαζί με όλους τους κρατούμενους του, ο Κόκκινος Στρατός μέσω του Στρατάρχη Κόνιεφ.

Σκοπός μας δεν είναι να αναδείξουμε κάτι που το ξέρουν άπαντες και που θα τα βρείτε σε πολλάκις καλύτερη μορφή από οπουδήποτε, αλλά να ανατρέξουμε στο έργο του και να μπούμε γρήγορα και βαθιά μέσα σε αυτό, μέσω της τεχνικής που ονομάζεται αντεστραμμένη πυραμίδα.
Να δούμε εις βάθος, το ρεζουμέ και το περιεχόμενο, του απέραντου, υπέροχου, βιωματικού και βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και να αναδείξουμε τις πλευρές τους σαν μια ολοκληρωμένη οντότητα που είτε αυτή έρχονταν από τα θεατρικά του έργα, είτε από την ποίηση και τους στίχους που μελοποιήθηκαν, είτε από τα κινηματογραφικά του σενάρια, ανάβλυζε την επιτομή της ταξικής πάλης, είτε από την κατοχή, εξάλλου ο Β’ ΠΠ, ήταν η ανώτατη μορφή ταξικής πάλης, όπως και η Χούντα τύπου Μπανανίας που επιβλήθηκε από τους δικτάτορες Συνταγματάρχες και έβαζε τη χώρα στο γύψο, είτε από την λεγόμενη μεταπολίτευση.
Ο μεγάλος κονδυλοφόρος της τέχνης, δεν χόρευε απλά πάνω στα στάχυα της σύγχρονης Ελληνικής, αλλά και Ευρωπαϊκής ιστορίας, καταγράφοντας μέσα από την αυλή των Θαυμάτων την αποθέωση της ανθρώπινης αγάπης και του έρωτα πάνω από το άγρυπνο μάτι του γορίλα και της κατ΄εκείνον Δαμόκλειου, αλλά βαθιά απάνθρωπης σπάθης του.
Έφτιαξε σενάρια και μύθους, ανώτερα και ανώτερους ακόμα κι από αυτά (και αυτούς) που μιλούν για την έβδομη μέρα της δημιουργίας, μας έβαλε στη Γειτονιά των Αγγέλων, μέσα από την Οδύσσεια της επιστροφής των τιμωρημένων από τις αποικίες του τρόμου.
Ανέδειξε το μεγάλο Αόρατο Θίασο και κακόγουστο Τσίρκο της Δικτατορίας που μισούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, τον ένα και μοναδικό της εχθρό το λαό, που πουλούσε τα παραμύθια της δήθεν επανάστασης μέσω ενός ακήρυχτου πολέμου σε οτιδήποτε πραγματικά επαναστατικό και γνήσια λαϊκό.
Έγραψε για το Μαουτχάουζεν, τη Στέλλα, το Δράκο και την Αρπαγή της Περσεφόνης, ενώ παράθεσε τα κορίτσια στον νησιωτικό ήλιο της χώρας μας, ήταν αυτός που μέσω της πένας του έδειξε τον δραματικό τόνο της βαρβαρότητας που ακόμα και η ίδια η ιστορία δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει αυτό.

Θεατρικά Έργα

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Χορός πάνω στα στάχυα 1950
Έβδομη μέρα της δημιουργίας 1955-56
Αυτός και το παντελόνι του και η Κρυφή ζωή του Γουώρεν Μήττυ(μονόπρακτα) 1957
Η Αυλή των Θαυμάτων 1957-58
Η ηλικία της νύχτας 1958-59
Ο Γορίλας και η Ορτανσία 1959
Παραμύθι χωρίς Όνομα 1959-60
Γειτονιά των αγγέλων 1963-64
Βίβα Ασπασία 1966-67
Οδυσσέα γύρισε σπίτι 1966-67
Αποικία των τιμωρημένων 1970-71
Ασπασία 1971-72
Το μεγάλο μας τσίρκο 1972-73
Το κουκί και το ρεβύθι 1974
Ο εχθρός λαός 1975
Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα -1976-77
Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού 1978-79
Ο μπαμπάς ο πόλεμος 1981
Ο αόρατος Θίασος 1988
Ο δρόμος περνά από μέσα 1992
Τρεις σε μοναξιά (Ο πανηγυρικός, Αυτός και το παντελόνι του, Ο επικήδειος) 1992

Σενάρια κινηματογραφικών ταινιών

Στέλλα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη
Ο δράκος σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου.
Το Ποτάμι σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου.
Αρπαγή της Περσεφόνης σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου
Το κανόνι και τ’ αηδόνι σε σκηνοθεσία Ιάκωβου και Γιώργου Καμπανέλλη.
Κορίτσια στον ήλιο σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch data &technologies lab

istosch data &technologies lab