Μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις, ομοιότητες & διαφορές (Α’ Μέρος)

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις, ομοιότητες & διαφορές (Α’ Μέρος)

Στην φρασεολογία των πολιτικών επιστημών, πολλές φορές ακούμε τις φράσεις “μεγάλες δυνάμεις”, “μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις”, “μεγάλες η μεσαίες περιφερειακές δυνάμεις” και δυνάμεις “πολλαπλά εξαρτημένες” με εθνική όμως κυριαρχία όπως η χώρα μας.
Τι σημαίνουν όλα αυτά όμως και πως επηρεάζουν στον ένα η στον άλλο βαθμό, την πολιτική και την οικονομία στις “αναπτυγμένες”, “αναπτυσσόμενες” και σχετικά, η απόλυτα “υπανάπτυκτες” χώρες, τι σχέση έχουν με την πάσης φύση ιδιοκτησιακή σχέση με το σύνολο, η με μέρος των μέσων παραγωγής, τόσο μερικώς, η ποσοστιαία, όσο και σε όλη τους τη σφαίρα.
Σε πιο βαθμό και με ποιο τρόπο επιδρούν, πάνω στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό των χωρών τους, σε ολόκληρη την υφήλιο.
Δε μιλάμε φυσικά με όρους γεωπολιτικής και με τη λογική της, η οποία είναι αντιδραστική θεωρία που προσπαθεί να ερμηνεύσει τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής, μαζί και του πολέμου με γεωγραφικά αίτια.
Μια “ακροδεξιών” στοχεύεων σωβινιστική θεώρηση, που επιδιώκει την δικαίωση της κατάκτησης ξένων εδαφών και την υποδούλωση λαών από τις ιμπεριαλιστικές τάσεις, διαμέσου των ιδιοτήτων που αποκτάει το γεωγραφικό περιβάλλον, σαν στοιχείο οικονομικής πολιτικής, η αντιδραστική θεώρηση της γεωπολιτικής, τις εμφανίζει ως ιδιότητες της γης.
Ωστόσο αυτό που θέλουμε είναι να αναδείξουμε τι είναι αυτό που στο πεδίο της οικονομίας αναδείχνει μια πολυεθνική χώρα, ως μεγάλη δύναμη και ποιες οι διαφορές τις από αυτές που είναι περιφερειακές δυνάμεις και πως οι πρώτες κινούν το τραίνο της ιστορίας στο επίπεδο της οικονομίας, των διεθνών σχέσεων και πως αυτές επηρεάζουν τις ζωές μας.
Τι κάνει μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη διαφοροποιημένη, από μια μεγάλη αναπτυγμένη χώρα και γιατί δεν είναι πάντα το ίδιο μέγεθος, ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη, σε σχέση με μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη και μπορεί εν τέλη, και σε βάθος χρόνου, η τελευταία να φτάσει η να ξεπεράσει μια μεγάλη δύναμη;

Καταρχάς πρέπει να προσδιορίσουμε τα ποσοτικά, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που ως γνωστόν στη διαλεκτική, τα πρώτα καθορίζουν τα δεύτερα και όλα μαζί, είτε εταιροκαθορίζονται, είτε λειτουργούν αντιθετικά σε και από άλλη φυσικά κλίμακα και θέση, από ένα σημείο και μετά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, να τα βάλουμε σε μια λογική τάξη και από εκεί και μετά να αναπτύξουμε την εξίσωση του σκεπτικού μας, που ούτε το αλάθητο διεκδικεί, ούτε φυσικά προσπαθεί να νουθετήσει τους αναγνώστες του.
Το γεγονός αποσαφηνίζουμε αναδείχνεται μόνο και μόνο, για να κατανοήσουμε και κατ΄επέκταση να αποσαφηνίσουμε, για το τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη και γιατί αυτά που βλέπουμε στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία, στην Λευκορωσία και τις χώρες τις Βαλτικής, στην Κεντρική και Λατινική Αμερική, στην υπερσαχάρια και υποσαχάρια Αφρική, στην Ανατολική Ασία, ακόμα και στον Βόρειο Αρκτικό Ωκεανό.
Το πόσο είναι σημαντικά και ίσως και σε έναν ορισμένο βαθμό, ακατόνητα, αδιευκρίνιστα και “κουλά” που λέει και η αγαπημένη μας αργκό, στη διεθνή σκακιέρα, πως και γιατί δημιουργούνται και τι κρύβει το παραπέρα ξετύλιγμα του κουβαριού, όλο το επόμενο διάστημα, καθώς και και γιατί το μέλλον είναι στο διάστημα, σε μια κατά απ΄ότι φαίνεται εξαιρετικά “πρωτόγνωρη” κι ενδιαφέρουσα εποχή για τον ιστορικό του μέλλοντος;

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Ας ξεκινήσουμε όμως από το βασικό, ποια είναι τα ποιοτικά και ποια τα ποσοτικά χαρακτηριστικά, οι ομοιότητες και οι διαφορές.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

1)Επιρροή:Η επιρροή τους χαρακτηρίζεται διεθνική,πέραν της πολιτιστικής, διαστρωματικής και πολιτικής συγγένειας &ιδιοσυγκρασίας, Θρησκευτικής, εθνικής, και φυλετικής ομοιογένειας, πολύ μακρυά από την αυλή τους και αποτελούν σε γεωγραφική κλίμακα συμμαχίες, συνεργασίες κλπ. Η κρατική οντότητα σε επίπεδο ιδιοσυγκρασίας συνείδησης και εξωτερικής πολιτικής είτε αποτελεί μια παραλλαγμένη και με νέους όρους συνέχεια των πρώην Αυτοκρατοριών, είτε είναι ένα ισχυρότατο μεγάλο και διεθνικό “έθνος-κράτος”.

1)Επιρροή: Η επιρροή τους χαρακτηρίζεται αποκλειστικά και μόνο, από μερική και γύρω και μέσα από την αυλή τους, με εθνική, φυλετική, θρησκευτική ομοιογένεια και ιδιοσυγκρασία, ίσως και πολιτιστική, διαστρωματική και πολιτική συγγένεια και προσπαθούν να χωθούν με την εξαγωγή της ιστορικής τους συνείδησης, είτε πολιτικά, είτε οικονομικά σα σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις που κι αυτές έχουν επιρροή στην αυλή τους, είτε δημιουργώντας πεδία αποσταθεροποίησης, είτε ως πολιτιστικοί πάτρωνες στα βάθη των αιώνων.
2)Θέση Κυρίαρχης Τάξης: Σε ποια θέση της κατάταξης βρίσκεται η κυρίαρχη τάξη και το Κράτος της, πόσο επηρεάζει όλη τη σφαίρα της ιδιοκτησίας στα Μέσα Παραγωγής, σε τι επίπεδο παραγωγικότητας φτάνει τις δυνάμεις παραγωγής και πόσο σταθεροποιεί τις σχέσεις παραγωγής και του Κράτους στον κυρίαρχο τρόπο παραγωγής.
Το ποσοστό κατοχής κι ελέγχου στα αντικείμενα εργασίας κι αν εξάγει η εισάγει μεγάλο ποσοστό από αυτά, πχ πρώτες ύλες.
Το ποσοστό κατοχής κι ελέγχου στα μέσα εργασίας, εργαλεία παραγωγής, υλικοτεχνικές υποδομές, βαριά και ελαφριά βιομηχανία κλπ.
Το πόσο ικανοποιεί τις ανάγκες και πως αμείβει το μεταβλητό κεφάλαιο, είτε κερδοφορεί, είτε διανέμει το ποσοστό του υπερπροϊόντος ως κοινωνικό προϊόν.
2)Θέση Κυρίαρχης Τάξης: Η κυρίαρχη τάξη και το Κράτος της δεν έχουν κατακτήσει, η επαναφέρει την θέση που κατείχαν σε προηγούμενη φάση του συστήματος, η στην εποχή της φεουδαρχίας.
Δεν βρίσκονται ασφαλώς σε πλήρη και εξαρτημένη θέση και κατέχουν σημαντική επιρροή, στο Κράτος, όμως η κατοχή τους είναι περιορισμένη τόσο στο σταθερό, τόσο στο πάγιο, τόσο στο κυκλοφοριακό κεφάλαιο αλλά όχι σε όλο το σύνολο των μέσων παραγωγής, ακόμα και στα εγχώριας προέλευσης.
Ο έλεγχος και η κατοχή περιορίζεται είτε στα αντικείμενα, είτε στα μέσα εργασίας, ενώ το μεταβλητό κεφάλαιο υπόκειται πολλές και ανεξέλεγκτες παλινδρομήσεις.
Μεγάλο μέρος της παραγωγής ανατίθεται στα δικά της αντικείμενα εργασίας και στα μέσα της.
3) Πληθυσμός χώρας: Αν είναι αυξητικός, η αν περνάει τα 120.000.000,με άλλους τόσους τουλάχιστον όμορους, στη γλώσσα στην ιδιοσυγκρασία, στα ήθη και τα έθιμα, στο επίπεδο του τεχνικού, επιστημονικού προσωπικού και εργατικού δυναμικού.
Στο επίπεδο των υποδομών της παιδείας, της παραγωγής στον πολιτισμό, στις τέχνες, στον αθλητισμό, στην παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων που λειτουργούν πότε ψυχαγωγικά και πότε ως τρόπος επικοινωνιακής και πολιτισμικής διείσδυσης, καθώς και στις καινοτομίες, επιστημονικές, τεχνολογικές, τεχνικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, κλπ
3) Πληθυσμός χώρας: Αν είναι αυξητικός, η αν περνάει τα 45.000.000, με άλλους τόσους τουλάχιστον όμορους, στη γλώσσα στην ιδιοσυγκρασία, στα ήθη και τα έθιμα, στο επίπεδο του τεχνικού, επιστημονικού προσωπικού και εργατικού δυναμικού που παρέχει.
Στο επίπεδο των υποδομών της παιδείας, είναι ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με τις κυρίαρχες χώρες, αν κι όλες τους οι προσπάθειες πραγματοποιούνται ενίοτε στη χρηματοδότηση εθνικής συνείδησης στους συγγενείς λαούς και όχι με ιδιαίτερη επιτυχία.
Ενισχύουν και χρηματοδοτούν προσπάθειες, επίσης χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ βρίσκονται ακόμα σε φάση της χαμηλού, η ευτελούς επιπέδου παραγωγής στον πολιτισμό, στις τέχνες, στον αθλητισμό, στην παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων που λειτουργούν πότε ψυχαγωγικά και πότε ως τρόπος επικοινωνιακής και πολιτισμικής διείδυσης, καθώς και στις καινοτομίες, επιστημονικές, τεχνολογικές, τεχνικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, κλπ
4)Υποδομές και σχέση με το μέλλον: Αν και κατά πόσο, αποτελεί πρωταγωνιστική δύναμη, καινοτόμο, πρωτοπόρο και δημιουργικό ρόλο, στο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, σε βιομηχανία, σε τεχνογνωσία και τεχνολογία που θα υποστηρίξουν την επόμενη φάση της ζωής στο μέλλον της εξερεύνησης, κατοίκησης και κατάκτησης τόσο του ηλιακού μας συστήματος, όσο και του διαστήματος γενικά.
Αυτή του διαστήματος, ως κατασκευαστής και διαμορφωτής των σφαιρών επιρροής και των ζωνών τους, στην αποίκηση του και φυσικά την εξόρυξη τους κλπ
Βασική και κυρίαρχη συμμετοχή σε προγράμματα με κρυπτονομίσματα και ότι αυτά εκπροσωπούν και παράγουν για μαθηματικά μοντέλα που θα απογειώσουν την κυβερνητική και την εποχή του διαστήματος.
4)Υποδομές και σχέση με το μέλλον:Σχεδόν μηδενική και ανύπαρκτη προοπτική, καθόλου καινοτόμο, πρωτοπόρο και δημιουργικό ρόλο, στο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, σε βιομηχανία, σε τεχνογνωσία και τεχνολογία που θα υποστηρίξουν την επόμενη φάση της ζωής στο μέλλον της εξερεύνησης, κατοίκησης και κατάκτησης τόσο του ηλιακού μας συστήματος, όσο και του διαστήματος γενικά.
Οι περιοχές του διαστήματος δεν τις εμπεριέχουν καθόλου, η μόνο ως ακολούθους, ίσως φιλοξενούμενους και καθόλου ως κατασκευαστές και διαμορφωτές των σφαιρών επιρροής και των ζωνών τους, στην αποίκηση του και φυσικά την εξόρυξη τους κλπ
Δευτερεύουσα και παρασιτική συμμετοχή σε προγράμματα με κρυπτονομίσματα, κυρίως από ατομικά και συλλογικά υποκείμενα που ενδιαφέρονται για πλουτισμό και όχι σε ότι αυτά εκπροσωπούν και παράγουν σε μαθηματικά μοντέλα που θα τις φέρουν πολύ πίσω απ΄ την κυβερνητική και την εποχή του διαστήματος.

Είδαμε και αποδείξαμε λοιπόν παραπάνω, ότι οι διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις και στις μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις του πλανήτη, είναι τουλάχιστον χαοτικές, όσον αφορά αποκλειστικά την παρούσα φάση και τον τουλάχιστον ένα αιώνα ακόμα, για να μην πούμε ότι το παιχνίδι είναι ήδη τελειωμένο για πολλούς αιώνες ακόμα.
Πως όποιος έμεινε πίσω στο διάστημα, στις επιστήμες, και η κυρίαρχη της τάξη, δια της εξουσίας της, ήδη από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και κυρίως μετά το κομβικό σημείο που ονομάστηκε Β’ ΠΠ, δεν σψεδίασε το μέλλον του, θα καταλήξει να εκπέσει σε μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, όπως ακόμα – ακόμα και οι μεγάλες χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, όπου η βιομηχανική της παραγωγή θα απορροφηθεί, από πολύ μεγαλύτερους παίκτες, ενώ το ίδιο το σύνολο της ΕΕ, θα καταστεί και δυσλειτουργικό και φυσικά οι αντιθέσεις του εσωτερικού του, θα την οδηγήσουν σε τέλμα, αν όχι σε διάλυση, η μετασχηματισμό.
Όσοι ανέπτυξαν βασικούς τομείς στα βασικά συγκεντροποιημένα και κεντρικά μέσα παραγωγής από το 1960 και έπειτα, ενώ ταυτόχρονα είχαν κι όλες τις προϋποθέσεις στην κατοχή τους πάνω σε αυτά, θα αποδειχτούν βασικοί πρωταγωνιστές και φυσικά ο Φιλελεύθερος τύπος, ειδικά στη χώρα μας, θα ασθμαίνει σε αναλύσεις τύπου ΑΕΠ και θα χάνει τα αυγά και τα πασχάλια.
Δηλαδή όσοι είχαν την ευκαιρία και την ευτυχία να κατέχουν το σύνολο τους τα μέσα παραγωγής, δηλαδή οι ΗΠΑ, η ΕΣΣΔ(σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία και η ΛΔ. της Κίνας), όπως για παράδειγμα τα αντικείμενα εργασίας σχεδόν στο σύνολο τους, δηλαδή τις βασικές πρώτες ύλες, τις γαίες και το υπέδαφος τους, που δεν αναγκαζόντουσαν να τις αγοράζουν και να τις εισάγουν, αλλά αντιθέτως τις εξήγαγαν κι όλας.
Αυτές που είχαν αναπτύξει όλη την κλίμακα, της πυραμίδας και της αλυσίδας της υποδομής στα μέσα εργασίας(βαριά και ελαφριά βιομηχανία), προετοίμαζαν κι εκπαίδευαν το πάγιο, σταθερό και μεταβλητό κεφάλαιο και μάλιστα πυρετωδώς, για την 4η βιομηχανική επανάσταση, πενήντα, έως και εξήντα χρόνια πριν από αυτήν, ταυτόχρονα με το διάστημα και την κυβερνητική, ανεξάρτητα αν τα έκαναν μαζική εμπορικό προϊόν, η αν την φύλαγαν για το τότε σημερινό και αυριανό μέλλον, όπως κάνει τώρα η Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία αξιοποιεί όλες τις ανακαλύψεις και τις τεχνικές πρωτοπορίες της πρώην ΕΣΣΔ, προσομοιώνοντας τες, στα δεδομένα του σήμερα και του μεσομακροπρόθεσμου αύριο.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε επίσης το πώς εδώ και εξήντα χρόνια προωθούσε την επιστημονική, τεχνική και τεχνολογική της γνώση και σχεδιασμό, μέσα από ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, που προδιαθέτει ανεπτυγμένο μεταβλητό κεφάλαιο, τα μαθηματικά μοντέλα σε σύμφυση με τις ανθρωπιστικές επιστήμες και όχι ανεξάρτητα, όπως κάνει η ΕΕ.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδο Β1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδο Β1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.