Ο Γκόργκι των Βαλκανίων

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Ο Γκόργκι των Βαλκανίων

Ο Γκόρκι των Βαλκανίων(Marele Gorki din Bakcani), δεν υπήρξε ο συγγραφέας πολλών λογοτεχνικών έργων, εξάλλου δεν πρόλαβε κι όλας, μιας και έφυγε απ’ τη ζωή από Φυματίωση σε ηλικία μόλις 55 ετών στις 16 του Μάη του 1935, ενώ είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ωστόσο κατάφερε να γράψει πέντε έργα, μεταξύ των οποίων το “Κυρά Κυραλίνα”(που ήταν η αφορμή για να του δοθεί το προσωνύμιο από τον Καζαντζάκη, με τον οποίο ήταν αδελφικοί φίλοι), όπου ήταν το σπουδαιότερο έργο του και ένα έργο παγκόσμιας ακτινοβολίας και εμβέλειας, καθώς και το “Μπάρμπα-Αγγελής” που τον έκαναν διεθνούς φήμης συγγραφέα.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Για το εν λόγω αριστουργηματικό έργο έγραφε ο μεγάλος και πολυτάλαντος Γάλλος συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, δοκιμιογράφος, πεζογράφος, μουσικολόγος, μουσικός και ιστορικός της τέχνης Ρομέν Ρολάν η (Romain Rolland Λατινιστί) και το οποίο καταγράφεται από κάθε εκδότη ο οποίος είχε αναλάβει την έκδοση και διανομή του εξαντλημένου πλέον και πολυδιαβασμένου συγγραφικού έργου «Είναι ένας διηγηματογράφος γεννημένος, ένας διηγηματογράφος Ανατολίτης που μαγεύεται και συγκινείται από τις ίδιες του τις διηγήσεις, και τόσο συχνά συνεπαίρνεται απ αυτές, που μιας κι άρχισε την ιστορία, κανένας, ούτε ο ίδιος, δεν ξέρει αν θα κρατήσει μιαν ώρα ή χίλιες και μια νύχτες. Το διηγηματογραφικό του αφήγημα είναι σε τέτοιον βαθμό ασυγκράτητο, που στο γράμμα που έγραψε την παραμονή της αυτοκτονίας του, δυο φορές αφήνει στη μέση τα απελπισμένα παράπονά του για να διηγηθεί δυο χιουμοριστικές ιστορίες της περασμένης του ζωής. Τον κατάφερα να καταπιαστεί να γράψει ένα μέρος από τις αφηγήσεις του αυτές· κι αρχίνησε ένα έργο πολύ μεγάλο… Είναι μια αναπαράσταση της ζωής του· και το έργο του, καθώς κι η ζωή του, μπορούσε να ήταν αφιερωμένο στη Φιλία· γιατί στον άνθρωπο αυτόν έχει γίνει πάθος ιερό. Σ όλο τον δρόμο το συναντά στη θύμηση των προσώπων που συναπάντησε· καθένα τους έχει και το αίνιγμα της μοίρας του που ζητά να λύσει. Και κάθε κεφάλαιο του ρομάντζου αποτελεί σαν ένα διήγημα. Τρία ή τέσσερα απ αυτά τα διηγήματα στους τόμους που ξέρω, είναι εφάμιλλα των Ρώσων δασκάλων. Διαφέρουν μονάχα στην ιδιοσυγκρασία και το φως, στην ορμητικότητα του πνεύματος, στην τραγική ευθυμία στη χαρά αυτή του διηγηματογράφου που λυτρώνει την πιεσμένη ζωή».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.


Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Font Resize
istosch webPortal