Εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα σταματούν να λειτουργούν από την αρχή του χρόνου σταδιακά

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα σταματούν να λειτουργούν από την αρχή του χρόνου σταδιακά

Αν κάτι θα στεναχωρήσει μερικά εκατομμύρια κόσμο ανά το πλανήτη την τρέχουσα χρονιά, θα είναι η από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς που μπήκε πριν μερικές μέρες, δύο για την ακρίβεια, δεν θα είναι μόνο ο Covid 19 και οι παρούσες, αλλά και οι ενδεχομένως νεότερες μεταλλάξεις, αλλά και η ουσιαστική και σταδιακή αχρήστευση των κινητών τους συσκευών της κατηγορίας των λεγόμενων smart-phone τηλέφωνα Android και iOS (Apple), μιας και θα σταματήσουν να λειτουργούν επειδή δεν θα λαμβάνουν πλέον πια ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας.
Τόσο η καπιταλιστική άναρχη παραγωγική διαδικασία, όσο και η αναγκαιότητα χρήσης, μελέτης κι έρευνας νέων εφαρμογών, θα καθίστανται, ανεπαρκείς και ασύμβατες στον παρακάτω κατάλογο τέτοιου είδους τεχνολογίας έξυπνων κινητών συσκευών, οι οποίες θα τεκμαίρονται σταδιακά ως παρωχημένες.
Για το λόγο αυτό στην αγορά, θα κυκλοφορήσουν νεότερα μοντέλα smartphone τα οποία δεν θα είναι απαραίτητο ότι όλα θα είναι προσαρμοσμένα στην 5G & 6G τεχνολογία που ήδη στην Λ.Δ Κίνας βρίσκει πεδίο μαζικής εφαρμογής.

Ωστόσο όμως αυτές που ήδη είναι στην αγορά, θα μπορούν να τρέξουν υποδειγματικά κάθε είδους νεότερες αναβαθμίσεις για τουλάχιστον μια τριετία.
Τα κινητά – υπολογιστές, που κυκλοφόρησαν μέχρι το 2016 σταδιακά καταργούνται, ενώ αυτά που κυκλοφόρησαν από το 2009-2015 ήδη από την 1/1/2022 δεν θα δέχονται καμία αναβάθμιση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν τη δυνατότητα σωστής διαχείρισης των ρυθμίσεων τους, από την πλευρά και εκ μέρους των χρηστών, που θα δουν τα κινητά τους να μην μπορούν να ενεργοποιήσουν κάποιες υπηρεσίες που, μέχρι πρότινος λειτουργούσαν, ούτε κι αυτά να παραμετροποιηθούν ακόμα και σε ένα απλό back-up, η να πραγματοποιήσουν κάποια σύνδεση τους με κάποια άλλη έξυπνη συσκευή, εφόσον και επειδή δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή λογισμικού, καθώς οι κατασκευαστές εισάγουν βελτιωμένες συσκευές με νέες λειτουργίες.
Αυτά όμως τα μοντέλα με λειτουργικό σύστημα Android, που θα επηρεαστούν ανεπανόρθωτα θα είναι αυτά που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα την έκδοση 2.3.7 του παραπάνω λειτουργικού συστήματος και σίγουρα όλες παλαιότερες εκδόσεις, που προσδιορίζονται στους παραπάνω χρονικούς ορίζοντες.
Όπως προαναφέραμε στην παραπάνω παράγραφο, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια τηλέφωνα, που εμπεριέχουν και διεργάζονται με το λειτουργικό σύστημα Android και άλλα τόσα τύπου iOS της (Apple), θα σταματήσουν κάποια άμεσα και κάποια άλλα σταδιακά επειδή δεν θα λαμβάνουν πλέον καθόλου πια ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας και θα πάψουν να λειτουργούν, που όπως καταγράψαμε παραπάνω.

Δεν νομίζουμε, ούτε και πιστεύουμε πως χρειάζονται περαιτέρω διαπιστευτήρια και εξηγήσεις του σημαίνουν οι ασυμβατότητες που θα προκύψουν, η ότι αυτό δεν είναι, απλά και μόνο ένα εμπορικό κόλπο, μιας και είναι γνωστό τοις πάσι και απολύτως κατανοητό, τουλάχιστον, σε μια ευρεία πλειοψηφία που απλά χειρίζεται την τεχνολογία ακόμα και για κάποιο μικρο χρονικό διάστημα και μια σειρά άλλα ζητήματα.
Πριν περάσουμε στον κατάλογο, γα να σας φύγουν και λυθούν οι απορίες και τα ακόλουθα αγχωτικά ερωτήματα και ερωτηματικά, δηλαδή πως μπορείτε να επαληθεύσετε εάν το κινητό σας τηλέφωνο είναι ένα από αυτά που θα σταματήσουν να λειτουργούν έως το 2022, καλό θα ήταν να μπείτε στις «ρυθμίσεις» ή στη «διαμόρφωση» και, στη συνέχεια, να μπείτε στις πληροφορίες «Σχετικά με το τηλέφωνο» όπου μπορείτε να επαληθεύσετε το όνομά του τη συσκευή και το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει, αυτό και από μόνο του, θα σας κατατοπίσει πλήρως.
Αν και το το ενδεχόμενο «μπλακάουτ» του κινητού σε κάποιους μήνες, πιθανόν να είναι αυτό που λέμε “άνθρακας ο Θησαυρός”, δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με συσκευές του λεγόμενου “έξυπνου σπιτικού”, ενεργοποιώντας τες εξ’ αποστάσεως, ωστόσο το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων θα διαρκέσει περισσότερο από τις λειτουργίες του, όπως για παράδειγμα να συνεχίσει να καλεί, να στέλνει μηνύματα, να ανοίγει και να βλέπει κάποιες ιστοσελίδες, αλλά όχι ολοκληρωμένα και μέχρι εκεί.

Επομένως τόσο ως μαθηματική θέση, όσο και ως μαθηματική λύση του προβλήματος που προέκυψε από την 1η/1ου/ του 2022, να είναι πολύ πιθανόν κάποια από όλα τα παρακάτω επί του καταλόγου μοντέλα, να συνεχίσουν να παρέχουν κάποιες από τις βασικές τους λειτουργίες για την επόμενη χρονιά και ως υπολογιστικές μονάδες και ως κινητά τηλέφωνα.
Το πρόβλημα έγκειται και θα προκύψει νομοτελειακά, όταν καταστραφούν ή αποσυντεθούν, αφού οι αρχικές τεχνικές υποστηρίξεις των εμπορικών σημάτων δεν θα μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα, μιας και το back up, πιθανότατα να αδυνατεί να παραχθεί και να παρασχεθεί Συγκεκριμένα τα μοντέλα που πιθανολογείται ότι θα σταματήσουν σταδιακά και με βάση τα παραπάνω να λειτουργούν, όπως μέχρι την 31η/12ου/2021, από την προχτεσινή 1η του Γενάρη του 2022, βρίσκονται στη λίστα που ακολουθεί και είναι τα εξής παρακάτω:

Στη λίστα των τηλεφώνων που Φέρουν Λειτουργικό Abdroid είναι:

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Archos 53 Platinum.
HTC Desire 500.
Samsung Galaxy Trend Lite.
Samsung Galaxy Trend II.
Samsung Galaxy s3 Mini.
Caterpillar Cat B15.
Sony Xperia M.
Wiko Cink Five.
Wiko Darknight.
Samsung Galaxy Xcover 2.
Huawei Ascend G740.
ZTE Grand S Flex.
Lenovo A820.
Huawei Ascend Mate. ZTE V956.
UMi X2.
Huawei Ascend D2.
Samsung Galaxy Core. Faea F1.
THL W8.
ZTE Grand X Quad v987.
ZTE Grand Memo.
Samsung Galaxy Ace 2.
LG Lucid 2.
LG Optimus F7.
LG Optimus L3 II Dual.
LG Optimus F5.
LG Optimus L5 II.
LG Optimus L5 II Dual.
LG Optimus L3 II.
LG Optimus L7 II Dual.
LG Optimus L7 II.
LG Optimus F6.
LG Enact.
LG Optimus L4 II Dual.
LG Optimus F3.
LG Optimus L4 II.
LG Optimus L2 II.
LG Optimus F3Q.

Ενώ στη λίστα των τηλεφώνων της Apple είναι:

iPhone 4 (8 GB).
Iphone 4s.
iPhone 4S (8 GB).
iPhone 5.
iPhone 5c.

Προς το παρόν, τα iPhone 6 και iPhone Plus θα λειτουργούν μέχρι το τέλος του 2022, οπότε και θα προστεθούν στην εν λόγω λίστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας marca.com.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.