istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Cinema

Οι Αρκούδες δεν υπάρχουν του Τζαφάρ Παναχί

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Οι Αρκούδες δεν υπάρχουν του Τζαφάρ Παναχί

Το Ιράν κατηγορείται διαρκώς για την Θεοκρατική του αντίληψη, ωστόσο, τα πράγματα, μπορεί να είναι κάπως διαφορετικά, όχι όπως μας τα προβάλλουν οι διάφοροι εμβόλιμοι προπέτες, που αναμασούν την γνωστή καραμέλα, εξάλλου η ταινία δεν μιλάει για την Κρατική καταστολή, είτε της Τουρκίας, στην οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι γυρισμένη και μάλιστα με την άδεια της εκεί χώρας, είτε του Ιράν, με όρους προσωπικού και κοινωνικού ντοκιμαντέρ με μυθοπλασία και πραγματικότητα να εμπλέκονται στο εσωτερικό της, αλλά και στην υπέροχη και ταυτόχρονα ανθρώπινη αφήγηση της.
Το Ιράν, είναι συνέχεια της Περσικής και Μηδικής Αυτοκρατορίας, με χιλιάδες χρόνια πολιτιστικής παρουσίας και παρέμβασης, αλλά και η σύγχρονη πλευρά του, ειδικά στο Σινεμά, που δίνει ρεσιτάλ, από και σε όλες τις απόψεις.

Το Κινηματογραφικό καράβι αυτής της χώρας, δεν έχει μόνο τον Κιαροστάμι, αλλά και άλλου επιφανείς δρομείς της φιλμογραφίας, όπως ο Τζαφάρ Παναχί, που το 2022, γυρίζει μια ταινία με τον παράξενο τίτλο “Αρκούδες δεν υπάρχουν” και ανήκει στα φιλμ που διαδραμάτισαν ρόλο στις εγχώριες Κινηματογραφικές Αίθουσες, αλλά και στα Θερινά τα Σινεμά.
Φαινομενικά η ταινία γυρίστηκε παράνομα, αλλά μάλλον αυτό δεν ισχύει αυτό το Σεπτέμβρη του 2022, ωστόσο δεν θα επισέλθουμε σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες μιας κι αυτό δεν ισχύει, εξάλλου, όλα τα παραπάνω, δεν αφορούν την παρούσα αρθρογραφία, της οποίας ο ρόλος δεν είναι οι κοινωνικός σχολιασμός(κουτσομπολιό) κάθε βαθμίδας και προέκτασης.

Ο Τζαφάρ Παναχί μιλάει ακόμα και αυτοκριτικά, πάνω στην αντίληψη του σύγχρονου αστικού μύθου, και πως αυτή λειτουργεί στις κοινωνίες του σήμερα, είτε αντιθετικά, είτε συνθετικά, ακόμα και στην ανισομετρία των μικρών περιαστικών και υπεραστικών κοινωνιών, όσο και στις ίδιες τις μητροπόλεις, που πιστέψτε μας, δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές από τη δύση.
Στο πως η συνήθεια επενεργεί ακόμα και σε λογικά όντα, γιατί έχει μη-διαλεκτική προσέγγιση, που συνταυτίζει τον εαυτό της με το μυστήριο, ρίχνοντας, μάλλον το μόνιτορ της κριτικής του, αλλά χωρίς μομφή στις ίδιες τις κοινωνίες, που δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να αποδεχτούν, ότι οι σύγχρονες παραδοχές, που είναι και κοινωνικοί και κρατικοί θεσμοί(αλλά στα χαρτιά), είναι κραταιοί και πανίσχυροι κυρίως λόγω φόβου, που είναι πρώτη φύση του Ανθρώπου.

Το φιλμ είναι γυρισμένο στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν στο εσωτερικό της πρώτης, ενίοτε και της δεύτερης, κυρίως σε ένα χωριό και σε μια μεγαλούπολη που δεν μοιάζει και τόσο με το χωριό και τις συνήθειες του.
Σε αυτό το χωριό των ιρανοτουρκικών συνόρων, ο Τζαφάρ Παναχί προσπαθεί σε κάθε περίπτωση, με όρους Σίσυφου, να σκηνοθετήσει μέσα από το λάπτοπ του μια ταινία στην Τουρκία και σε εκείνο το κομμάτι που γειτνιάζει με το Ιράν.
Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, μιας και εκεί, τα κινηματογραφικά προβλήματά του, όχι μόνο θα επιδεινωθούν από διάφορα προσωπικά διλήμματα που θα αντιμετωπίσει βρίσκοντας τα μπροστά του, αλλά κυρίως, από τη δυσπιστία της απομονωμένης, οπισθοδρομικής κοινότητας στην οποία διαμένει και θεωρεί ότι ο μύθος με τις Αρκούδες στα σύνορα, και οι οποίες τάχα μου δήθεν τα φυλάνε, ακόμα για μερικά κομμάτια του πληθυσμού, αποτελούν φοβικό και άλλου είδους κοινωνικό διπολικό σύνδρομο, το οποίο αρέσκεται σε μύθους και σε ιστορίες που κηρύσσουν την τρομοκρατία ως τη μόνη αλήθεια που μπορεί να χαλάσει τις συνήθειες τους, οι οποίες μπορεί να μην είναι αρεστές, ωστόσο δεν υπάρχουν άλλες και το κυριότερο, αποτελούν τροχοπέδη για τα όνειρα τους.
Πρόκειται για ένα Αριστούργημα, στο οποίο, ακόμα και ο ίδιος ο Παναχί, μάλλον δυσκολεύεται, όχι να το γυρίσει, αλλά αποτυπώσει ιδιοσυγκρασίες και συνήθειες που ο φόβος τις σκίζει, τις πετάει σαν κουρελόχαρτο και τις τσαλαπατάει με τη δύναμη της συνήθειας, η οποίες δεν είναι απλά πρώτη φύση, αλλά και δύναμη επιβίωσης.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Σκηνοθεσία: Τζαφάρ Παναχί
Πρωταγωνιστούν: Μίνα Καβάνι, Μπαχτιάρ Παντζί, Τζαφάρ Παναχί, Νασέρ Χασεμί

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking CalendarTo show CAPTCHA, please deactivate cache plugin or exclude this page from caching or disable CAPTCHA at WP Booking Calendar > Settings General page in Form Options section.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα επερχόμενο σφόδρα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 

Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine