istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Φιλοξενούμενα Άρθρα

Τα Open Mall μας μάραναν

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

 

 

Τα Open Mall μας μάραναν

Εδώ και 1.5 χρόνο η πόλη είναι ένα εργοτάξιο και από χτες ανοίγει άλλο ένα μέτωπο, θα μας πείτε κακό είναι αυτό;
Όχι, αρκεί να μην είναι ΣΔΙΤ και με ότι παρεπόμενο επέρχεται, που θα την καταστήσει ένα ακόμα hub, στο ρόλο που της επιτάσσουν στο συνολικό hub της Κρήτης στο μέλλον, για την ΝΑ Μεσόγειο.
Τα funds(βλέπε κοράκια), που θα πέσουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης και στα φιλέτα της, που έχει και έχουν γίνει έρμαια στις ορέξεις των αγορών, από μεγάλους οικονομικούς ομίλους, οι οποίοι θα εξαφανίσουν από το χάρτη τόσο τους μικρομεσαίους, όσο και τους κατοίκους, να περιδιαβαίνουν και να περιέρχονται απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα, παρά μόνο, σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία θα προορίζονται για τι άλλο, για ειδικές οικονομικές ζώνες.

Αυτό ο open mall στα Νέα Καταστήματα και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία 1866, τι σκοπό θα είχε αυτή τη στιγμή, πέραν της ολοκλήρωσης ενός σχεδίου, που δεν ξέρουμε αν λειτουργήσει κι έτσι εν τέλει, πέρα από την επιχειρηματική δραστηριότητα, σε κάποιους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα συνδιαχειρίζονται και θα γίνουν ο νταβατζής διαφόρων περιοχών “φιλέτα” για τους οδηγούς και τις δεξαμενές σκέψης της “σωστής πλευράς της ιστορίας”.
Τα πρώτα ρήγματα στην κλασσική και μέχρι σήμερα νεότερη ιστορία του μητροπολιτικού δήμου πλέον Χανίων, των 120.000 δημοτών το Χειμώνα και των κοντά 300.000 μαζί με τους επισκέπτες τις καλοκαιρινές περιόδους, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, θα σημάνουν πολλά πράγματα που θα έχουν ως στόχο:
α) την τσέπη των κατοίκων με την υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών και
β) την αρχιτεκτονική στρέβλωση της φυσιογνωμίας του ιστορικού κέντρου της πόλης, σε ένα άχρωμο, άοσμο και χωρίς προσωπικότητα νεότερο πρόσωπο που θα θυμίζει εν πολλοίς την αναβάθμιση, αποκατάσταση και ανάδειξη της Νέας Χώρας και της πισίνας του Ξενία, που ήταν κάτι λιγότερο από “άνθρακας ο θησαυρός”.

Θα πείτε κάνοντας τον συνήγορο της πιο ανύπαρκτης δημοτικής αρχής και όχι άδικα(αφού σε πρώτη φάση αποδείχνει καλές προθέσεις), ότι τα έργα είναι προς όφελος των Δημοτών.

Σε δεύτερη φάση, εφόσον δεν είναι αυτεπιστασία, δηλαδή δεν πραγματοποιούνται από τα δημοτικά συνεργεία τι κακό έχουν;

α) Τα πανωπροίκια των εργοληπτών και κατασκευαστών, που μπορεί να πάνε την ολοκλήρωση ενός έργου στις καλένδες, με ότι αυτό συνεπάγεται και στις τσέπες των δημοτών,
β) Στα Δάνεια του Δήμου, που στο τέλος θα οδηγήσουν καθετί έργο σε συμφωνία με κάποιο επιχειρηματικού τύπου κλιμάκιο, στην ιδιωτικοποίηση των ανοικτών χώρων για μερικά χρόνια, μέχρι να καταστήσουν δυσλειτουργικά και ως εκ τούτου μη προσβάσιμα χωρίς κόστος στους δημότες και στους επισκέπτες.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Δυστυχώς δεν έχουμε τη Δημοτική Αρχή της περιόδου 1982-1990, που ουσιαστικά άλλαξε την πόλη και την εικόνα της, ούτε έχουμε κάποιο Πελετίδη να δημιουργεί έργα με τα συνεργεία του Δήμου. Εδώ όλα είναι εργολαβίες και χωρίς να έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους, που κάνουν καλά τη δουλειά τους,(επισημαίνουμε ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους), δηλαδή παράγουν κέρδη, αυτή είναι η δουλειά τους, όλα τα άλλα είναι π….ρια μάντολες που λέει κι ο σοφός κι άγιος λαός μας.
Η Δημοτική Αγορά έχει κλείσει ένα χρόνο και δεν έχει προχωρήσει ούτε κατά το 1/3 του χρονοδιαγράμματος, οι τοπικοί άρχοντες μιλούσαν για παράδοση του έργου στις αρχές του 2024, εμείς βάζουμε κάνα χρόνο ακόμα μέχρι να τοποθετηθούν και να δεθούν, οι χαλύβδινοι σκελετοί της οροφής, που δεν έχουν ήδη καν παραληφθεί, ενώ ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχουν γίνει οι απογυμνώσεις των παλαιότερων επιχρισμάτων, οι αντισεισμικές ενέσεις, ενώ έχει ξεχαρβαλωθεί η πλατεία και φυσικά οι παρακείμενοι πεζόδρομοι.
Ο δε Δημοτικός Κήπος , δεν προβλέπεται να ανακαινισθεί ούτε το Καλοκαίρι του 2023. Για μας τους παλαιότερους δημότες που προλάβαμε την εποχή που τα Χανιά άλλαξαν φυσιογνωμία όλα τα μεγάλα έργα που ήταν πάνω κάτω, περισότερα από 1/5, των μεγάλων σημερινών, μέσα σε ένα χρόνο, είχαν τελειώσει και άλλα τόσα σχεδιάζονταν και ολοκληρώνονταν.

Η ανεπάρκεια δημιουργίας μιας πόλης λειτουργικής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, δεν είναι καν στο σκεπτικό της προηγούμενης, αυτής και μάλλον και της επόμενης δημοτικής Αρχής, αλλά το νομοτελειακό ξεπούλημα σε επιχειρηματικούς ομίλους μπηρ παρά και το ξεζούμισμα της αρχιτεκτονικής και μηχανικής της δομής χωρισμένο σε ζώνες, που δεν θα δένει με την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης, δίχως πράσινο, άθραυστο πλακόστρωτο, συντριβάνια και με υλικά που με την πρώτη κακοκαιρία θα σκορπίσουν στους 5 ανέμους και το κόσμημα θα μετατραπεί δυνητικά σε χάλαρο, όχι μόνο δεν μας ικανοποιεί, αλλά μας βρίσκει αντίθετους και πολύ θυμωμένους.

G.B

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch eFanzine

istosch eFanzine