Ρωσική Ομοσπονδία και Λ.Δ της Κίνας, οι τεχνολογικοί γίγαντες του 21ου αιώνα

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Ρωσική Ομοσπονδία και Λ.Δ της Κίνας, οι τεχνολογικοί γίγαντες του 21ου αιώνα

Η εποχή της πληροφορίας, δίνει σιγά σιγά τη σκυτάλη στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας, αυτή στην εποχή της κυβερνητικής και της πυρηνικής ενέργειας κι όλα μαζί σαν νέες φάσεις του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής θα συνυπάρξουν στο μέλλον με στόχο το διάστημα, όχι γιατί δεν θα υπάρχουν ενεργειακοί πόροι, (εξάλλου όσο κι αν η ΕΕ προσπαθεί να μας στρέψει στην λεγόμενη Πράσινη Ενέργεια, που ούτε πράσινη είναι, ούτε μπορεί να καλύψει ούτε καν το 3% των αναγκών του μέλλοντος για ενεργειακές ανάγκες, με αποτέλεσμα να καταναλώνονται άσκοπα δισ δολάρια στην έρευνα για μη ενεργοβόρους αγωγούς τους), αυτό το θα το λύσει η πυρηνική ενέργεια στο μέλλον, εξάλλου μέσα στην ΕΕ υπάρχουν φωνές όπως της Γαλλίας που ήδη ψελλίζουν για την αναγκαιότητα της. Να σημειώσουμε εδώ πέρα ότι ακόμα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Φυσικής έχουν γίνει επιτυχημένα πειράματα που αφορούν τους ατομικούς αντιδραστήρες υδρογόνου. Η εξίσωση του διαστήματος έχει να κάνει κυρίως με τους υλικούς πόρους και τις αντοχές που αυτοί έχουν και δεν υπάρχουν στην υφήλιο για επιστημονικά πειράματα και έρευνες που θα θέσουν σε εφαρμογή στην παραγωγική διαδικασία. Ωστόσο αν δεν αλλάξουν οι σχέσεις παραγωγής και δεν τεθούν στην κοινή διάθεση, θεά και διανομή όλα αυτά τα υπέροχα κατασκευάσματα και όλες αυτές οι θαυμαστές εφαρμογές του νέου υπέροχου μέλλοντος, θα έχουμε κάνει τη μισή δουλειά. Δεν γνωρίζουμε το κατά πόσον θα είναι εφικτό(πολύ αμφιβάλλουμε γι αυτό), αν οι δυο από τις τρεις υπερδυνάμεις του πλαντήτη(τόσο επιστημονικά, τεχνολογικά, φιλοσοφικά, βιομηχανικά, ερευνητικά, οικονομικά, στρατιωτικά, όσο και με το βλέμμα στο μέλλον και στο διάστημα), που έχουν υιοθετήσει μια οικονομία που στη βάση της είναι καραμπινάτος καπιταλισμός και στην ραχοκοκαλιά της είναι σοσιαλισμός, πως θα γίνει ο σοσιαλισμός που θα κοινωνικοποιήσει τα βασικά μέσα παραγωγής σε πρώτη φάση, μόνο λόγω του εποικοδομήματος, “ίδωμεν και οψόμεθα μαζί”.

Αυτά ως προς ως πρόλογος, γιατί αυτό που δείχνει το μέλλον ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει αργά αλλά σταθερά, το πόσο σημαντική ήταν η έρευνα της Σοβιετικής Ένωσης και πόσες ντουζίνες δεκαετιών ήταν μπροστά σε αυτά τα θέματα και τα ανασύρει κυρίως για τη τη Βαριά βιομηχανία, την ρομποτική και το διάστημα η διάδοχη κατάσταση της η Καπιταλιστική Ρωσική Ομοσπονδία, που στο εποικοδόμημα κρατάει πολλά από την προγενέστερη κατάσταση(χωρίς στον τρόπο παραγωγής να ισχύει), με αποτέλεσμα αρχικά η Roscosmos να σχεδιάζει και να σκοπεύει να στείλει στο διάστημα 600 δορυφόρους μέχρι το 2030, θα εκτοξεύσει σχεδόν 50 δορυφόρους του συστήματος GLONASS τα επόμενα 15 χρόνια, να υποσημειώσουμε εδώ πέρα ότι ο αστερισμός του συτήματος δορυφορικής πλοήγησης GLONASS συμπεριλαμβάνει σήμερα συνολικά 26 δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένων 24 οχημάτων Glonass-M και δύο οχημάτων Glonass-K. , η ίδια μέσα από τα 5 κοσμοδρόμια της και τα δεκάδες εκατοντάδες ερευνητικά κέντρα της να προετοιμάζουν δύο νέους διαστημικούς σταθμούς μέχρι το 2035 και φυσικά στην παραγωγή νέου τύπου πυραύλων, όπως αυτοί που δοκιμάζονται ήδη από τα μέσα το μήνα. Στις 14 του Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του νέου ρωσικού διαστημικού πυραύλου Angara-5 όπου αυτός είναι ο πρώτος τύπος, από τη νέα ομάδα διαστημικών πυραύλων, όπου και σήμερα 20/12/2020 γίνεται η νέα του δοκιμαστική εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ. Πριν δυο μέρες από το κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι όπου εκτοξεύθηκε ο Σογιουζ-2 μεταφέροντας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Κοσμοναύτες και Αστροναύτες.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Όσον αφορά τη Λ.Δ της Κίνας, μετά την απολύτως επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου που θα έθετε σε τροχιά δορυφόρου και θα δοκίμαζε τα 6G, την δημιουργία του κβαντικού υπολογιστικού συστήματος Jiuzhang, την επιτυχημένη δημιουργία “τεχνητού ήλιου” δηλαδή της συσκευής Tokamak HL-2M, αλλά και την ιστορική προσελήνωση του κινεζικού ρομποτικού σκάφους Chang’e-5,  η οποία πραγματοποιήθηκε με εμφύτευση της κινεζικής σημαίας, πριν λίγες μέρες επέστρεψε στη Γη με τη σεληνάκατο του Chang’e-5 και η οποία βαφτίστηκε προς τιμήν της κινεζικής ομώνυμης με βάση το φυσικό μας δορυφόρο, Θεάς Σελήνης. Η Κινεζική υπηρεσία του διαστήματος έχει ήδη πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία τρεις προσσεληνώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης αποστολής στην λεγόμενη σκοτεινή η αθέατη πλευρά της, σχεδιάζοντας την επόμενη το 2023, ενώ τα δείγματα που έφερε θα μελετηθούν εργαστηριακά. Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της Τετάρτης 16/12/2020 και τοπική ώρα της Λ.Δ Μογγολίας, η κάψουλα του Chang’e-5 προσεδαφίστηκε και εμπεριείχε περίπου 2 κιλά σκόνης και βράχων από τη Σελήνη, ενώ έπεσε με αλεξίπτωτο στην έρημο της Εσωτερικής παραπάνω χώρας και μεταφέρθηκε άμεσα και με επιτυχία σε εργαστήριο που εδρεύει στα προάστια του Πεκίνου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Font Resize
istosch webPortal