Η Επερχόμενη εποχή του Διαστήματος

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Η πρώτη στην Ιστορία ιδιωτική επανδρωμένη πτήση στο διάστημα είναι γεγονός, πραγματοποιήθηκε προχτές από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ και οι Αστροναύτες σαν άλλα μοντέλα ενθυλακώθηκαν στον εντυπωσιακής σχεδίασης πύραυλο ήδη από το 2002 με λεπτά και εντυπωσιακά “σκάφανδρα”(δεν ήταν ακριβώς τέτοια) που θυμίζουν Χολυγουντιανή παράσταση. Όλα κομμένα και ραμμένα από σχεδιαστή μόδας εμπνευσμένο από τις ταινίες τις δεκαετίας του 1960 και με υλικά μάλλον πρωτοποριακά, σίγουρα υψηλής και λεπτεπίλεπτης ραπτικής, αλλά και με σαφώς πιο φτηνά, για λογαριασμό της Εταιρείας SpaceX.

Μπορεί η εν λόγω αποστολή να ήταν από ιδιωτική εταιρεία, ωστόσο ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η αρχιτεκτονική της, ως διοικητική μέριμνα, αλλά και εν τέλη και ως αποστολή προφανώς ήταν μια πρωτοβουλία που ενισχύθηκε από την Αμερικάνικη Κυβέρνηση και επίσης προφανέστατα χρησιμοποίησε τις υποδομές της NASA, η οποία μετά την εκλογή Τραμπ το 2016 αναβαθμίστηκε σε τέτοιο βαθμό, που τα 22 χρόνια φαγούρας προσπάθησαν να ξεπεραστούν μέσα σε τέσσερα χρόνια με μια “μονοκοντυλιά” που λέει και ο σοφός λαός μας. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η πολιτική της “αναδίπλωσης”(που σημειωτέον υποστήριζε και ο “αριστερός” Μπέρνι Σάντερς, αλλά με άλλα χαρακτηριστικά), οδήγησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τρέξουν ένα ξεχασμένο οργανισμό με τη λογική της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Ο ένας βάζει το χρήμα(το Κράτος), ο ίδιος την τεχνολογία και τεχνογνωσία και ο ιδιώτης βάζει το προσωπικό και φυσικά το λογότυπο του μαζί με την ιδέα της αποστολής στο υπερπέραν. Φυσικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε τους πόρους και τις υποδομές και ο ιδιώτης τα κεφάλαια πληρωμής των Αστροναυτών, που αποκόμισε απ΄ότι φαίνεται από τον διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο. Η αποστολή (και) δεν πρέπει να μας ξεφεύγει αυτό πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης με μια ειδοποιό διαφορά, ότι πρέπει με όχημα τον ιδιώτη να σπάσει τη “Διεθνή Συνθήκη Εξώτερου Διαστήματος” που προώθησε η ΕΣΣΔ στον ΟΗΕ το 1967 και απαγορεύει ρητά την εκμετάλλευση του διαστημικού πλούτου και των πρώτων υλών σε Κράτη, αλλά με βάση αυτά να ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ότι πρωτοποριακό και προοδευτικό πάλι η ΕΣΣΔ και πάλι μαζί με την ΛΔ της Κίνας ως ακόλουθο, (πρωτοπόρησαν), έδωσαν στην ανθρωπότητα που κινείται στη λογική, ότι το διάστημα δεν είναι αμπελοχώραφο του παππού κανενός. Αυτό ήταν που οδήγησε σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ, να αφήσουν τα “ανέξοδα” όσον αφορά τα κέρδη και τα πολυέξοδα όσον αφορά την χασούρα επενδυτικά προγράμματα για τα αστέρια, όμως ποτέ δεν έφυγε από το πίσω μέρος της κεφαλής τους να βρουν τρόπο και κατ΄επέκταση απεγκλωβισμού απ΄το εμπόδιο της “Διεθνούς Συνθήκης του Εξώτερου Διαστήματος”.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Φυσικά τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η πολύ πίσω από την τεχνογνωσία, τεχνολογική υποδομή και φυσικά πλούτο ΕΕ, με το προβληματικό και στην κυριολεξία τρύπιο τραπεζικό της σύστημα, παρότι έβαζε μπροστάρη το Λουξεμβούργο και όχι τυχαία μπροστά αυτό, ποτέ δεν μπόρεσε (και αν θέλετε τη γνώμη μας, δεν θα το καταφέρει ποτέ πια), δεν έβρισκε ούτε τα κεφάλαια, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε την τεχνολογία, ούτε και τους φυσικούς πόρους που προφανώς και δεν είχε ακόμα και στην περίοδο που η διαλυμένη ΕΣΣΔ, μέσω των τρισάθλιων φιλελεύθερων και εθνικιστών προέδρων των χωρών της Βαλτικής, η της Ουκρανίας ξεπουλούσαν ότι μπορούσαν μπας και εισέλθουν στην ΕΕ. Όλοι οι παραπάνω στην προσπάθεια τους να παρακάμψουν την εν λόγω Συνθήκη, βρήκαν τους ιδιώτες με το πρόσχημα ότι ο ιδιώτης δε μπορεί να εμποδιστεί από κανένα, ανεξάρτητα ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του κάθε καπιταλιστικού Κράτους είναι να αποκομίσει κι αυτό μερίδιο από τα κέρδη για να λειτουργήσει το σύστημα που εδώ στη γη κυριαρχεί από το 1789 επίσημα και ανεπίσημα άλλα 200 περίπου χρόνια πίσω.

Ωστόσο τα επενδυτικά κεφάλαια που οι ιδιώτες δαπανούν, τα δαπανούν για να κερδοφορήσουν και μόνο γι αυτό. Είτε το Κράτους τους επιδοτεί, δανειοδοτεί, είτε οτιδήποτε άλλο, αρκεί να κερδοφορήσουν και να μην έχουν και πολλούς ανταγωνιστές εντός της ίδιας τους της χώρας. Με βάση το δικαιακό  σύστημα της “αγοράς”, όταν κάθε ιδιώτης αποκτά δικαιώματά σε κάποιο οικονομικό χώρο, το πραγματοποιεί με την έγκριση του έθνους- κράτους στο οποίο ανήκει, στο οποίο λογοδοτεί και φοροδοτεί, άρα πριν απ΄τον ιδιώτη υπάρχει το καπιταλιστικό Κράτος με το οποίο υπάρχει συμπαιγνία και από τις δύο πλευρές, «ἐπ ἀμφότερα» και ξανά προς στις εν λόγω και φυσικά και προς τα δύο μέρη κερδοφορία. Η ΕΕ έχοντας χάσει οριστικά και και αμετάκλητα το παιχνίδι, φαινομενικά δείχνει ουδέτερη, ωστόσο από μέσα της, το καζάνι βράζει χωρίς όμως να φτάνει ουδέποτε σε σημείο βρασμού – τουλάχιστον όχι ακόμα – όσο κι αν μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες την πιέζουν τρομακτικά και χαρακτηριστικά, κυρίως για να μη χαθεί άλλος χαμένος χρόνος, στο ήδη χαμένο γι αυτήν παιχνίδι για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.

Κλείνοντας και όσον αφορά τις παραδοσιακές χώρες και βασικότερους παίκτες του διαστήματος τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, δηλαδή την Ρωσική Ομοσπονδία και τη ΛΔ της Κίνας, όπου εναντιώνονται με το γράμμα, αλλά και του πνεύμα του νόμου, δηλαδή της “Διεθνούς Συνθήκης του Εξώτερου Διαστήματος”, το συγκεκριμένο εγχείρημα το μέμφθηκαν αμφότεροι. Ήδη η Ρωσία ανακοίνωσε την δημιουργία δικού της διαστημικού Σταθμού και την εγκατάλειψή του service που στο μέλλον θα παρέχει από την τεχνογνωσία του εγχειρήματος, εξάλλου είναι όλο δικό της, εφόσον τόσο αυτή, όσο και η Κίνα, δεν δέχονται καν να συζητήσουν για μονομερή εθνική, αλλά κυρίως ιδιωτική, εκμετάλλευση του διαστήματος. Το πρόγραμμά SpaceX(δηλαδή το το πρόγραμμα του  Ίλον Μασκ), απ’ ότι φαίνεται, θα αποτελέσει την αφορμή για μελλοντικές και όχι μόνο αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς και θα οδηγήσει σε νέο κύκλο επιθετικής πολιτικής την 100 χρόνια μπροστά Σινορωσική συμμαχία σε νέα επιτεύγματα που πλην ΗΠΑ, όλοι οι υπόλοιποι, θα είναι όχι απλά δύσκολο, αλλά αδύνατον να ακολουθήσουν. Λίγο πριν το τέλος του παρόντος επιλόγου και με βάση τα όλα παραπάνω, να θυμίσουμε σημειώνοντας ότι η Ρωσία ήταν αυτή που πρώτη προσελήνωσε μη επανδρωμένο σκάφος στο φυσικό δορυφόρο της γης, ενώ η Κίνα, υπήρξε η πρώτη χώρα που το πέτυχε δεύτερη φορά ξανά, μετά την πειραματική δεκαετία του 1970. Ότι συμμαχούν και για την εξερεύνηση της Σελήνης, με τις δυο τελευταίες και πρωτοπόρες χώρες του διαστήματος τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos και την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας, φανερώνεται στο ότι υπέγραψαν στην Αγία Πετρούπολη δύο συμφωνίες συνεργασίας για έρευνα στη Σελήνη το Φθινόπωρο που μας πέρασε και το επόμενο διάστημα ξεκινάνε άμεσα τις ήδη προχωρημένες δοκιμές, τη στιγμή που η NASA είχε οριστικά διακόψει το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Satellite of Love Satellite of Love

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.