istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Τέχνες-Πολιτισμός

Ο ποιητής με το εκκρεμές

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)

 

 

Ο ποιητής με το εκκρεμές

Ο ποιητής με το εκκρεμές, μετρούσε τον χρόνου του πόνου και τα βάσανα ενός λαού καταγράφοντας τα, σαν άλλος νυχτερινός επισκέπτης των πολύπαθων ονείρων του, που εμφυσούσαν τα πάθη μιας εποχής που ο υπόκοσμος και το παρακράτος έγιναν οι κυνηγοί τους και οι βασανιστές των ανθρώπων με τα ταμπούρλα.
Ήταν αυτός που μεθοδικά και ποιητικά αποτύπωσε τα πονεμένα βλέμματα των συζύγων, των αδελφάδων, των θυγατέρων, των ερωμένων, η απλά των μοναχικών γυναικών των εκτοπισμένων και όχι μόνο, που η θλίψη τους και δάκρυ τους θύμιζε αυτό των ιπποειδών που βλέπουν το τέλος τους να πλησιάζει.
Ήταν o ίδιος, που σαν γεωργός έπλαθε στα λιβάδια της ποίησης την ομορφιά του μέλλοντος, που έφτιαξε το απάνθισμα της καλλιεργώντας τις βιολέτες του Φθινοπώρου μέσα στην καρδία της Άνοιξης.
Ήταν ο ποιητής που κρατούσε την πένα όπως θα κρατούσε το κηροπήγιο ενός ασώτου και έκπτωτου Τιτάνα μια ιέρια του, που προσπαθεί να φέρει το φως της αυγής παντού και αναδημιουργώντας το εγχειρίδιο της ευθανασίας, μέσω της ποίησης και μέσα στο βαθύ σκοτάδι της άγνοιας για τους κοινούς θνητούς και όχι για τους Θεούς, καταλήγοντας να διαβάλλει τους πρώτους για μια άλλη δικαιότερη και καλύτερη κοινωνία ανασύροντας τους από την άβυσσο.
Ήταν το δοξάρι στο βιολί του μονόχειρα, ο νοητικός λύχνος για τον τυφλό, ήταν το αστείρευτο βιβλίο για τους μικρούς και μεγάλους ονειροπόλους που το εγχειρίδιο του συστήματος τους έχει κατατάξει στους έσχατους και μη έχοντες.
Αυτός ήταν ο ποιητής Τάσσος Λειβαδίτης, η Αναστάσιος-Παντελεήμων Λειβαδίτης ο οποίος γεννήθηκε πριν ακριβώς 98 χρόνια στις 20 του Απρίλη του 1922 και έφυγε σαν σήμερα στις 30 του Οκτώβρη του 1988 στην Αθήνα, όπου και γεννήθηκε ο εν λόγω. Έχουμε την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να αναλύσει και να πει κανείς περισσότερα για τον τεράστιο αυτό ποιητή και να αφήσει το έργο του από μόνο του να ανθίσει στις καρδίες και στην συλλογική κοινωνική συνείδηση μας.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

 • «Μάχη στην άκρη της νύχτας». 1952.
 • «Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας». 1952.
 • «Φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου». 1953.
 • «Ο άνθρωπος με το ταμπούρλο». 1956.
 • «Συμφωνία αρ.Ι»., 1957.
 • «Οι γυναίκες με τ’ αλογίσια μάτια». 1958.
 • «Καντάτα». 1960.
 • «25η ραψωδία της Οδύσσειας. 1963.
 • «Ποίηση (1952-1963)». 1965.
 • «Οι τελευταίοι». 1966.
 • «Νυχτερινός επισκέπτης». 1972.
 • «Σκοτεινή πράξη».1974.
 • «Οι τρεις». 1975.
 • «Ο διάβολος με το κηροπήγιο». 1975.
 • «Βιολί για μονόχειρα».1976.
 • «Ανακάλυψη». 1978.
 • «Ποιήματα (1958-1963)». 1978.
 • «Εγχειρίδιο ευθανασίας». 1979
 • «Ο Τυφλός με το λύχνο». 1983
 • «Βιολέτες για μια εποχή». 1985.
 • «Μικρό βιβλίο για μεγάλα όνειρα». 1987.
 • «Τα χειρόγραφα του Φθινοπώρου». 1990.
 • «Απάνθισμα». Αθήνα, Κέδρος, 1997.
 • ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας. 
  
  Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 

  Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

  Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
  Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
  (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
  Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

   

  Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

  Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

  istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
  Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

  istosch

  Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

  Translate »
  istosch eFanzine

  istosch eFanzine