istosch eFanzine

istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

CinemaΑνθρωπιστικές ΕπιστήμεςΑνθρωπογεωγραφίαΑνθρωπολογίαΙστορία

Η Μυθοπλασία της Βιας στον Κινηματογράφο σε σχέση με την Ιστορία

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Η Μυθοπλασία της Βιας στον Κινηματογράφο σε σχέση με την Ιστορία

Ούτως η αλλιώς, η ιστορία είναι μέρος της συνέχειας της αντικειμενικής πραγματικότητας του συνόλου του υλικού κόσμου και αυτόν μελετά και καταγράφει, προφανώς με όχι δημοσιολογική ανάπτυξη.
Σαφώς ενέχει τα δικά της διαλεκτικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά, τα δικά της τεχνάσματα και τις δικές της τεχνικές, τις δικές της γνωσιολογικές της παραξενιές, στο πως θα πραγματοποιηθεί και θα εξελιχθεί αυτή, ανεξάρτητα από τη βούληση και των ανθρώπων, ως ξεχωριστές ατομικές και κοινωνικές οντότητες, αλλά μέσα από τις αντικειμενικές συνθήκες που είθισται να είναι η πρωτεύουσα αφετηρία. Αυτές λοιπόν, θα τις δούμε να καταγράφονται τόσο πραγματολογικά, όσο και σημειολογικά και να αναπτύσσονται στο πρόσωπο του μυθικού ήρωα του Stanley Kubrick και του συγγραφέα Anthony Burgess, Alex DeLarge όσο και στο ιστορικό πρόσωπο του Αλέξανδρου του Μακεδόνα, με διαφορετικά ιστορικά κίνητρα.
Σε αντίθεση όμως με την πραγματική ιστορία, το σενάριο μπορεί να γραφτεί για να τονίσει όλα τα παραπάνω χωρίς να τα λάβει υπόψιν, να παραχθεί μέσα από την βούληση που όμως είναι μια έστω και διαστρεβλωμένη αντανάκλαση της ιστορικής πραγματικότητας που δημιουργεί βιώματα που κάποια στιγμή αντικειμενικά θα εκφραστούν.

Αυτή ήταν λοιπόν η αφορμή να ξεδιπλώσουμε τις σκέψεις μας πάνω στην αισθητική της ιστορίας και στην ιστορία της εξαγωγής του αισθητικού της αποτελέσματος μιας ταινίας, που το μήνυμα της απορρέει δια της κοινωνικής και κυρίως ταξικής βίας από τις κυρίαρχες τάξεις, από τα πάνω ως κατευθυνόμενη συνήθεια(όχι ως μητέρα της, αλλά ως μαμή της, σε πολλές περιπτώσεις με όρους οπαδικού σωβινισμού και την εθνικιστική υστερία από την εποχή της δημιουργίας των εθνών Κρατών, σε σχέση με τον ήρωα μας.
Ωστόσο προϋπήρχε αυτών από την Ελληνιστική περίοδο στην λεγόμενη Αρχαιοελληνική Δουλοκτησία). Είναι η μορφή εκείνης της βίας που γίνεται μέρος της εξέλιξης της ατομικής αλαζονείας, για να μην απονεκρωθεί ο ατομικισμός, που στην ούγια του έχει ως κοινό παρονομαστή το μότο του λέει,ότι “ η παραγωγική διαδικασία είναι μέσο πλουτισμού αλλά και σαγήνης, και όχι μια ταξική αναγκαιότητα συνειδητοποίησης για το ξεπέρασμα της μισθωτής σκλαβιάς τουλάχιστον στον καπιταλισμό”.

Αυτός είναι και ο βασικός άξονας και πυρήνας του περιεχομένου της παραπάνω διαδικασίας, που δημιουργεί ιδιοσυγκρασίες και χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που δεν διακρίνονται κάποιας ανθρωπιστικής ηθικής και δεν έχουν κοινωνικού τύπου αμυντικά και επιθετικά με ταξικό πρόσημο, χαρακτηριστικά από την εργατική τάξη και τα μικρά και μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, αλλά αυτά που εκδηλώνουν και φέρουν το πρόσημο και τα ατομικιστικά γνωρίσματα του επιθετικού και όχι του αμυντικού εθνικού χαρακτήρα(που είναι πατριωτικός γιατί εμπεριέχει και ταξικά χαρακτηριστικά) και τα οποία στον καπιταλισμό αποτελούν μορφή εξαγώγιμης βίας για την διαιώνιση αυτού αποκλειστικά του ίδιου του συστήματος και όλα τα παραπάνω αποτελούν αντανάκλαση του.

Όλα τα παραπάνω ομαδοποιούνται ταυτόχρονα με την ανάγκη για μια αταλάντευτη και αδιάκοπη δια βίου ύπαρξη και αναπαραγωγή, δηλαδή για την εξάπλωση της μιας μορφής κοινότητας των ανθρώπων που δημιουργήθηκε ιστορικά και αντικατέστησε την λαότητα, ούτως ώστε να μην εξαλειφθεί και να μην εξαλειφθεί η σχέση με την κατοχική σχέση στα μέσα παραγωγής.
Η εξαγωγή της πολιτικό οικονομικής ηθικής που βρίσκεται σε αποσύνθεση και αποσυντίθεται κατά γεωμετρική πρόοδο μαζί με τους φορείς της αυτό ακριβώς απαιτεί για να μπορέσει ακριβώς να υπάρξει και στο μέλλον.

Η έξοχη και υπερρεαλιστική ιστορία του αξεπέραστου Stanley Kubrick και του συγγραφέα Anthony Burgess “Το Κουρδιστό Πορτοκάλι” (A Clockwork Orange), εκτός του ότι προσιδιάζει και θυμίζει κάτι από Βισκόντι στο “Η γοητεία της αμαρτίας” (Gruppo di famiglia in un interno, του 1974), η μάλλον το αντίστροφο και αναπτύσσει Αριστοτεχνικές κινηματογραφικές εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα για την βιαιότητα τους, έχουν και μια Αριστοτελικού τύπου συνέχεια με αρχή μέση και τέλος αλλά από την αντίστροφη σε σχέση με το Αριστοτελικό δημιούργημα τον Αλέξανδρο το Μακεδόνα.
Και ο Anthony Burgess και ο Stanley Kubrick λες και θέλουν να αποκαλύψουν στο φως της ημέρας τον ήλιο που κατά τον Διογένη τον Κυνικό, έκρυβε ο πρόγονος της Ρωμαϊκής Δουλοκτησίας σαν ανώτατο στάδιο της αρχαίο Ελληνικής ο Μέγας Αλέξανδρος κατά την Ελληνιστική περίοδο όπου ήταν και η τελευταία της Ελληνικής δουλοκτησίας και η οποία, όπως σε κάθε ταξικό σύστημα που εμφανίστηκε μετά τον καταμερισμό της εργασίας στην ανθρωπότητα και στην ανθρώπινη ιστορία, αρχικά επέβαλε βία στο εσωτερικό της δηλαδή επιβλήθηκε στις στις Ελληνικές Πόλεις κράτη και μετά εξήχθει προς ανατολάς.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν γιος του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας και μακρινός απόγονος του ημίθεου και κατοπινού Θεού Ηρακλή σύμφωνα με τους θρύλους της εποχής. Η ένδοξη ιστορία του ξεκίνησε ως μαθητής του Αριστοτέλη καταλήγοντας εν τέλη δολοφόνος του ανιψιού του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου. Να σημειώσουμε επίσης ότι γεννήθηκε το 356 π. Χ. στην Πέλλα, πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους ως γόνος αριστοκρατικής οικογένειας .
Η μετεξέλιξη του αν και λαμπρή και εξόχως συναρπαστική, που θα την ζήλευαν όλοι μαζί, οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ στην εποχή μας, μιας και εξαπλώθηκε σε περιοχές μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας για τον σημερινό ιμπεριαλισμό κυρίως λόγω των μεγάλων αποθεμάτων ενεργειακού πλούτου υπό την μορφή πηγών, αλλά και δρόμων που ενώνουν την Ευρασία.
Τότε φυσικά δεν έπαιζαν κανένα ρόλο αυτά που σήμερα παίζουν ως πηγές πλούτου, ούτε φυσικά ευσταθούν οι φαντασιοπληξίες του “συμπαθέστατου” κατά τα άλλα Δημοσθένη του νεότερου, αλλά η ανάγκη να εξαχθεί ο ελληνικός κοινωνικός και οικονομικός παράγοντας, που όλο ένα και περισσότερο εκφυλίζονταν και παράπαιε μέσα στο χρόνο, μιας και βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της δουλοκτησίας.
Η ιστορία δεν γράφεται με το αν, όμως είναι σίγουρο ότι ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας, όχι μόνο την έσωσε από την καταστροφή, αλλά της έδωσε πνοή και συνέχεια για σχεδόν ένα αιώνα μετά, με τις εκστρατείες που πραγματοποίησε στην ανατολή και αποτέλεσαν την σκυτάλη ανάμεσα στην Ελληνική δουλοκτησία και την μετέπειτα Ρωμαϊκή.

Για να μην μακρηγορούμε ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας λόγω της αριστοκρατικής του καταγωγής ξεκίνησε από την φιλοσοφία και με αυτή, έτρεφε μέγιστο σεβασμό σε αυτήν, άσχετα πως αυτή δια του Διογένη του κυνικού δεν έδειξε κάτι αντίστοιχο.
Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε το εν λόγω ιστορικό πρόσωπο.
Για να καταλήξει στην βια, που ως μαμή με πρώτο αυτό και μετά με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ξεγεννούσε στην ιστορία την φεουδαρχία η οποία εμφανίστηκε περίπου 400 – 600 χρόνια αργότερα και με όχημα τον Χριστιανισμό που αποτέλεσε και το ιδεολογικό υπόβαθρο της.

Στο Κουρδιστό Πορτοκάλι τα πράγματα πάνε ανάποδα και η βία δεν είναι μαμή αλλά μάνα και ο πατέρας καλών και κακών μαντάτων.
Μέχρι σχεδόν το μέσον της ταινίας παντού βία, ξύλο χωρίς λόγο, που δεν βγήκε απ’ τον παράδεισο αλλά από την κόλαση των καπιταλιστικών αδιεξόδων, που χρησιμοποιείται ως βαλβίδα ανώδυνων εκτονώσεων.
Εδώ πέρα έχουμε μια πρωτόγνωρη και αληθινή βια, να ξετυλίγεται ακατάσχετα και να γεμίζει σχεδόν ολόκληρο το φιλμ με μια περίεργη και ακατάσχετη οργή, η οποία δείχνει, χωρίς όμως να είναι αναίτια.
Με τόση βια και τόσους βανδαλισμούς, κλοπές, βιασμούς, χωρίς εμφανή αντικειμενικό λόγο, είναι να σε πιάνει το στομάχι σου και θες να προχωρήσεις σε απόχρεμψη των όλων όσων γευμάτισες ως μικροαστός.
Όμως μετά υπάρχει η κάθαρση και ο εξαγνισμός, μέσω μιας διαπαιδαγώγησης που στον καπιταλισμό δεν ξεκινάει απ’ τα σχολεία, αλλά σε ένα κομμάτι του σωφρονιστικού συστήματος, όχι σε αυτό των λούμπεν στοιχείων, αλλά των μεσαίων στρωμάτων κυρίως της πόλης και μάλιστα της μητροπολιτικής.
Ο κεντρικός ήρωας Αλέξανδρος και αυτός αλλάζει -και εκεί που ο Διογένης ο Κυνικός ψάχνει τον ανθρωπισμό με το φανάρι του – την ώρα που ο Μέγας Αλέξανδρος του έκρυβε κατά αυτόν τον ήλιο, ο άλλος ο Αλέξανδρος ο Delarge από την ταινιάρα του Κιούμπρικ, του τον προσφέρει στο ποτήρι, μεταμελημένος.
Το σουρεαλιστικό alter ego του Delarge, μας παρέχει το μήνυμα “η εκπαίδευση είναι εξανθρωπισμός”, κάτι που στον δικό μας Αλέξανδρο το Μακεδόνα αποτέλεσε εξανδραποδισμός και υπεύθυνος για τούτο ήταν ο Αριστοτέλης που πλήρωσε και αυτός το τίμημα, διδάσκεις βια, θα πάρεις βια λέει ο λαός, με αποτέλεσμα ο γητευτής του Βουκεφάλα να δολοφονήσει τον ανιψιό του φιλοσόφου, τι ειρωνεία πια και αυτή!!!

Σε συνθήκες ανωτάτων και τελικών σταδίων όλων των εκμεταλλευτικών συστημάτων, αυτό που τελικά μορφοποιεί τον ανθρώπινο παράγοντα, είναι η κατεύθυνση της παιδείας και της καλλιέργειας και τελικά τι αυτή ζητάει, επομένως είναι λάθος να λέμε ότι όλα είναι θέμα παιδείας, όταν αυτή διασυνδέεται με το κοινωνικό πολιτικό σύστημα που διατρέχει μαζί της χωρίς να θέλει να το ανατρέψει, ωστόσο λάθος είναι να την βάζουμε και στην άκρη.


(*) Το pro roman imperium όπως και το Roman είναι κυρίως συμβολικού χαρακτήρα πολιτικές ορολογίες.
(**)Ο Ιμπεριαλισμός σήμερα είναι καθαρά κοινωνικοπολιτική έννοια και συμβολίζει το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού τον ΚΜΚ όπου τα μονοπώλια γίνονται κράτος και που σύμφωνα με τον Λένιν συμβαίνουν 5 πράγματα.
1)Συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής και του κεφαλαίου(μονοπώλια)
2)Συγχώνευση του τραπεζικού με το βιομηχανικό κεφάλαιο
3)Έχουμε εξαγωγή κεφαλαίων αντί εμπορευμάτων
4)Δημιουργούνται οι διεθνείς μονοπωλιακές ενώσεις.

Untitled Document
Επαγγελματικά Αγγλικά ενηλίκων
Ιδανικό για όσους:
📌Θέλουν να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους σε επαγγελματικό και επιχειρησιακό επίπεδο
📌 Θέλουν να εργαστούν στον κόσμο των επιχειρήσεων και να κάνουν διεθνή καριέρα
📌 Θέλουν πιστοποίηση Αγγλικών για επαγγελματίες αναγνωρισμένη παγκοσμίως – BEC (Business English Certificate) Higher Cambridge C1
📌 Να αποκτήσουν τα προσόντα που θα τους βοηθήσουν να εκφραστούν με ευχέρεια και αυτοπεποίθηση σε επιχειρηματικό πλαίσιο
Online τμήμα για επαγγελματίες
Διάρκεια: 90 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 18:00 – 19:30 και Πέμπτη 18:00 – 19:30
Τμήμα: 4 – 6 ατόμων
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ
✅ Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ2.
✅ Κάντε ΔΩΡΕΑΝ το τεστ δεξιοτήτων για να βρείτε το επίπεδο σας. Πατήστε εδώ: https://english4all.gr/mathimata

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στοεπίπεδο Β1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδο Β1.Περισσότερα εδώ….

23/12/2020 Το 12ο podcasting των Ηλεκτρικών Κολλεκτίβων
24/12/2020 Οι 20 σπουδαιότερες ταινίες του Σινεμά για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
26/12/2020Οι 30 σπουδαιότερες μουσικές κυκλοφορίες του ηλεκτρικού ήχου και της Jazz για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
28/12/2020 Μεγάλο Αφιέρωμα στο No Wave
30/12/2020 Οι 100 σπουδαιότερους δίσκοι του ηλεκτρικού ήχου, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Πρωτοχρονιά 31/12/2020 23:59 & 1/1/20210 00:01, Οι 100 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου μέχρι σήμερα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Παραμονή των φώτων 5/1/2021 θα καταγράψουμε τις 100 σπουδαιότερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου με τα κριτήρια του istos-ch.com
7/1/2021, Τα 50 Σπουδαιότερα αποκλειστικά λογοτεχνικά βιβλία, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.


Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα επερχόμενο σφόδρα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 

Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Translate »

istosch eFanzine