istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

altROCKΑφιερώματαΔισκογραφίαΜουσικά Ρεύματα

Οι υπερηχητικές σκιάσεις του κακού Φεγγαριού

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Οι υπερηχητικές σκιάσεις του κακού Φεγγαριού

Οι υπερηχητικοί Sonic Youth δεν είναι απλά μια μπάντα, αλλά μια μπάντα που άλλαξε τον ήχο και τον τρόπο σκέψης κατά πολύ σε αυτό που ονομάζαμε ηλεκτρικό ήχο, αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε ένα τόσο μεγάλο σχήμα στη δισκογραφία, ούτε ήταν η πρώτη φορά που σε μεγάλο βαθμό τα nowave, noise & hypersonic rock συναντιόντουσαν κοινές συνισταμένες.
Οι Sonic Youth αποτελούν την επιτομή της πρωτοπορίας για την εποχή τους καθώς επέβαλαν σύνθετα riff 8ης και όχι μόνο, πάνω στη λογική ενός θορύβου που έμελε να γίνει τέχνη και για να γίνει κάτι τέχνη πρέπει να συγκλίνουν κάποιου παράγοντες.
1)Να ανήκουν και να εκφράζουν την εποχή τους και να μετατρέπονται σε ειδική ιστορική πηγή έκφρασης της.
2)Το περιεχόμενο, αλλά και η μορφή τους να μην παλινδρομεί σε σχήματα που αναδείχνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, την ατομική ευθύνη και τα κατώτερα ένστικτα, να μη γυρίζουν την ανθρωπότητα στην εποχή των σπηλαίων και στο κάθε “ρομαντικό” χτες, μιας και μέσα του κρύβεται πολύ χολή και πολύ ουγκανισμός. Να στηρίζονται στη διαλεκτική και όχι στη μεταφυσική.
3)Η κάθε επανάληψη του δισκογραφημένου έργου να μην γίνεται: α)Κουραστική και β) να αναδείχνει ολοένα και νεότερα πράγματα.

Οι Sonic Youth κοιτούσαν να φτιάξουν ένα ήχο σύνθετο με ευθύγραμμη μελωδία και αρμονία που αν την παρατηρούσες με άλλο μάτι από αυτό που κοιτάζει ο μέσος όρος τη ζωή, θα κατανοούσες ότι εδώ μιλάμε για μια αξεπέραστη μπάντα που όμοια της ήταν μόνο οι Live Skull.

Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε τη σωτήρια ημερομηνία της 29ης του Απρίλη του 1985 και σχεδόν σε όλους τους καταλόγους του ηλεκτρικού ήχου συγκαταλέγεται στους 100 σπουδαιότερους δίσκους του είδους, βγάζοντας στην “αναφορά” την επερχόμενη εποχή του χυδαίου καταναλωτισμού, στην εμμονή, την παραφροσύνη, την κτηνωδία του προτεσταντισμού και του Καθολικισμού, που τους περνούσαν γενναίες δεκατέσσερις, για τις συναντήσεις των πρώτων Ευρωπαίων εποίκων με τους ιθαγενείς Αμερικανούς και τα εκμεταλλευτικά χαρακτηριστικά που ανέπτυξαν εις βάρος τους, αλλά και την ισοπεδωτική πολιτική που εξάσκησαν εναντίων του λίγο αργότερα εξαφανίζοντας τους, το ρατσισμό του νότου και τη λογική του στις φυτείες με τους σκλάβους, καθώς και για τα αδιέξοδα των κοινωνικών σχέσεων σε μητροπολιτικές μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη.

Οι Sonic Youth δημιουργήθηκαν στη Νέα Υόρκη το 1981 από τους κιθαρίστες Thurston Moore και Lee Ranaldo και την μπασίστα Kim Gordon .
Το Bad Moon Rising , ήταν πολύ σκοτεινό και βαρύ, αλλά ήταν αριστούργημα και κατά τους οπαδούς τους(και όχι μόνο αυτούς) αποτέλεσε του σπουδαιότερο δίσκο τους, παρότι στην αρχή κυκλοφόρησε με σκληρές και έντονες κριτικές από τον εμπορικό τύπο αλλά σε πρώτη φάση και από τον underground, αλλά στην πορεία δικαιώθηκε πανηγυρικά και με συνοπτικές διαδικασίες.
Για την ιστορία αυτό που είχε πει ο Thurston Moore, ήταν αποτέλεσμα του πως έβλεπαν τα μέλη του σχήματος για το εν λόγω συγκρότημα, ήταν μάλλον η πιο δυνατή φράση που έχουμε ακούσει από μέλος μιας ομάδας που αδιαφορούσε για τα charts κι ευτυχώς.”Η μπάντα μας θα μπορούσε να είναι η ζωή μας”, στο περιοδικό τύπο Scenes from the American Indie Underground και αφορούσε την πιο σημαντική περίοδο του τεράστιιου αυτού σχήματος για την περίοδο 1981–1991. Ήταν το πρώτο άλμπουμ της μπάντας που συνδύαζε τόσο έντονα πειραματικό υλικό ως προς τον ήχο, τέτοιες νέες καινοτομίες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από τους μέχρι τότε mainstream κριτικούς, αφού κάθε κομμάτι εμπεριείχε με μεταβατικές παραγωγές και δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγαλύτερος δισκογραφικός παραγωγός Steve Albini, τη θεώρησε “μεγαλειώδη”.
Το άλμπουμ είχε προηγηθεί από το σινγκλ ” Death Valley ’69 “, το οποίο δεν μπήκε καν στα chart ούτε στις ΗΠΑ ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο κι ευτυχώς λέμε εμείς, ωστόσο το κομμάτι ξαναηχογραφήθηκε για το άλμπουμ και κυκλοφόρησε ξανά ως σινγκλ τον Ιούνιο του 1985.
Το άλμπουμ μπορεί να πήρε το όνομά του από το τραγούδι των Creedence Clearwater Revival του 1969, δηλαδή ” Bad Moon Rising ” από τους, ωστόσο προσιδίαζε μάλλον μια “χλευαστική” τοποθέτηση έναντι αυτών, κάτι που έκαναν και οι επίσης τεράστιοι Butthole Surfers το 1988 στους Led Zeppelin με τον επίσης τεράστιο “Hairway to Steven”.

Το Bad Moon Rising είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ, των Sonic Youth , κυκλοφόρησε όπως προείπαμε στις 29 Μαρτίου 1985 από την Blast First και την Homestead Records και οι γράφοντες, μάλλον θα τον έπαιρναν σε πυρηνικό καταφύγιο που είναι και της μοδός της εποχής, όπως είχαμε πει σε εκπομπή στον Κρήτη Fm 101,5 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης του 1992 στην εκπομπή “Επόμενη Μέρα”.
Το Bad Moon Rising είχε την ευκαιρία να περάσει από τα χέρια ενός πολύ σπουδαίου παραγωγού του Martin Bisi στα “Before Christ Studio”, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 1984.
Ο Μεγάλος Martin Bisi είχε ηχογραφήσει νωρίτερα ως ράπερ και ντόπιοι αβάν-γκαρντ μουσικοί όπως ο John Zorn , ο Elliott Sharp και ο Bill Laswell, ξετρελάθηκαν μαζί του.
Αν γνωρίζετε το ποιόν των κυρίων, αυτό από μόνο του αποτελεί σφραγίδα για το αποτέλεσμα.
Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι μια φωτογραφία του καλλιτέχνη James Welling ενός σκιάχτρου με ένα φλεγόμενο φανάρι ως κεφάλι κολοκύθας και το μήνυμα του, πολυποίκιλο.
Οι Γενναίοι Άντρες τρέχουν για εξιλέωση κάτω από τις σκιές που απλώνει ανάμεσα στο φως ένα φεγγάρι μάλλον σε φάση έκλειψης, οι δεισιδαιμονίες περιστρέφονται στο κεφάλι τους, κάτω από ένα ποδοβολητό και με την ηχώ των λαχανιασμένων τους πνευμόνων.
Μπροστά τους βρίσκουν τις οικογενειακές τους ρίζες από το βάθος των αιώνων, που σαν φαντάσματα τους ψιθυρίζουν στα αυτιά, ότι η καταναλωτική κουλτούρα έχει ημερομηνία λήξης και το κεφάλι τους αρπάζει φωτιά από τα αδιέξοδα μιας ζωής που ακόμα και η ίδια η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch


English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking CalendarTo show CAPTCHA, please deactivate cache plugin or exclude this page from caching or disable CAPTCHA at WP Booking Calendar > Settings General page in Form Options section.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα επερχόμενο σφόδρα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 

Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine