Οι είκοσι σπουδαιότερες ταινίες του 2021

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Οι είκοσι σπουδαιότερες ταινίες του 2021

Το 2021, δεν είχε και τόσο μεγάλη σημασία στο ότι ήταν μια άκρως παραγωγική χρονιά για το ποιοτικό κινηματογραφικό γίγνεσθαι και ιδιαίτερα σε αυτό που έχει καλλιτεχνική ροπή, φύση και κλίση.
Ήταν και είναι συνήθως προϊόντα των μικρών ανεξάρτητων και όχι μόνο στούντιο, ωστόσο δεν οφείλεται αποκλειστικά στο φαινόμενο της πανδημίας το οποίο αντικειμένικά θα μπορούσε να ήταν ελατήριο, αλλά σε ένα σύνολο παραγόντων που επενέργησαν και δυνητικά επενεργούν στην δυνατότητα εμπνεύσεων και τις διαθέσεις για δημιουργία σεναρίων, σκηνοθετικών και φωτογραφικών καρέ, αλλά και φωτογραφιών, που αποθεώνουν όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την εκφραστική γραφή και γραμμή της εποχή τους, τόσο με βάση την ερμηνεία και την αντανάκλαση της, όσο και με τους παράγοντες που δημιούργησαν τις εκφραστικές τους αφετηρίες, σε βάθος, ύψος πλάτος και μήκος.


Από το “First Cow” της Κέλι Ρέιχαρντ και την “Εποχή της Βροχής” του Άντονι Τσεν, μέχρι την ιστορική ταινία που αφορά την Ηρωίδα της Σοβιετικής Ένωσης Zoya Kosmodemyanskaya, του Leonid Plyaskin, παρήχθησαν πάνω από 100 σπουδαία φιλμ, εκ των οποίων η επιλογή των 20, δεν ήταν και η πιο εύκολη υπόθεση, ωστόσο και οι 20 είναι προϊόν της εποχής τους κι αποτελούν κοινωνικό και ιστορικό ντοκουμέντο για τις επιδράσεις της εποχής, η ένα καρμπόν αυτής και φυσικά μια αρνησικυρία της αναδυόμενης βαρβαρότητας της.
Η κάθε ανάγνωση τους είναι μια ΄νέα εμπειρία που καταθέτει είτε ανθρωπισμό, είτε το ταλέντο που τον υπηρετεί, είτε φυσικά αφήνοντας σπόντες για τις συνήθειες του Homo Commercial και του συστήματος που τον καθοδηγεί, ενώ να σημειώσουμε εδώ πέρα πως ο εκπληκτικός Ρωσικός Κινηματογράφος που ριζώνει τους δεκάδες νέους κορμούς του, στις ρίζες του σπουδαιότερου κινηματογράφου του πλανλήτη του Σοβιετικού, 30 χρόνια μετά την αντεπανάσταση και την καπιταλιστική παλινόρθωση αυτή του 1991.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

ΥΓ* Άρθρο της 25ης Μαΐου του 2021 Τρεις νέες σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες για το 2021

1 «Η Χώρα των Νομάδων» (Nomadland) Καναδική Παραγωγή – της Chloé Zhao 2021
2 «Zoya» Ρωσική Παραγωγή –  του Leonid Plyaskin 2021
3 «First Cow» – της Kelly Reichardt 2021
4 «Unclenching the Fists» Ρωσική Παραγωγή – της Kira Kovalenko 2021
5 «Ο Προδότης» (Traitor) – του Marco Bellocchio 2021
6 «Bacurau» – του Kleber Mendonsa Filiou 2021
7 «A Dog Named Palma» Ρωσική Παραγωγή – του Aleksandr Domogarov Jr. 2021
8 «Mama, I’m Home» Ρωσική Παραγωγή – του Vladimir Nabokov 2021
9 «Ammonite» του Francis Lee 2021
10 «Petrov’s Flu» Ρωσική Παραγωγή του Kirill Serebrennikov 2021
11 «The Nest » του Sean Darkin 2021
12 «The father»του Florian Zeller 2021
13 «Wet Season»του Anthony Chen 2021
14 «Martin Eden»του Pietro Marcello 2021
15 «Another Round»του Thomas Vinterberg 2021
16 «Το Promising Young» – του Emerald Fennell 2021
17 «For Sama»των Waad Al-Kateab &Edward Watts 2021
18 «Ο Δρόμος για το Έαρ» – του Γιάννη Καρπούζη 2021
19 «Μήλα»του Χρήστου Νίκου 2021
20 « Josep»του Aurel σε σενάριο του Jean-Louis Milesi 2021

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr