istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Ανθρωπιστικές ΕπιστήμεςΑνθρωπολογίαΕπιστήμεςΚοινωνιολογίαΠαιδαγωγικάΦιλοσοφίαΨυχολογία

Δεν υπάρχει μόνο το IQ, ούτε καμία ατομική ευθύνη

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Δεν υπάρχει μόνο το IQ, ούτε καμία ατομική ευθύνη

Το πιο σημαντικό μέρος της νοημοσύνης ένος έλλογου πλάσματος, δεν είναι η λογική νοημοσύνη, η οποία και ασφαλώς είναι και ικανή και απαραίτητη συνθήκη και προϋπόθεση, ωστόσο εκτός από την λογική νοημοσύνη, υπάρχουν κι άλλες νοημοσύνες, με κυριώτερη και σημαντικότερη αυτή της συναισθηματικής νοημοσύνης, γιατί πολύ απλά ανήνομε στα βιολογικά όντα, καθώς επίσης και της συλλογικής και καλλιτεχνικής νοημοσύνης, εξάλλου δίχως την τελευταία, θα ήμασταν ακόμα στα δέντρα και στις σπηλιές, η θα κυκλοφορούσαμε δια του φόβου, με ένα ΑΚ-47, η ένα Μ-16, στο χέρι.
‘Οπως έλεγε ο Μέγας Ένγκελς(η μεγάλη θεωρητική μας αδυναμία μαζί με τον Γεωργιανό, το μεγαλύτερο κεφάλι και κεφάλαιο του 20ου Αιώνα), η διάκριση ανάμεσα στη μηχανή από τους ζωντανούς οργανισμούς βρίσκεται στο γεγονός, ότι η μηχανή κινείται στο χώρο, σε αντίθεση με τη ζωή που κινείται στο χρόνο και επί λέξη(πάντα σώμφωνα με την μετάφραση από τα Γερμανικά) “η κίνηση ως προς τη ζωή, είναι κίνηση ως προς το χρόνο, ενώ κίνηση ως προς τη μηχανή είναι κίνηση προς το χώρο”.
ως εκ τούτου ο άνθρωπος και η μηχανή στα πλαίσια της λεγόμενης τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να συμπλεύσουν και να συνυπάρξουν σε ένα μέλλον όπου η ταξική εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα έχει καταργηθεί, εκεί που η ζωή θα καθορίζει τη μηχανή και η μηχανή θα κινείται στο χωροχρόνο, είτε επιτυχώς, είτε ανεπιτυχώς.
Από αυτή την άποψη, η συναισθηματική νοημοσύνη, καθώς και η κοινωνική(συλλογική), η καλλιτεχνική-αισθητική νοημοσύνη, καθώς και η συλλογική της έκφραση, είναι περισσότερο κοντά στους ανθρώπους που θέλουν να κοιτούν ψηλά(από το άνω θρώσκω, από εκεί πηγάζει το ουσιαστικό και επίθετο “άνθρωπος”.


Αν η λογική δεν υπηρετεί τη ζωή, είναι η λογική έκφραση του παραλόγου, που η προτεσταντική και καθολική ηθική(μικρή διάκριση και διαφορά έχουν αυτές μεταξύ τους, ως προς την αναγκαιότητα της εκδικητικότητας απέναντι στους “αδαείς” που σηκώνουν κεφάλι), έρχονται για υπηρετήσουν τον Καπιταλισμό, με τον Αηθικισμό, την Βουλησιαρχία, τον Μετανεωτερισμό, τον Πραγματισμό και όλες τις έμφυτες, καθώς και επίκτητες αγκυλώσεις του δυτικού κόσμου, που ποτέ δεν θα καταλάβει, ότι χωρίς την Ανατολή(όπου εκεί γεννήθηκαν άπαντα), δεν μπορεί να υπάρξει οτιδήποτε, όσο κι αν δεν μπορεί να την καταλάβει ποτέ, γιατί είναι η βάση της διαλεκτικής, που η Δύση την έχει ξεχάσει και την πολεμάει λυσσαλέα.
Κι αν η λεγόμενη “Τεχνητή Νοημοσύνη” , που αντικειμενικά εκπροσωπεί το μοντέλο, τη μορφή και το περιεχόμενο του σεναρίου των προγαμματιστών της, οικοδομηθεί με σαθρά υλικά και ακόμα πιο σαθρή αρχιτεκτονική, το οικοδόμημα που θα χτιστεί πάνω της, θα είναι μόνο για ταχύτητες που τρέχουν με μεθυσμένους οδηγούς, κατευθείαν στα αδιέξοδα ντουβάρια, με τα γνωστά αποτελέσματα.


Το πρόβλημα σε αυτό που ζούμε, που είναι χειρότερο από τα καρτούν της Warner και πολλάκις ηλιθιότερο και από τον αγενέστατο και μπετόβλακα Daffy Duck, αρκεί να διαβάσει κανείς τους παρακμιακούς στίχους του Τραπ και θα καταλάβει που βρισκόμαστε, σε μια εποχή που η Δύση του “Ηλίθιου και Πανηλίθιου”, καθώς και του “Πανηλίθιου και Πανηλιθιότερου”, κυνηγάει για να εκτοπίσει τη Δύση του Ντιντερό, της διανόησης των Εγκυκλοπαιδιστών, του Μαρξ και του Λένιν λυσσαλέα, ενώ οι δυο ταινίες του Χόλυγουντ πυροβόλισαν στα πόδια τη λογική του σήμερα, μεταρέποντας την σε μια παραλλαγή και παραλογική της “κοινωνίας της πληροφορίας”, χωρίς κριτήρια έλογων φίλτρων και βαθιάς ανάλυσης.
Οι μεταπολεμικές γενιές κι αυτές που έζησαν τον Β’ΠΠ σιγά σιγά φεύγουν και μάλλον φεύγει η κινητήριος δύναμη της κοινωνικής κι επαναστατικής ηθικής.
Το κίνημα όσο κι αν ώρες-ώρες κάνει κάτι εκλάμψεις όπως το 1999 με τον Πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, η προ καιρού με το έγκλημα στα Τέμπη, θα εκληφθούν πολύ σοβαρά από το σύστημα που θα ξαναβάλει το τραίνο σε ανάλογες περιπτώσεις με αντισώματα πια στις ράγες της “σωστής πλευράς της Ιστορίας” μεσομακροπρόθεσμα, αλλά τώρα το σύστημα είναι ο αντικειμενικά και προσωρινός νικητής, το έδειξε και το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης του Μάη, όχι τόσο στο ποσοστό των νικητών(αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, αλλά στο μέγεθος του “απολιτίκ”, το οποίο συσχετίζεται αποκλειστικά και μόνο, με την “ατομική ευθύνη”, με αποτέλεσμα να θεωρείται κίνημα, η κάθε δευτεράντζα που δεν αφορά καθόλου τις κοινωνίες.
Κι επειδή ανήκουμε εκεί που μας έθεσε ο αντιβασιλέας”, από την εποχή του “Στρατηγέ μου ιδού ο Στρατός σου” θα ξαναζήσουμε κατά πάσα πιθανότατα, την τραγωδία μετά του μετεμφυλιακού Κράτους των Λούμπεν, αλλά αυτή τη φορά ως ιστορική φάρσα, αλλά δεν θα είναι ακίνδυνη και καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί σε “γνωστούς” και “συμμάχους”.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Εξάλλου ο Καπιταλισμός της Δύσης, ακόμα έχει ακόμα πολλά ψωμιά, όσο κι αν θα χάσει την πρωτοκαθεδρία, που θα την χάσει μέχρι το 2027 οριστικά και αμετάκλητα, ο σοσιαλισμός θα έρθει νομοτελειακά στην εποχή που ο άνθρωπος θα έχει χτίσει βάσεις στην Σελήνη και στον Άρη κάπου στο 2071, όπως λένε και οι επαΐοντες μέσα από τις πολυδύναμες εξισώσεις που προκύπτουν από τα data centers που τρέχουν τα κρυπτονομίσματα, για να έχουν εικόνα οι εν λόγω(οι επαϊόντες του συστήματα και να πάρουν τα ανάλογα αντισταθμιστικά μέτρα).
Να παράξουν δηλαδή, ταχύτατα μαθηματικά μοντέλα, που ο ανθρώπινος νους δεν θα ήταν απλά αδύνατον να πραγματοποιήσει, για να βρουν απαντήσεις στην διατήρηση της εξουσίας τους και μιας και θα θέλαμε, για ένα τέτοιο αποτέλεσμα χιλιάδες χρόνια, όχι γιατί είναι ηλίθιος ο εγκεφαλικός φλοιός, αλλά γιατί αυτές είναι οι δυνατότητες του, ως υλικό κατασκεύασμα.
Μπορεί το Chat GBT, να απάντησε πως η πιο δίκαιη, φιλική και ανθρώπινη κοινωνία, που ο άνθρωπος ήταν ευτυχισμένος, για την Σοβιετική Ένωση, ωστόσο αυτό φρόντισαν να το διορθώσουν στην πορεία, ως ερώτηση όχι και τόσο συμβατή, άρα ο άνθρωπος δεν ξέρουμε πότε και αν θα είναι ευτυχής, άρα ας αποδεχτεί τη γραμμή και τον ιμάντα βιομηχανικής αναπαραγωγής της υπεραξίας.
Η Ζωή μας είναι και προσωπική υπόθεση από άποψη βιολογικών δυνατοτήτων, αλλά κι αυτό ελέγχεται, εφόσον είμαστε συλλογικό αποτέλεσμα και ερχόμαστε από τα βάθη των αιώνων, προφανώς και δεν είμαστε “κοινωνικά φύλα”(δεν υπάρχουν τέτοια), αλλά βιολογικά, αλλά η συνείδηση που έχουμε είναι αποκλειστικά κοινωνική και χωρίς πολλών ειδών νοημοσύνης, θα είμαστε δυστυχισμένοι!!!
Το μόνο πράγμα που είναι κοινωνικό, είναι η γνώση κι αυτή είναι επίκτητη, μια διεργασία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, διάγεται δια της μάθησης και έρχεται τόσο από την εποχή που άνθρωπος “εξανθρωπίστηκε από τον πίθηκο”, μέσω του μεγάλου δαχτύλου, κατορθώνοντας να φτιάχνει και να πιάνει εργαλεία και να τα θέτει σε εφαρμογή, όσο και από το παρόν, που οι αλγόριθμοι και το διάστημα, ως χώρος εξόρυξης πρώτων κι άγνωστων υλών, ως συλλογική επίκτητη και πανανθρώπινη γνώση.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.    
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους, με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιατικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine