H γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Βαλεντίνα Βλαντίμιροβνα Τερεσκόβα
Βαλεντίνα Βλαντίμιροβνα Τερεσκόβα

Δε θα ασχοληθούμε με την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με όρους ιστορικούς, πως και γιατί ξεκίνησε, αυτά θα τα διαβάσετε και ακούσετε κι αλλού. Αλλά με το πως μια γυναίκα η Βαλεντίνα Βλαντίμιροβνα Τερεσκόβα, που γεννήθηκε στις 6 του Μάρτη του 1938, ήταν η πρώτη πήγε στο διάστημα. Στο πρόσωπο της, υλοποιήθηκε η ουσία του πυρήνα του σοσιαλιστικού σχεδιασμού, που σήμαινε, ότι χωρίς την απελευθέρωση της γυναίκας δεν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Στο πρόσωπο της βασικά αποδείχτηκε ότι το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στην ανθρώπινη ιστορία, έβαλε τις μηχανές σε κίνηση από την επαναστατική του εγκαθίδρυση, δηλαδή από τα σπάργανα του κι όλας, πολλές δεκαετίες νωρίτερα και μπόρεσε να κάνει πράξη το σύνθημα, “χωρίς την απελευθέρωση της γυναίκας, δεν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση της εργατικής τάξης και να πραγματοποιηθεί η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο”. Αυτό το άλμα της εν λόγω γυναίκας προς το διάστημα, ήταν το άλμα όλων εκείνων των γυναικών του προγράμματος για το διαστημικό πρόγραμμα, που απαίτησε δεκαετίες χειραφέτησης, επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την ουσία των προγραμματικών του δεσμεύσεων στο ταξίδι στο υπερπέραν της γης, στο διάστημα, αλλά η ουσία ήταν ότι η γυναίκα μαζί με την εργατική τάξη και ως μέρος αυτής δεν μπορούν να σταματήσουν στα σχήματα της ξεπερασμένης ιστορικά πατριαρχίας. Αυτών των δεσμεύσεων που ως κοινό τους παρονομαστή είχαν την χειραφέτηση της γυναίκας από την εκμεταλλευτική φύση των προγενέστερων εκμεταλλευτικών συστημάτων και χωρίς αυτή την χειραφέτηση, δεν μπορεί να υπάρξει χειραφέτηση της εργατικής τάξης.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα, ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ανθρώπινη Ιστορία που ταξίδεψε στο διάστημα, την περίοδο από τις 16 ως 19 του Ιούνη του 1963 και έφερε το γυναικείο ζήτημα στο προσκήνιο των εξελίξεων, που μόνο ένα σοσιαλιστικό κράτος μπορούσε να το πραγματοποιήσει και το έκανε πράξη, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων όλες εκείνες τις προκαταλήψεις που τη ρίζα τους είχαν στο σκοταδισμό της καθολικής και προτεσταντικής ηθικής του μεσαίωνα και του μισογυνισμού που εκπορεύεται από την παλαιά Διαθήκη και το προπατορικό αμάρτημα.

Η Βαλεντίνα Βλαντίμιροβνα Τερεσκόβα δεν ήταν απλά μια επιλαχούσα που προκρίθηκε ως τέτοια ανάμεσα σε 450 υποψήφιες που θα κυβερνούσαν το διαστημόπλοιο Βοστόκ 6, κάνοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα να υποκλιθεί στο τεράστιο επίτευγμα, Ήταν το αποτέλεσμα και η επιτομή της σοσιαλιστικής σκέψης, αφού μια εργάτρια της υφαντουργίας που είχε ως ψυχαγωγική δραστηριότητα τα άλματα με αλεξίπτωτο και κατάφερε να πραγματοποιήσει την έξοδο της γυναίκας πέρα από την γήινη ατμόσφαιρα. Το γεγονός αυτό μπορούσε να συμβεί, μονάχα σε μια χώρα που η εργατική τάξη έχει τον βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθοδήγηση τόσο της οικονομίας, όσο και της εξουσίας. Μόνο έτσι μπορούσε να αποθεώσει την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας και όχι του εκφυλισμού της, που πολύ αργότερα αντιπρότεινε ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής με όρους είτε επιχειρηματικής ανάδειξης και σταδιοδρομίας, είτε ως εργαλειοποίησης της, ως σκεύος ομορφιάς, ηδονής κλπ. Κατά τη διάρκεια της αποστολής της στο διάστημα, πραγματοποίησε διάφορες σχεδιασμένες δοκιμές που είχαν προετοιμάσει γι αυτήν επιστήμονες, ούτως ώστε αποκομισθούν πραγματικά επεξεργασμένα στοιχεία για τις αντιδράσεις του γυναικείου σώματος στη διαστημική πτήση. Με τον τρόπο αυτό και με το τιμημένο αυτό πρόσωπο και ήρωα της ΕΣΣΔ και σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας, το portal μας, τιμάει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Satellite of Love Satellite of Love

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.