Το Web3, μπορεί να επαληθευτεί από το blockchain χωρίς σφάλματα;

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

 

 

Το Web3, μπορεί να επαληθευτεί από το blockchain χωρίς σφάλματα;

Web3, έτσι ακριβώς μετονομάστηκε η σε μορφή ιστού δραστηριότητα κάθε κρυπτονομίσματος και κάθε blockchain ανεξαρτήτως αφετηρίας και ονομασίας, μιας διαδικασίας της τεχνολογίας, που σε γενικές γραμμές, έχει ως βάση το παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που ανήκει στο κομμάτι της κρυπτο-οικονομίας.
Το Web3 δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, από μια ιδέα για μια νέα αναβάθμιση και μια νέα εκδοχή του Παγκόσμιου Ιστού που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, η οποία ενσωματώνει έννοιες όπως η αποκέντρωση και η οικονομία που βασίζεται σε διακριτικά.
Στην πραγματικότητα, σχετίζεται αποκλειστικά με αυτούς που δεν είναι απαραίτητα τράπεζες(μάλλον δεν είναι υποχρεωτικό να είναι τέτοιες), που σε πρώτη φάση* δημιουργούν ψηφιακές μάρκες-η coins-, έπειτα τις κρυπτογραφούν, σε δεύτερη φάση, δημιουργούν μαζικά κοινότητες και ομάδες δίκτυου με όρους αλυσίδας, βρίσκουν αγοραστές της ενέργειας που πουλούν μαζικά από τις εξορύξεις του πολυδύναμου δικτύου της ομάδας σε διάφορα ινστιτούτα και οργανισμούς, που έχουν ανάγκη να χρησιμοποιούν την ενέργεια αυτή για μαθηματικά μοντέλα με δεκάδες εκατοντάδες αγνώστους Χ, σε τρίτη φάση* επικοινωνούν με άλλους ενδιαφερόμενους του ευρύτερου χώρου και στην τέταρτη* και τελική φάση επικυρώνουν και καταγράφουν συναλλαγές, προφανώς χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση και καμία κεντρική επίβλεψη.
Το κόστος εξαγοράς ομάδων εξόρυξης από διάφορους οργανισμούς, είναι λιγότερο κοστοβόρο από το να παρθούν δάνεια κυκλοφορικού κεφαλαίου, να επενδυθούν σε πάγια και σε μεταβλητό κεφάλαιο, όπου τα δύο τελευταία με τις μεταβολές στην τεχνολογία, θα καθιστούσαν ασύμφορα, τόσο τα δάνεια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όσο και από τις αθρόες, συνεχείς και ακατάπαυστες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων. Τώρα απλά αγοράζουν ενέργεια από “συλλογικές ομάδες” που έχουν ιδρυτή ιδιοκτήτη και φυσικά κινούνται στη σφαίρα ενός κοινωνικοποιημένου καπιταλισμού, για να τον υπηρετήσουν.
Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία κρυπτογράφησης που αφορά το blockchain υπάρχει εδώ και μια μια ντουζίνα χρόνια με κεντρομόλο δύναμη το Bitcoin, που δημιουργήθηκε το 2009 και συνδέθηκε άμεσα με το blockchain, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην πραγματικότητα το Bitcoin περιοριζόταν κατά βάση στις αγοροπωλησίες του και στην χρηματιστηριακή του δυναμική είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, με τη σημερινή του αξία σήμερα να είναι στα 38.414,63€, ενώ εδώ και μια πενταετία πολλές από τις αγορές γαιών πραγματοποιείται με αυτό, όπως και οι αγορές λογισμικού, τέχνης, ένδυσης και υπόδησης, αλλά όχι ολόκληρης της αγοράς στη σφαίρα της παραγωγής. Ταυτόχρονα με αυτό σήμερα είναι το Ethereum του οποίου η αξία προσεγγίζει τα 2.716,17 € και πολλά άλλα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει και συγκεκριμένο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων που καθημερινά ασχολείται με την ποσοτική αυξομείωση τους.
Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο σαφές γίνεται ότι το blockchain αποκτά κύρος και αξιοπιστία σε τμήματα της αγοράς, ενώ όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, τόσο περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα θα μπορούν βρεθούν στο προσκήνιο των δυνατοτήτων που αυτά θα αποκτούνται από ένα πλήθος κρυπτονομισμάτων που καθημερινά πλέον βλέπουμε να αναπτύσσονται.
Το Web3, όταν θα έρθει, θα έρθεί για να μείνει, θα είναι μια κατάσταση που θα αναπροσαρμόσει όλες τις δραστηριότητες του διαδικτύου.
Αν το Web1 αποτέλεσε πόλο έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων στο διαδίκτυο, το Web2 είχε να κάνει με τον χρόνο που ολοένα και περισσότερο κατανάλωναν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο και μάλιστα εκθετικά παντού στον πλανήτη, καθώς και του περιεχομένου που μοιράζονται με το επιχειρηματικό γίγνεσθαι στον ψηφιακό κόσμο, έναν κόσμο που συγκεντρωνόταν και συγγκεντροποιούσε το σύνολο των συγχωνεύσεων από εκεί, από τις πολυεθνικές δηλαδή. Με το Web3, ο απλός και καταφρονημένος χρήστης μοιάζει να παίρνει το αίμα του πίσω, δηλαδή το ίδιο το Web3, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σε όλους αυτούς που δεν ήταν οι γνωρίζοντες, αλλά κάποιος τρόπος βρέθηκε να ξαναμπούν από τον ομφαλό της κλειδαριάς της ιστορίας, χωρίς να επιζητήσουν σοσιαλιστικές επαναστάσεις κλπ.

Προφανώς το Web3, δεν είναι ούτε κάποια επαναστατική πράξη, ούτε έρχεται να αποδώσει κάποιου είδους κοινωνική δικαιοσύνη, απλά έρχεται να ταράξει τα νερά και όπως σε κάθε Βιομηχανική Επανάσταση, υπάρχουν περιθώρια και για νέους παίκτες που εκμεταλλεύονται το τυχαίο γεγονός, έτσι και τώρα συμβαίνει κάτι ανάλογο, στον Καπιταλισμό κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν, και το Web3, αυτό προκρίνει.
Το τυχαίο γεγονός για το οποίο μιλάμε, δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά μια σειρά παραγόντων που δρουν ανεξάρτητα από τη θέληση και τη βούληση ανθρώπων και συστημάτων, αλλά δρουν και πολλαπλασιάζονται μέσα από τις λεγόμενες επικουρικές ανάγκες, έχουν κι αυτές αιτίες και αιτιατό, αλλά για κάποιο λόγο δεν τις έχουμε υπολογίσει κι εδώ έρχεται η βιομηχανία του blockchain, όπως ακριβώς την περιγράψαμε στον πρόλογο.
Το Web3, θα είναι κάτι σαν νομοτέλεια μέσα στον παραπαίοντα Καπιταλισμό, θα επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν ομάδες που θα δημιουργούν τις δικές τους μάρκες δηλαδή τα δικά τους χρήματα, χωρίς να αναζητούν τις υπογραφές και την άδεια από κάποια κυβέρνηση ή κάποιο τραπεζικό και πιστωτικό ίδρυμα, ωστόσο το Web3, δεν θα είναι ο κυρίαρχος παίκτης, αλλά η καλύτερη εφεδρεία στην αγορά “επίκτητων” καταναλωτικών αναγκών, που δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι βασικές στο μέλλον, αν δεν είναι από τώρα και ορθώς από κάποιους, ονομάζονται “σύγχρονες ανάγκες”, όμως είναι πολύ νωρίς, για χαρές και πανηγύρια.
Προφανώς το Web3, δεν θα σημάνει το τέλος των Πολυεθνικών του διαδικτύου, ωστόσο θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για δημιουργία μεγάλων δικτυακών νησίδων που θα μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο και οι οποίες θα μετατρέπονται σε δικτυακά κρατίδια μέσα στα δικτυακά πολυεθνικά Κράτη του χώρου, του διαδικτύου δηλαδή.
Φυσικά αυτό δεν θα αφορά ούτε ολόκληρη την ανθρωπότητα, ούτε μεγάλες και πλατιές λαϊκές μάζες, ωστόσο Θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν οτιδήποτε θέλουν στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται στις γνωστές πλατφόρμες της Silicon Valley, της Shanghai, η του Kazan της Ρωσίας. Θεωρητικά πάντα με το Web3, επέρχονται και νέες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσπεράσουν δυνητικά τις πολυεθνικές στη λεγόμενη “πατέντα”, που δημιουργείται από τις όλο και νεότερες γινόμενες ανάγκες, στις οποίες οι πολυεθνικές επενδύουν τεράστια κεφάλαια εκεί, διερευνώντας τι ακριβώς καινοτόμο θα αποζητήσουν οι κοινωνίες, για να μετατραπεί αυτόματα σε καταναλωτικό προϊόν.
Αυτή και μόνο η ιδέα, ανοίγει και τις ορέξεις των επαϊόντων, οι οποίοι πιστεύουν ότι τα περιθώρια νέων ασύλληπτων κερδών είναι προ των πυλών και ότι με την τρέχουσα έκδοση του διαδικτύου τα περιθώρια αυτά στενεύουν και πρακτικά εκμηδενίζονται μπροστά στους διαδικτυακούς γίγαντες, οι οποίοι μπορούν να αγοράσουν ή να συντρίψουν όποιον σταθεί εμπόδιο στο διάβα τους.

Με το Web3, τα λεγόμενα “κοινωνικά δίκτυα”, θα χάσουν αργά η γρήγορα την Αίγλη τους, όπως την έχασαν, τόσοι και τόσοι πριν από αυτά, που μάλλον ήταν και οι πρόγονοι τους, όπως τα Mirc, ICQ, πρώτη έκδοση του Skype, το Veoh κλπ, εξάλλου αυτά ανήκουν στην κατηγορία του Web2, που μετακύλησε την εποχή της πληροφορίας, στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας. Οι δυνατότητες του Web3, μπορεί να είναι φαινομενικά ατελείωτες, όσο και η ελκυστικότητα του, ωστόσο αυτή μάλλον επηρεάζεται, εκπορεύεται και προέρχεται από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια φαντασιακή πραγματικότητα που ουσιαστικά δεν υπάρχει, επομένως οι εθισμένοι σε αυτήν την ιδέα, μάλλον θα πρέπει να κρατήσουν και μικρό καλάθι από τώρα, μιας και οι μεγάλοι παίκτες στο διαδίκτυο, θα συντηρητικοποιηθούν ακόμα παραπέρα, θα περιφρουρήσυν τα κεκτημένα, όπως και τα κέρδη τους και θα μπουν κι αυτοί δυναμικά στο παιχνίδι, εδώ το ραμολιμέντο που ονομάζεται ΕΕ, προετοιμάζει το δικό της κρυπτό-€ και το Twitter που είναι ο νονός όλων των σύγχρονων κοινωνικών δικτύων, δημιουργεί και παρακινεί αγορές τύπου blockchain σε κινούμενα σχέδια.
Μια μερίδα υποστηρικτών του Web3 πιστεύει ότι η τεχνολογία του, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την αγορά αντικειμένων και το blockchain, αλλά η αλληλοβοήθεια και η κοινωνική αλληλεγγύη ανάμεσα σε ανθρώπους και κοινότητας που μπορούν να δημιουργήσουν και να οργανωθούν σε νεότευκτους και νεοπαγείς οργανισμούς που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν ή να αντικαταστήσουν πολυεθνικές με “ανθρωπιστική” δραστηριότητα, δηλαδή να δημιουργήσουν DAO – αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς – οι οποίοι είναι ουσιαστικά συλλογικότητες του διαδικτύου, όπου διαμέσου του blockchain διευκολύνεται η διανομή ιδιοκτησίας και εξουσίας λήψης αποφάσεων μεταξύ των μελών τους, ωστόσο εδώ μπορούν να διεισδύσουν κάποιες “περίεργες” ΜΚΟ, που είναι χωμένες μέσα σε κάποιες ήδη υπάρχουσες DAO αγοράζοντας τες, η αποκτώντας ικανά κεφάλαια που καθιστούν την δουλειά τους και τις βλέψεις τους, δουλειά που κάνει η ομάδα.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ενδιαφέροντα, αλλά ας μην είμαστε και τόσο αφελείς, γιατί αν κάτι μας δίδαξε το Web2.0, είναι πως η αρχιτεκτονική από μόνη της δεν φτάνει. Κάθε νέα τεχνολογία αιχμής θα συνοδεύεται νομοτελειακά από επιπλοκές, αστοχίες και αδυναμίας υλικών μερών, παιδικές αρρώστιες των λογισμικών εφαρμογών, άγνωστες ασυμβατότητες, καθώς και ακούσιες συνέπειες, συνυπολογίζοντας ότι το Web3, τουλάχιστον στην παρούσα και τρέχουσα μορφή του, δεν είναι καθόλου φιλικό προς το χρήστη και μάλλον είναι άγνωστο το πότε κι αν αυτό θα μετατραπεί στο εγγύς μέλλον πρόσφορο και φιλικό.
Όσον αφορά τώρα την φερόμενη «trustless» οικονομία, που παρέχει, μάλλον κάποιος πρέπει να ζει στο βασίλειο της αφέλειας παρά στην πραγματικότητα αν το πιστεύει αυτό.
Ας είμαστε λίγο φειδωλοί, όσο κι αν είναι δεδομένο πως το blockchain, ούτως η άλλος νομοτελειακά θα συνυπάρξει με την πραγματική οικονομία αλλά όχι ως πρωτεύων, περίπου το ίδιο θα συμβεί και με το Web3.
Το blockchain, σήμερα, εργάζεται μέσα στο Web2(εξάλλου εκεί δραστηριοποιείται), όσο κι αν έχει καταφέρει να καταγράφει, αλλά και να επαληθεύει κάθε συναλλαγή, ως μοναδική και ανεπανάληπτη, χωρίς να αφήνει τα πραγματικά στοιχεία του χρήστη, αλλά ένα μοναδικό σειριακό αριθμό της αλυσίδας κι αυτό κρυπτογραφημένα, η ότι σήμερα περνάει “Αβρόχοις ποσίν”(που δεν περνάει), από την επίβλεψη των κυβερνήσεων η κάποιων μεγάλων μονοπωλιακών ενώσεων, αλλά δεν γνωρίζουμε και δεν μας διασφαλίζει ουδείς, “τι μέλλει γενέσθαι”, η αν θα καπελωθεί και πάλι αυτή η πραγματικότητα, στην επερχόμενη φάση της, δηλαδή στο Web3;
Δεν μπορεί κανένας να αποδείξει από τώρα, ότι δε θα παρουσιάσει μεγάλα ελαττώματα, η θεμελιώδη σφάλματα, καθώς επίσης και ξεκάθαρες απάτες που δεν μπορούν να αποκλειστούν, όπως επί παραδείγματι, πρότζεκτ που εξαφανίζονται μόλις κάποιοι επιτήδειοι founders πλουτίσουν από τις ενθουσιώδεις αποδοχές για τις εφαρμογές τους και τις ικανότητες τους, από τις “μάζες”.
Προφανώς και πρέπει να κρατήσουμε στάση αναμονής, στην παρούσα φάση, η ακόμα και στις πρώτες φάσεις του Web3, οι καλοί και οι κακοί οιωνοί, θα περισσέψουν και ότι είναι να γίνει, μένει να το μάθουμε πολύ σύντομα, η σε βάθος χρόνου, γιατί κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί σαν άλλος μάντης Τειρεσίας το μέλλον σήμερα, ειδικά αν η αξία των κρυπτονομισμάτων που ανατροφοδοτούν μεγάλο μέρος του Web3 συνεχίζει να κατρακυλάει διαρκώς, όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, το μόνο σίγουρο είναι, ότι το Web3, αργά η γρήγορα θα μπει στις ζωές μας, θα γίνει πραγματικότητα, θα αντικαταστήσει την εποχή της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητα και μάλλον τότε ο κόσμος της τεχνολογίας όπως τον γνωρίζουμε σήμερα θα αποτελεί παρελθόν.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch data &technologies lab

istosch data &technologies lab