Ο Ψηφιακός Κολοσσός του Καζάν

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Το Καζάν είναι η 8η Πόλη σε πληθυσμό της Ρωσίας, ανήκει στην
Δημοκρατία του Ταταρστάν με περίπου 1.500.000 κατοίκους. Αποτελεί την Silicon Valey της Ευρασίας και εκεί δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτεροι ψηφιακοί κολοσσοί του web software της τεχνητής νοημοσύνης και της κυβερνητικής.

Yandex( Яндекс) : Η εν λόγω εταιρεία είναι η Google του σλαβικού, του Ταταρικού και του γερμανόφωνου πληθυσμού σε Ασία και Ευρώπη(Ανατολική & Δυτική), είναι η τέταρτη μηχανή αναζήτησης αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μετά την Google, Baidu, Bing με βάση την Comscore.com, με περισσότερες από 150 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως από τον Απρίλιο του 2012 και πάνω από 320 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως τον Απρίλιο του 2018.

Αποτέλεσμα εικόνας για yandex

Η Yandex είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία με μερίδιο αγοράς περίπου 71%, στην Ανατολική Ευρώπη 58%, στην Κεντρική Ευρώπη με 55, την πρώην Ανατολική Γερμανία 51%. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης στον τομέα αυτό, ενώ αναπτύσσει, επίσης, μια σειρά διαδικτυακών υπηρεσιών και προϊόντων.

Παράλληλα είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός Κολοσσός τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογίας και κυβερνητικής υλικοτεχνικής υποδομής. Ξεκίνησε ως μηχανή αναζήτησης το 1997 υπό τους ( Arkady Volozh, Arkady Borkovsky,Ilya Segalovich) και σήμερα είναι η περισσότερο ανερχόμενη εταιρία τεχνητής νοημοσύνης, μετά την Google, με δραστηριότητες που ξεκινούν από την μηχανή αναζήτησης, το χρηματιστήριο, τις μεσιτικές αγοροπωλησίες και καταλήγουν στο δίκτυο ταξί χωρίς οδηγούς, δικτυακή τηλεόραση και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα χωρίς λειτουργικό android η ios.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για vkontakte icva

VKontakte(ВКонтакте) : Ιδρύθηκε το 2006 με έδρα την περιφέρεια του Λένινγκραντ(τα κεντρικά του γραφεία είναι στην Αγία Πετρούπολη), ως βραχίονας του mail.ru και σήμερα είναι το Facebook του σλαβικού πληθυσμού. Είναι ένα από τα πλέον ανερχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι το τέταρτο πιο διαδεδομένο μέσο στον πλανήτη μετά το Facebook, Twitter & Instagram. Με όχημα την δημιουργία ενός μαζικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης οι Pavel Durov, Nikolai Durov, Vyacheslav Mirilashvili, Lev Binzumovich Leviev , δημιούργησαν μια πλατφόρμα με πάνω από 560.000.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ μόνο από την πρώην ΕΣΣΔ και τις πρώην χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού της Ανατολικής Ευρώπης κατέχοντας το 90% της χρήσης όλων των κοινωνικών δικτύων(μόνο σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία). Δημιουργεί δυναμικά καθημερινά κοινωνικές δικτυώσεις που ροκανίζουν άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα στον δυτικό κόσμο κατά γεωμετρική πρόοδο, με ένα αλγόριθμο που είναι πολύ πιο σύνθετος και ασφαλής από αυτόν του FB και αποκάλυψε στο ευρύ κοινό ο Pavel Durov την πρώτη έκδοση του το 2014. Σήμερα στο
Mail.Ru Group , στο οποίο ανήκει το παραπάνω social media, εντάσσεται και η ICVA Ltd.

Αποτέλεσμα εικόνας για odnoklassniki

Odnoklassniki , OK.ru ( Ρωσικά : Одноклассники , Αγγλικά: Classmates ) Η δεύτερη πιο δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για συμμαθητές και παλιούς φίλους. Ένα κοινωνικό δίκτυο και ιστότοπος που αναπτύχθηκε από τον Albert Popkov και ημερομηνία εκκίνησης στις 4 Μαρτίου 2006. Αυτή η δικτυακή πλατφόρμα – λογισμικό είναι ικανή να ανευρίσκει συμμαθητές από την πρώην ΕΣΣΔ και τις πρώην χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού της Ανατολικής Ευρώπης με ένα αλγόριθμο που εξετάζει πολλές παραμέτρους και η επιτυχία του είναι της τάξης του 98%, όχι μόνο να δημιουργήσει δημιουργεί κοινωνικές δικτυώσεις εντός της πλατφόρμας, αλλά να βρει και άλλα στοιχεία ανεύρεσης του.
Ο δικτυακός τόπος διαθέτει σήμερα περισσότερους από 250 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 65 εκατομμύρια ημερήσιους μοναδικούς επισκέπτες.  Σύμφωνα με καταμετρητές επισκεψιμότητας είναι μέσα στην πρώτη εικοσάδα παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με το Alexa είναι στην πρώτη σαραντάδα, ενώ στις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ είναι στη θέση νο 7.

Σχετική εικόνα

Kaspersky Lab : Για το τέλος αφήσαμε το φιλέτο, το ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ANTIVIRUS του μέχρι σήμερα γνωστού ψηφιακού σύμπαντος, το καλύτερο antivirus που από το 1997 μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα αντίπαλο, ούτε καν το Σλοβάκικο ESET(Nod 32) και επί σχεδόν 21 χρόνια βραβεύεται ως το με διαφορά καλύτερο πρόγραμμα ασφαλείας. Με ιδρυτές τους Eygeny Kaspersky, Natalya Kaspersky, Alexey De-Monderik, Vadim Bogdanov και θυγατρικές Kaspersky Lab Ab, Kaspersky Lab UK Limited, Kaspersky Labs GmbH, Kaspersky Lab, Inc. που όλες έχουν έδρα την Μόσχα, αλλά τα πάντα δοκιμάζονται στο Καζάν, είναι ο δικτυακός προστάτης των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του πλανήτη, ακόμα και η NASA το χρησιμοποιούσε ως πρόγραμμα προστασίας.

Κλείνοντας:
Οι Ρώσοι επιστήμονες χρόνια τώρα, αποδείχνουν την τεράστια παιδεία τους στον τομέα της πληροφορικής, μετά το διάστημα φυσικά που η πρωτιά είναι ακόμα αδιαμφισβήτητη, όχι μόνο δεν θέλουν να φύγουν, αλλά έχουν δυο επιλογές παραμονής στην ΚΑΚ η ΕΟΧ, το Καζάν η το Μινσκ της γειτονικής Λευκορωσίας που το gaming έχει πάει σε άλλη διάσταση, μιας και είναι η Silicon Valey του εν λόγω κατά εκεί.

Όσοι δεν επιθυμούν να γίνουν Yandexoids (επιστημονικοί συνεργάτες της Yandex). έχουν κι άλλου επιλογές εντός της πατρίδας τους, η της ΕΟΧ. Τα τεράστια κεφάλια των ρωσικών πανεπιστημίων στην κυβερνοεπιστήμη, γνωρίζουν ότι οι μεγαλύτεροι πολυεθνικοί κολοσσοί της χώρας, τους περιμένουν στο Καζάν. Kaspersky, Yandex,
Odnoklassniki , Mail. ru, VK και άλλοι ανερχόμενοι τους περιμένουν στη γωνία φτιάχνοντας ορδές προσωπικού για την ανάλυση, επεξεργασία και αναβάθμιση δεδομένων. Με όχημα αυτούς τους τέσσερις μεγάλους παίκτες η Ρωσία προσελκύει όπως πριν 29 χρόνια η πρώην ΕΣΣΔ, υψηλού επιπέδου επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό τόσο από την πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και την Ασία, την Ευρώπη, μέχρι πρώην υπάλληλους της Google που αναζητούν ευκαιρίες στην ΛΔ της Κίνας, τη Ρωσία και την Ινδία. Να μην ξεχνάμε ότι ο ένας εκ των δημιουργών της τελευταίας της Google δηλαδή, ήταν ο πρώην σοβιετικός πολίτης o Σεργκέι Μπριν, όπως επίσης ότι οι μεγάλοι παίκτες της λεγόμενης πληροφορικής, θα είναι αυτοί που έχουν σχέση με το διάστημα, δηλαδή οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Ινδία, οι άλλοι θα ελαχιστοποιηθούν κι άλλο στην πορεία, με πρώτη και καλύτερη την ανύπαρκτη ΕΕ στον τομέα αυτό.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.