istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

altROCKJazzRadio Collectiva TeamRCT Radio Collectiva TeamΑφιερώματαΔισκογραφίαΜουσικά Ρεύματα

Οι σπουδαιότεροι δίσκοι του 2023

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)

 

 

Οι σπουδαιότεροι δίσκοι του 2023

Το 2023 πέρασε και δισκογραφικά μπορούμε να πούμε, ότι ήταν μια σχεδόν ιδανική περίπτωση, μιας και σε αυτό έτρεξαν πολύ σπουδαίες παραγωγές – διανομές στην ανεξάρτητη σκηνή και τραγουδοποιία.
Στην τελευταία μας εκπομπή από την παρούσα διαδικτυακή διεύθυνση, πραγματοποιήσαμε μερικές από αυτές, αλλά σαφώς και δεν ήταν οι μοναδικές, ως εκ τούτου, όχι όμως εκ του ασφαλούς και εκ τού προχείρου, για να καλύψουμε μια αρθρογραφία, θα δημιουργήσουμε ένα πίνακα με μερικές από τις καλύτερες σειρές του 2023, με τα γνωστά εδώ και χρόνια ποιοτικά χαρακτηριστικά, που αποδίδουμε στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου(σε επόμενη αρθρογραφία θα αναφερθούμε κι εκεί εκτενέστερα), όπου είναι ο κοινός παρονομαστής των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch


Να σημειώσουμε εδώ πέρα, υπενθυμίζοντας, ότι η έκφραση δεν δύναται να κατηγοριοποιείται σε καλύτερη και χειρότερη, αφού είναι έκφραση, ωστόσο αν μείνουμε μόνο σε αυτό το θεώρημα, που είναι μερικώς και αξίωμα, δηλαδή “ότι το καλλιτεχνικό δημιούργημα δεν κατηγοριοποιείται, ούτε ποσοτικά ούτε και ποιοτικά, διότι, είναι αποκλειστικά και μόνο ατομική – έκφραση”. Άρα η έκφραση και ιερή είναι, αλλά και οτιδήποτε αναπαράγεται από εκεί, είναι αποδεκτό και κατ’ επέκτασιν δεν χρειάζεται κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό, πού σύμφωνα με αυτή τη λογική δεν θα είχε ούτε θέση, ούτε λόγο ύπαρξης σε ποσοτικές και ποιοτικές αναφορές, ταξινομήσεις και ανακατατάξεις, θα πέφταμε στην παγίδα, ότι όλα έχουν κάποιο ρόλο, όλα καλά είναι και θα κλείναμε το κεφάλαιο.
Ωστόσο όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί αν ήταν, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα περιορίζονταν, σε μια γλαφυρή ανασκόπηση και δεν θα είχαν κάποιο λόγο ύπαρξης, ούτε θα χρησιμοποιούνταν ως κάτι το απαραίτητο, δίνοντας και ανοίγοντας το δρόμο στην προτεσταντική ηθική των ατομικών λύσεων και ευθυνών, στο χώρο και στα πλαίσια της κοινωνικής συνείδησης, που μέρος της είναι και η καλλιτεχνική δημιουργία.


Η Καλλιτεχνική δημιουργία σαφώς και είναι έκφραση, αλλά το σημαντικό είναι τι είδους έκφραση είναι αυτή, όταν επηρεάζει την κοινωνική συνείδηση, η είναι μέρος αυτής, και μορφή αντανάκλασης της πραγματικότητας, στο επίπεδο της καλλιτεχνικής συνθηματολογίας, αυστηρά όμως και μόνο εκεί, κι από εκεί και πέραν τίποτα άλλο.
Όμως πέραν από την αντανάκλαση που κρύβουν, από το κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, εμπεριέχουν και το επίπεδο κατανόησης του παραπάνω και πως το αντιλαμβάνονται ως όχι κατ΄ ανάγκην ως καλή η κακή επιρροή, εξάλλου τα τραγούδια, όπως και κάθε είδους καλλιτεχνική έκφραση, είναι συναισθηματικές αγωγές κρύβοντας είτε πολύ χαρά, είτε πολύ πόνο, πως ακριβώς προάγουν την έκφραση τους, με ποιο τρόπο και τι αποδίδουν.
Η ποσοτική απεικόνιση εδώ δεν μπορεί να αποκλειστεί από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι τα εξής τρία.
1) Αν εκφράζουν την εποχή τους και πως
2) Αν οι λύσεις που ενίοτε δίνουν(πάντα δίνουν, ηθελημένα, η άθελα τους), δεν είναι στο επίπεδο των ατομικών λύσεων-ευθυνών κλπ, και κηρύττουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και την λογική του διαίρει και βασίλευε, οδηγώντας τους ακροατές τους τόσο στον αντικοινωνιστής των σπηλαίων
3) Αν η όποια επανάληψη του κάθε δημιουργήματος, δεν δημιουργεί συνθήκες κούρασης, δίνοντας στους εκάστοτε μελετητές του έργου τους, τη δυνατότητα να παρατηρήσουν κάτι νεότερο.
Από αυτή την άποψη, και δια των ποιοτικών χαρακτηριστικών, ποσοτικοποιήσαμε τις ποιότητες τις ανεξάρτητης δισκογραφίας και σκηνής, τις 30 σπουδαιότερες παραγωγές του 2023.

1 Yo La Tengo LP This Stupid World (2023)
2 Sonic Youth “Live in Brooklyn Ny” 2023
3 Olivia Rodrigo LP “Guts” 2023
4 Rain Parade EP “Last Rays of a Dying Sun” 2023
5 Swans LP “The Beggar” 2023
6 Slowdive LP Everything Is Alive 2023
7 The Church LP The Hypnogogue 2023
8 Mudhoney LP Plastic Eternity (2023)
9 Tania Giannouli LP Solo 2023
10 POISON RUÏN LP “Härvest” 2023
11 Dine Doneff LP “Lost Anthropology” 2023
12 Alfa Mist LP “Variables” 2023
13 Altın Gün – LP Aşk 2023
14 Swans LP “The Beggar” 2023
15 Dream Wife “Social Lubrication” 2023
16 Scowl 12” EP “Psychic Dance Routine” 2023
17 PJ Harvey LP “I Inside the Old I Dying” 2023
18 Sigur Ros LP “Átta” 2023
19 Iggy Pop LP “Every Loser” 2023
20 Alex Sid LP soundtrack parallia 2023
21 Soft Power LP Raw Bites 2023
22 The Coral LP Sea Of Mirrors 2023
23 Paramore 12” EP his Is Why 2023 24 Brokken Roses LP Cock Robin 2023
25 Wednesday LP Rat Saw God 2023
26 Daughter LP Stereo Mind Game 2023
27 Black Belt Eagle Scout LP “The Land, The Water,The Sky” 2023
28 Screaming Females LP Desire Pathway 2023
29 Die Nerven LP Die Nerven 2023
30 Βar Ιtalia LP The Twits (2023)
31 The Veils LP And Out Of The Void Came Love 2023
32 Narrow Head LP Moments of Clarity (2023)
33 Thumos LP Symposium 2023
34 Gina Birch LP I Play My Bass Loud (2023)
35 Los Tre LP Free Spirit 2023
36 Glyders LP Maria’s Hunt 2023
37 Death Valley Girls LP Islands In The Sky Give 2023
38 Cowboy Junkies LP Such Ferocious Beauty (2023)
39 Emma Anderson LP Pearlies
40 The Coral Sea Of Mirrors
41 Big Blood First Aid Kit
42 Shame LP Food For Worms (2023)
43 Mutoid Man 12”EP Mutans 2023
44 Gnoomes LP Ax Ox 2023
45 Pierce The Veil LP The Jaws Of Life 2023
46 Softcult LP “JDark Zodiac” 2023
47 Catalyst MC Catalyst 2023
48 Militarie Gun LP Life Under The Gun (2023)
49 Smashing Pumpmkins LP ATUM (A Rock Opera In Three Acts) (2023)
50 Protomartyr LP “Formal Growth In The Desert” 2023
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Translate »

istosch eFanzine