istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας άμεσα
Εγγραφείτε άμεσα στο κατάστημα μαςΞεχάσατε το συνθηματικό σαςΚαλάθι αγορώνΟι αγορές μου Όροι Χρήσης

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Διαφημίσεις

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istosch data& web center

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Πωλείται Οικόπεδο στην Μεσσατίδα Πάτρας, στην τιμή των 125.000€
Διαφημίσεις

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschADVERTISING

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
Διαφημίσεις & istoschSHOP 2022
 

Διαφημίσεις & istoschSHOP OFFERS
Film "The last days of July 2019" (Post Hardcore Driving Theory)

the last days of July 2019 from Radio Collectiva Team on Vimeo.

Άνοιξη Καλοκαίρι 2022

http://istos-ch.com/shop/index.php?route=product/category&path=33_94

 

Διαφήμιση

Έξι ταινίες του 2023 που “εξιτάρουν”

Οι έξι ταινίες που θα αναδείξουμε για πολύ σπουδαίες, όσον αφορά το 2023, την χρονιά δηλαδή προβολής τους, έχουν αυτό που δεν θέλει το Hollywood & το κάθε λογής Netflix.
Οι εν λόγω, πέραν του ότι είναι παραγωγές του 2022, εξάπτουν το ενδιαφέρον, ενθουσιάζουν, κοντολογίς “εξιτάρουν” και αυτό δεν είναι διόλου παράξενο και παράλογο, καθότι ζούμε σε μια μεταβατική φάση στον σύγχρονο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η αναγκαιότητα της έκφρασης, ακόμα και των “χαμηλών ενστίκτων”, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο Κινηματογραφικό ενδιαφέρον, μιας και αποτελεί εκφραστική αγωγό και μεθοδολογία, σε μια εποχή που τείνουν να απαγορευθούν και τα όνειρα, αλλά και η μεθοδολογία ανάδειξης τους που είναι η τέχνη, ειδικά η 7η Τέχνη που μάλλον για τους κρατούντες είναι άχρηστη, εφόσον δεν λειτουργεί ως θέαμα και κατ’ επέκτασιν ως προπαγάνδα της κερδοφορίας, άρα και ανίκανη προς εκμετάλλευση.
Δεν είναι τυχαίο, ότι το Θρυλικό ΣΙΝΕ ΙΝΤΕΑΛ, στην Πανεπιστημίου 46, στην Αθήνα, θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο, αναδείχνοντας για ανάπτυξη τις τουριστικές υπηρεσίες πολυτελείας και όχι την καλλιτεχνική δημιουργία που είτε έτσι, είτε αλλιώς περιγράφει την εποχή της, η τα ελατήρια, τις αιτίες και τις αφορμές της έμπνευσης, που μετατράπηκε σε έκφραση, ενώ περιμένουν στην γωνία, τα Άστορ και Ίριδα.

Περισσότερα

Ανάμεσα σε Ιστορία και Παραϊστορία

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2001 και μετά παρατηρούμε μία αναπαταχλί(αθόρυβη), ιδιαίτερη και συντονισμένη προσπάθεια για το ξαναγράψιμο της ιστορίας, από τους έχοντες και κατέχοντες την έως ότου πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια οικονομία, μέχρι την οριστική και αμετάκλητη απ΄ ότι φαίνεται έλευση της Λ.Δ. της Κίνας.
Και αν το ξανά γράψιμο γίνονταν με όρους επιστήμης, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα κανένα ζήτημα και κανένα πρόβλημα, ωστόσο τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ σε κάθε βαθμό και σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις οποίες “μισούν” αμφότεροι.

Περισσότερα

Συνέντευξη με τον σεισμολόγο κ. Τάσσο, με αφορμή τους καταστροφικούς Σεισμούς, στις γειτονικές χώρες Τουρκία και Συρία

Με βάση τους καταστροφικούς Σεισμούς, στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και της Συρίας, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους και άλλοι τόσοι κι ακόμα περισσότεροι, έμειναν χωρίς κεραμίδι και χωρίς κάπου να έχουν να ακουμπήσουν πλέον, πέραν του γεοδυναμικού φυσικού φαινομένου, υπήρχαν και τρανταχτές “Αστοχίες Υλικού” και πολύ περισσότερες “Κατασκευαστικές Αστοχίες”, που οφείλονταν στη λογική του Κέρδους. Το τραγικό της υπόθεσης είναι εκθετικό, αντικειμενικά ξεπερνάει και την τραγωδία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βαριά εκτεθειμένοι στο κρύο και στο αγιάζι(που φυσικά θα συνεχίσει το Τραπεζικό σύστημα να ζητάει τα χρήματα του δανεισμού που πήραν για να στεγαστούν), καθώς και στην πείνα, στο λιμό και στους λοιμούς που πιθανόν να προκύψουν, πλέον δεν έχουν “πού την κεφαλήν κλίναι”, και επειδή κι εμείς είμαστε μια σεισμογενής χώρα, ζητήσαμε από έναν από τους σπουδαιότερους επιστήμονες του χώρου, τον σεισμολόγο κ. Σταύρο Τάσσο να μας εκθέσει σε μια μικρή, αλλά ουσιαστική πιστεύουμε συνέντευξη, τη θέση του νηφάλια και επιστημονικά, στους αναγνώστες μας, ούτως ώστε να κατανοηθεί το εξής βασικό.
Ότι οι Σεισμοί θα υπάρχουν ως φυσικό φαινόμενο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί βάση και βάρος στην αντισεισμική θωράκιση όχι μόνο των δημοσίων κτιρίων. Όμως αυτό το κύριο θέμα και ζήτημα, που είναι η “ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ”(Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης Κτιρίων), η οποία άπτεται όμως πριν απ’ όλα μιας κοινωνικής και πολιτικής σκέψης που δεν χωρούν συμβιβασμοί, ότι τελικά, η αποτίναξη του ζυγού που λέγεται κόστος – όφελος που η ΕΕ προωθεί και είναι προϊόν της λογικής της Κεφαλαιοκρατικής Κερδοφορίας, της “ανταγωνιστικότητας – επιχειρηματικότητας”, αλλά και του συστήματος που την γεννά πρέπει να ανατραπεί.

Περισσότερα

Μεγάλες ηλεκτρονικές σοβιετικές εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.

Η εποχή μας είναι η εποχή της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης, σύμφωνα με τον τρόπο που καθορίζει και οριοθετεί ο Δυτικός Προτεσταντικός Καπιταλισμός* τους στόχους του και τις επιλογές του, αλλά δεν είναι ο παράγοντας που θα οριοθετήσει το νέο τύπο ανθρώπου, αλλά την επιστροφή μας στην εποχή των σπηλαίων με τεχνολογικά εργαλεία που θα οδηγήσουν την κοινωνική συνείδηση, η σε τέλμα, η σε επαναστατική αντίληψη!!!
Ο ίδιος (ο Δυτικός Προτεσταντικός Καπιταλισμός*) μέχρι σήμερα καθόριζε την εποχή μας ως την “εποχή της πληροφορίας”, και ιστορικά ήταν ένα μείγμα της 2ης και της 3ης βιομηχανικής Επανάστασης, δλδ Ηλεκτρισμός(2η βιομηχανική επανάσταση) και Πληροφορική(3η), που απαιτούσε την αναδιανομή, την τυποποίηση και την παραγωγή των προϊόντων μαζικά από το 1870, όταν ο εξηλεκτρισμός μπήκε στη ζωή των ανθρώπων και από το 1969 μέχρι σήμερα μπήκε και η πληροφορική, τα δίκτυα κοκ.
Για να μπορέσουν όλα αυτά να τρέξουν την κερδοφορία, σύμφωνα με τους ειδικούς, έπρεπε να αλλάξει συνολικά ο τρόπος ζωής και της οικονομίας και οι υπηρεσίες στον Καπιταλισμό να αποκτήσουν την κύρια και βαρύνουσα σημασία.

Περισσότερα

Οι 100 σπουδαιότεροι Δίσκοι του Ελληνικού Τραγουδιού

Εδώ και καιρό στριφογύριζε στο κεφάλι μας ένα μεγάλο αφιέρωμα στους 100 σπουδαιότερους δίσκους του Ελληνικού τραγουδιού και αυτός είναι και ο λόγος που η αρθρογραφία μας ήταν απούσα για περίπου ένα δεκαπενθήμερο, μιας και έπρεπε να ρίξουμε ολόκληρη τη δισκοθήκη μας κάτω, καθώς επίσης και όλο το βάρος της ακρόασης μας επισταμένως, ούτως ώστε να μελετήσουμε στον ελεύθερο μας χρόνο πάνω από 1000 δίσκους που ήταν με τα δικά μας κριτήρια και ποιοτικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον αριστουργηματικοί, όσον αφορά το δισκογραφημένο ελληνικό τραγούδι στις 12 ίντσες.

Περισσότερα