Οι Ηλεκτρικές Ευφυΐες κάποιου ξεχασμένου “μέλλοντος”

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....
12 χρόνια istosch data &web center...Και το ταξίδι συνεχίζεται....
istosch the first Chania's multinational technologies lab
the 1st multinational Chania's web design & development center
simply& dedicated web Hosting
istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...


Συστημικές Συρραφές Απαγορευμένων ήχων, αφιερωμένες στις Ηλεκτρικές Ευφυΐες του “μέλλοντος”

Σχετική εικόνα

Το να μετακομίζεις από το Νότο στο Βορρά και ειδικά στις μεσοδυτικές Πολιτείες, ενέχει ένα σοβαρό προβληματισμό ως αποτέλεσμα της άβολης διαμονής σου σε αυτό που λέγεται πατρίδα. Όπως οι περισσότεροι που ενώ αγαπούν τον τόπο τους δυσφορούν που ζουν σε αυτόν γιατί είναι πολλά χρόνια πίσω σε κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις…
Τέσπα(ανέκαθεν λατρεύαμε την αργκό, όπως πάσης φύσεως αλητεία με τακτ), το θέμα όμως δεν είναι εκεί αλλά στους SEAM, ένα σχήμα που προέκυψε από τις αποχωρήσεις μελών από τις παρακάτω θρυλικές μπάντες Bitch Magnet, Superchunk, Bottomless Pit. Και άντε φεύγεις απ΄τον τόπο σου γιατί δε σε σηκώνει αλλά από τη Βόρεια Καρολίνα μέχρι το Σικάγο του Ιλινόις δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος, είναι σαν να ξεκινήσουμε εμείς απ΄τα Χανιά και να πάμε σχεδόν στο Μινσκ…
Το να είσαι εγκεφαλικός σπινθήρας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, εξάλλου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι πλειοψηφίες είμαστε ετερόφωτοι όπως οι πλανήτες, με εξαρτημένα αντανακλαστικά που έλεγε και ο παππούς Παβλώφ. Αστέρες είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία και λαμπροί αστέρες, όταν ξεφεύγουν από τον ατομικισμό, τον ναρκισσισμό και την ηλίθια έπαρση, βάζουν κάτω το κεφάλι το στύβουν μέχρι να βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν το παίζουν αυθεντίες.
Ανάμεσα στα φτερά της κοινωνικής συνείδησης, τις καρφίτσες και τις βελόνες των ξεκομμένων απ΄το παρών και το μέλλον οι SEAM, κόβουν και ράβουν ηλεκτρικές μελωδίες πάνω σε ρυθμούς και φόρμες που χαριεντίζονται από το 1991 μέχρι το 2002 κάπου ανάμεσα στα Indie rock, post-hardcore, slowcore, emocore, με τα label τεράστιων ανεξάρτητων παραγωγών όπως οι Homestead, Merge, Touch and Go, Ché, Ajax!


Παγωμένα Απαγορευτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για freeze band

Οι αντιδράσεις των αθώων τρωκτικών είναι παγωμένες αλλά όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι μοιράζουν πολύ πόνο με το γλυκό δόντι τους με αποτέλεσμα να μη μείνει τίποτα όρθιο…
Στην περίπτωση των εκ της Βοστώνης ορμώμενων Freeze με τους 8 LP δίσκους από το 1978 μέχρι το 2013 αυτές οι τάσεις αποθεώνονται καταφέρνοντας να γράψουν τραγούδια που έχουν γίνει ύμνοι στις πλέον τουριστικές περιοχές του Πλανήτη όπως η Βαρκελώνη αλλά και άλλες όπως το “I Hate Tourists” μετά από δεκαετίες, όπου οι οικονομίες διαμοιρασμού τύπου AirBnb έχουν κάνει τους κατοίκους ξένους μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις….
Hardcore με σφιγμένα τα δόντια, που κατακερματίζει τα τύμπανα και κάνει το μπάσο να τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ακολουθώντας τους βρυχηθμούς και τα κελαϊδίσματα της κιθάρας χωρίς καμία περιστροφή, από μια παγωμένη στο χρόνο μπάντα γνωστή στο χώρο του AltRock για τους μαύρους-πολύ αιχμηρούς στίχους της, τις βασικές Hardcore Punk μελωδίες της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ και τη μακροζωία της.


Αποτέλεσμα εικόνας για nomeansno band

Η Επέλαση της ευφυϊας 1   Η πιο ιδιοφυής μπάντα του πλανήτη, το ίσως πιο απίθανο τεχνικά τρίο που εμφανίστηκε ποτέ στο χώρο της ηλεκτρικής μουσικής, η πιο ώριμη στιχουργικά παρέα που χτυπάει ως το μεδούλι τη βιομηχανία του πορνό(και όχι μόνο,εξάλλου περνούν τον καπιταλισμό γενναίες δεκατέσσερις) αλλά και τα nerds που την ακολουθούν, παίζει το πιο απίθανο Adult Contemporary Hardcore με όχημα το Post Hardcore.
Η πιο ποιοτική ομάδα τόσο στο δέσιμο, τόσο στη δομή(δε μιλάμε για ενορχήστρωση διότι πρόκειται περί τριάδας) όσο και στην παραγωγή. Bρίσκεται μέσα στις 20 σπουδαιότερες μπάντες του όλου rock n roll, αν και ουδέποτε υπήρξε αυτό που λέμε εμπορική μπάντα(να σημειώσουμε εδώ πέρα, ότι είναι άλλο πράγμα μια εμπορική μπάντα και άλλο πράγμα εμπορεύσιμη ως προς το “προϊόν” της.
Το τρίο εκίνησε την περιπέτεια του από την Victoria της British Columbia, (μετακομίζοντας στο γειτονικό Vancouver την πρωτεύουσα του Rock n Roll στον Καναδά δηλαδή) το 1978 και ενυπάρχει μέχρι σήμερα όπου παραμένει σχετικά αδρανές και εν υπνώσει, χωρίς όμως να έχει διαλύσει επίσημα. Έχει κυκλοφορήσει 11 LP δίσκους(στον ένα έχουμε και τη συμμετοχή του Jello Biafra), 1 Live και δεκάδες EP’s.
Από τους 11 δίσκους που έχει κυκλοφορήσει, οι έξι εξ αυτών είναι μέσα στους 100 σπουδαιότερους δίσκους του όλου rock & roll(πράγμα που λίγες μπάντες το έχουν καταφέρει), οι Sex Mad (1986), Wrong (1989), 0 + 2 = 1 (1991), The Sky Is Falling and I Want My Mommy (με τον Jello Biafra) (1991), The Worldhood of the World (As Such) (1995) και το Dance of the Headless Bourgeoisie (1998)
Η μπάντα των αδελφών John και Rob Wright,(του σπουδαιότερου μπασίστα του jazz rock n roll, αυτού που έσπασε τους κανόνες για την αρμονική γραμμή που πρέπει να κρατάει το μπάσο σύμφωνα με τη θεωρία, μετατρέποντας το σε ένα άλλο, νέο όργανο), είτε μαζί με τους κιθαρίστες Andy Kerr(μιας πολυτάλαντης ιδιοφυΐας, ένας από του 50 σπουδαιότερους καταγεγραμμένα κιθαρίστες σε όλη τη μουσική, που κάθισε στην μπάντα μέχρι το 1992), είτε με τον Ken Kempster(1992-2002), είτε με τον Tom Holliston(2002 μέχρι σήμερα).

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Η Επέλαση της ευφυϊας 2

Αποτέλεσμα εικόνας για therapy band records

Η Ευφυΐα του σπουδαιότερου Ιρλανδικού σχήματος σε όλο της το μεγαλείο, στον πρώτο του δίσκο…
Έχει φάει χιλιάδες χιλιόμετρα αναπαραγωγής αυτό το LP από τότε που έπεσε στα χέρια μας και χιλιάδες επίσης ώρες καταχτυπήματος, δηλαδή ασύμμετρου χορού ειδικά σε live και στον πρώην Μύθο!!!


Η Φυγή μιας ευφυϊας


Αποτέλεσμα εικόνας για nick drake records

Η αλήθεια είναι ότι έφυγε πολύ νωρίς κι όμως είχε τόσα πολλά να δώσει.
Το όνομα του εφάμιλλο με το όνομα ενός Θρύλου που εγκατέλειψε το μάταιο τούτο κόσμο στις 25 Νοεμβρίου του 1974.
Ο Nicholas Rodney “Nick” Drake γεννηθείς στις 19 Ιουνίου 1948 έκανε τα τραγούδια του και τη μουσική του, το Θερινό ηλιοστάσιο του folk-rock παρ’ ότι πνιγμένα στη βαθιά μελαγχολία.
Δεν είναι και πολλοί μουσικοί που να είναι και τραγουδοποιοί και να παίζουν εξίσου καλά ακουστική κιθάρα, πιάνο, κλαρινέτο και σαξόφωνο, ενώ σύμφωνα με το Rolling Stone όλες οι δουλειές του, είναι μέσα στις 500 σπουδαιότερες ροκ δημιουργίες….


RCT(Radio Collectiva Team) Συντάκτες του Soundcollectiva  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυo στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης.Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση.Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Μέγεθος γραμματοσειράς