Ο ιδρυτής του σύγχρονου Μάμπο

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Ο Κουβανός Ισραήλ Λοπέζ Βαλντέζ γεννήθηκε στις 14 του Σεπτέμβρη του 1918 στην Αβάνα κι έφυγε σαν χτες στις 22 του Μάρτη του 2008 στη Φλόριντα, γνωστός ως Cachao, αποτέλεσε έναν από τους 100 σπουδαιότερους κοντραμπασίστες σε ολόκληρο τον πλανήτη(συμπεριλαμβάνονται και οι των διάσημων κλασσικών και συμφωνικών ορχηστρών) και ένας απ΄τους συνθέτες και μουσικούς που δημιούργησαν το mambo αλλά και του διάσημου Κουβανικού ηχοχρώμματος και ρυθμού, του descarga. Υπήρξε Πολυτάλαντος και πολυσχιδής, μια από τις μεγαλύτερες πρωτοπορίες στη σύνθεση, αλλά και στον εκτελεστικό τομέά αφού με μεγάλη ευκολία κινούνταν μουσικά από την κλασσική μουσική μέχρι τη σάλσα, ωστόσο αυτό που άφησε ως αποτύπωμα είναι η δημιουργία του Μάμπο.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Η οικογένεια του, ήταν διάσημοι μουσικοί της Αβάνας, ωστόσο ο μεγαλύτερος αδελφός του Orestes ήταν ήδη ένας διάσημος μουσικός του charangas, δηλαδή ενός παραδοσιακού χορευτικού ρυθμού της Κούβας και ήταν μείγμα Αφροαμερικάνικων επιρροών με Ευρωπαϊκά όργανα. Οι δυο τους ως μέλη των Maravillas, πρωτοστάτησαν δημιουργώντας ένα νέο είδους μουσικής και χορού(αυτά στην Κούβα πάνε πακέτο) που προέρχεται από το danzón, το danzón-mambo, το οποίο με τη σειρά του εξελίχθηκε στο γνωστό παγκοσμίως είδος, mambo. Ο δημιουργός του Mambo μετακόμισε στην Ισπανία και αργότερα στις ΗΠΑ, ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας ηχογραφούσε και έδινε ζωντανές παραστάσεις

1957: Cuban Jam Sessions in Miniature “Descargas” (Panart)
1958: Con el ritmo de Cachao (Duarte/Kubaney), reissued as Camina Juan Pescao (Duher, 1974)
1959: El gran Cachao (Duarte/Kubaney), reissued as Cachao y su Típica Vol. 2 (Duher, 1974)
1962: Jam Session with Feeling (Maype, recorded in 1958)
1963: Descarga (Maype, recorded in 1961)
1966: Cuban Music in Jam Session (Bonita, recorded in 1961)
1974: Descargas con el ritmo de Cachao (Modiner, recorded in 1961)
1977: Cachao y su Descarga 77 (Salsoul)
1977: Dos (Salsoul)
1986: Maestro de Maestros: Cachao y su Descarga ’86 (Tania)
1994: Master Sessions, Volume 1 (Crescent Moon)
1995: Master Sessions, Volume 2 (Crescent Moon)
1997: Superdanzones (EGREM, recorded in 1961), reissued as part of Jazzcuba, Volumen 2 (Warner Music, 2007)
2000: Cuba linda (EMI)
2004: Ahora sí (Univisión)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Satellite of Love Satellite of Love

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr