Μίκης Radio, μια σύντομη συνομιλία με το συντονιστή του Νίκο Θεοδωράκη

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μίκης Radio, μια σύντομη συνομιλία με το συντονιστή του Νίκο Θεοδωράκη

Καταρχάς αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση, τεράστια τιμή και απέραντη υπερηφάνεια να μπορέσουμε να βρεθούμε με το Νίκο Θεοδωράκη, εμπνευστή και δημιουργό του Μίκης Radio και να μιλήσουμε γι αυτό. Να συντονίσουμε την συνέντευξη – συνομιλία αυτή μέσα από τα ψηφιακά μέσα. Ωστόσο η τεχνολογία, μας παρέχει αυτή την δυνατότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό ορίζοντα και χωρίς συνεχόμενες και συνεχιζόμενες αναβολές σε ότι αφορά το ραντεβού. Εμείς εδώ πέρα δεν θα μακρηγορήσουμε καθόλου, μιας και ο στόχος είναι οι αναγνώστες του παρόντος portal, να γνωρίσουν από κοντά και να ενισχύσουν το τεράστιο και πρωτόγνωρο εγχείρημα που πραγματοποιεί εδώ και λίγα χρόνια ο Νίκος Θεοδωράκης, πάνω στο έργο του παγκόσμιου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, να προβάλλεται 24 ώρες το 24 ώρο, απρόσκοπτα, αδιατάρακτα και ανεμπόδιστα σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ερώτηση: Tι μεταδίδει το διαδικτυακό ραδιόφωνο Mikis Radio ;
-To Mikis Radio μεταδίδει ολόκληρο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά δίνοντας στον ακροατή δύο επιλογές.
Mikis Radio 1 ακούγονται με πρόγραμμα οι κύκλοι τραγουδιών από τη δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα, τα συμφωνικά έργα, μουσική δωματίου όπερες ραψωδίες και μπαλέτα δίνοντας έμφαση και στο άγνωστο έργο του. Mikis Radio 2 ακούγεται μια τεράστια play list με έντεχνα λαϊκά και κυρίως εκτελέσεις από ξένους ερμηνευτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για την πιο οργανωμένη ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη με πάνω από 4.300 μουσικά κομμάτια.

Ερώτηση: Ποια ανάγκη έρχεται να καλύψει στη ραδιοφωνική μουσική σκηνή και τι σας ώθησε να το δημιουργήσετε;
-Η ραδιοφωνική μουσική σκηνή είναι γεμάτη από λίστες συγκεκριμένων τραγουδιών που προωθούν οι παραγωγοί. Εμείς θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος το έργο του συνθέτη-πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας- και το οποίο δεν είναι μέσα σε αυτές τις λίστες και δεν ακούγεται

Ερώτηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης πώς το εισέπραξε όλο αυτό, σας συμπαραστάθηκε;
– «Αισθάνθηκα όπως όταν απελευθερώθηκε η Ελλάδα από τους Γερμανούς. Μέσα από το Mikis Radio πετά η μουσική μου ελεύθερη σε όλο τον κόσμο» ήταν τα λόγια του μόλις το άκουσε πρώτη φορά. Βεβαίως και συμπαραστάθηκε δίνοντάς μου αυτό το τεράστιο υλικό, οδηγίες και συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του ραδιοφώνου.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Ερώτηση: Θα μπορέσει το Mikis Radio να επιβιώσει σε ένα κόσμο που τα ραδιόφωνα μεταδίδουν εμπορικά τραγούδια με προκαθορισμένες πληρωμένες λίστες από τις εταιρείες;
-Σίγουρα διότι υπάρχει η ανάγκη για ποιοτική μουσική κάποιοι την αναζητούν και σε κάποιους άλλους πρέπει να την ξυπνήσουμε. Άλλωστε δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα το ακούν καθημερινά πάνω από 90 χώρες. Από Καναδά Βραζιλία μέχρι την Κίνα την Κορέα και φυσικά την Νότια Αφρική και την Αυστραλία. Πέρα από αυτό θα παλέψουμε να μην μείνει μόνο στα πλαίσια του διαδικτύου αλλά να περάσει στην ψηφιακή πλατφόρμα που έρχεται και στην Ελλάδα.

Ερώτηση: Τι θα βοηθούσε το MIKIS RADIO ώστε να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σαν ένα ραδιοφωνικό Μέγαρο βασισμένο στη μουσική τον Μίκη Θεοδωράκη;
-Σίγουρα θα βοηθούσε η υποστήριξή του από δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Να ακούγεται σε μουσεία σχολεία πανεπιστήμια -έτσι κι αλλιώς είναι δωρεάν- αλλά γιατί όχι και σε σημεία εισόδου στην χώρα μας όπως είναι τα αεροδρόμια.

Ερώτηση: Μήπως είναι βαρετό για τον ακροατή να ακούει τραγούδια ενός μόνο συνθέτη; -Σε καμία περίπτωση. Τα τραγούδια του Μίκη έχουν ερμηνευτεί από αναρίθμητους σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο . Έντιθ Πιάφ, Αλμπάνο , Shirley Bassey, Beatles, Baez και όχι μόνο. Δεν υπάρχει Ελληνική φωνή που δεν τον έχει τραγουδήσει. Από τους Κώστα Χατζή, Γιάννη Πουλόπουλο , Νανά Μούσχουρη , Μαίρη Λίντα, Μαρία Φαραντούρη, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη, Γιώργο Νταλάρα, Πέτρο Πανδή μέχρι στις μέρες μας τους Locomondo, τον Μαχαιρίτσα τον Γιάννη Κότσιρα την Ζουγανέλη και η λίστα δεν έχει τέλος. Ο Μίκης όπως λέγεται έχει γράψει «την άμμο της θάλασσας». Ο ακροατής για να
ακούσει στο Mikis Radio το ίδιο τραγούδι την ίδια εκτέλεση θα χρειαστεί πάνω από μια εβδομάδα και θα ανακαλύψει τόσα πράγματα που δεν γνώριζε αλλά και τραγούδια που δεν είχε την τύχη να τα ακούσει.

Ερώτηση: Τι θέλει να επικοινωνήσει το Mikis Radio;
-Όπως έχει πει και ο ίδιος ο Μίκης υπάρχει μουσική για ανεύθυνους και για
υπεύθυνους ανθρώπους. Πιστεύω πως η μουσική του πέρα από τον ψυχαγωγικό της ρόλο έχει πάρα πολλά στοιχεία Ελληνικής αυτογνωσίας, ποιοι είμαστε και τι ζητάμε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι . Όλα αυτά ο Μίκης τα απαντά μέσα από το έργο του. Το έργο του περιέχει σημαντικά στοιχεία της Ελληνικής κυρίως αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας από την δεκαετία του 40 μέχρι σήμερα αλλά και πιο πίσω της Αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου. Όλα βρίσκονται μέσα στις Όπερες και τις Αρχαίες τραγωδίες και να μη ξεχνάμε οι πρώτες του συνθέσεις ξεκίνησαν από την αγάπη του στη βυζαντινή μουσική.
Ας κλείσουμε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα από το MIKIS RADIO
Να γίνουμε πιο ουσιαστικοί μέσα από την αυτογνωσία και να αντιστεκόμαστε στα σημεία των καιρών !!!

Κάπου εδώ πέρα ολοκληρώνουμε τη μικρή, αλλά ουσιαστική πιστεύουμε συνομιλία που είχαμε με τον Νίκο Θεοδωράκη, για το Μίκης Radio, ελπίζοντας να συμβάλαμε κι εμείς στον ελάχιστο βαθμό και στο μέτρο που μας αναλογεί στην προσπάθεια να αναδείξουμε σε μερίδα των αναγνωστών μας αυτή την τιτάνια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια ο Νίκος Θεοδωράκης. Ο Μίκης μας, ο Μίκης όλων να απελευθερώσει τις συνθέσεις παιδιά του και να ακουστεί παντού ανεμπόδιστα. Να αποκτήσει όλο και πιο νέο και περισσότερο κοινό, κόντρα στην αντίληψη που θέλει τη μουσική και το τραγούδι στο ραδιόφωνο, μια λίστα που προωθείται μόνο από κάποιους παραγωγούς χωρίς καμία, μα καμία ποιοτική αξία.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Μέγεθος γραμματοσειράς