istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Αστρονομία - Διάστημα

Τα πρόωρα διαστημικά συμβάντα του φετινού Καλοκαιριού

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Έκθεση Ζωργαφικής Καψαλάκης Μαρίας Rass


 

 

Τα πρόωρα διαστημικά συμβάντα του φετινού Καλοκαιριού

Το Φετινό Καλοκαίρι θα έχει να επιδείξει μια σειρά από συμβάντα που θα μας κρατήσουν “ξύπνιους”, σε αφύπνιση και σε κατάσταση συναγερμού, που αντικειμενικά τόσο κοινωνικά, οικονομικά, ανθρωπολογικά και γεωφυσικά, όσο και αστρονομικά, κάποια από αυτά θα καταγραφούν ως ιστορικά γεγονότα, αλλά και από άποψη ερευνητικών ανακαλύψεων και απαντήσεων, που προέρχονται από το διάστημα.
Ξεκινώντας από το τελευταίο, σημειώνουμε από τα εξής δύο, που είναι και τα πρώτα διαδοχικά συμβάντα και συνέχεια ενός άλλου επιστημονικού συμβάντος που εξελίχθηκε σε ιστορικό γεγονός και που είχε προηγηθεί ένα μήνα πριν. Το τελευταίο αφορούσε τον εντοπισμό και την φωτογράφιση για πρώτη φορά στην ιστορία της αστρονομίας, της «μαύρης τρύπας» του Γαλαξία μας.
Κι αν αυτό ήταν ένα ατράνταχτο επιστημονικό συμβάν που μετεξελίχθηκε σε ιστορικό και επιστημονικό γεγονός, τα δυο ακόλουθα, τείνουν να μετεξελιχθούν σε αυτά, χωρίς όμως ακόμα, να είναι και οι δυο περιπτώσεις, ίδιας και ίσης βαρύτητας, ακόμα και σημασίας ως προς τη μετατροπή τους σε ιστορικές αποδείξεις.


Ας τα πάρουμε σειριακά(δηλαδή με τη σειρά) και να ξεκινήσουμε από το πρώτο, μετά την, προ ενός μηνός ανακοίνωσης της φωτογράφισης της μαύρης τρύπας του “Milky Way”(δηλαδή του γαλαξίας μας), που είναι και το πλέον μυστήριο της όλης ιστορίας και αφορά την ανακοίνωση της Κινεζικής Υπηρεσίας Διαστήματος και του τηλεσκοπίου της Sky Eye, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 για την αναζήτηση εξωγήινων σημάτων ζωής.
Η παραπάνω ανακοίνωση, αφορούσε κάποια ασυνήθιστα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που ανίχνευσε, περισυνέλεξε, επεξεργάστηκε και τα παρουσίασε, στην επιστημονική κοινότητα, τα οποία θα μπορούσαν να καταδείξουν κάποιας μορφής εξωγήινη προέλευση της από εκεί που επισημάνθηκε και είναι μέρος κάποιας ανεπτυγμένης ζωής. Απ’ ότι φαίνεται όμως το θέμα σταμάτησε κάπου εκεί πέρα άγνωστο γιατί, ωστόσο αυτό ως υπόθεση, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:
α) Η ότι η έρευνα έχει πάει σε προχωρημένο στάδιο και περιμένουμε τις αντίστοιχες και ανάλογες ανακοινώσεις οσονούπω.
β) Η ότι τα παραπάνω σήματα ήταν μάλλον κάτι άλλο, η να λειτούργησαν άστοχα, επηρεάζοντας λανθασμένα τα συστήματα του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε κάποιες απαντήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα, που αντικειμενικά σημαίνει, ότι στην παρούσα φάση, μέχρι απόδειξης του, το εν λόγω συμβάν διέπεται στασιμότητας, με αποτέλεσμα να μην προχωράει ως ιστορικό γεγονός, για τον κόσμο του διαστήματος και των κλάδων της αστρονομίας.

Το δεύτερο συμβάν, μάλλον(όχι μάλλον, σίγουρα), θα καταλήξει σε αστρονομικό γεγονός, ως καταγραφή ενός κοσμολογικού φαινομένου, που αντίστοιχο κι ομόλογο του, πιθανολογείται ότι μάλλον θα ξαναδούμε το 2040.
Ζούμε μια πολύ έντονη περίοδο και όσον αφορά τις αποκαλύψεις, ανακαλύψεις, αλλά κυρίως την παρατήρηση του διαστήματους, καθότι, δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει και επίσημα η καλοκαιρινή περίοδος στο βόρειο ημισφαίριο, που εκεί κάτοικο-εδρεύουμε και η διεθνής αστρονομία, μας ανακοινώνει διαρκώς και κατ’ επανάληψη, από ανακαλύψεις στο διάστημα εγγύς και μακρινό, όπου συμβαίνουν πράγματα, τόσο πολλά και συμπυκνωμένα, που για πολλά χρονιά, είχαμε να δούμε πάνω απ’ τα κεφάλια μας να συμβαίνουν.
Το συμβάν για το οποίο αναφερόμαστε και αφορά την “ευθύγραμμη” σύνοδο πέντε πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος όπως του Ερμή, της Αφροδίτης, του Άρη, του Δία και του Κρόνου, θα συμβεί σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Σαββάτο 25 του Ιούνη, μέχρι την Δευτέρα 27 στη σκέπη του Βορείου Ημισφαιρίου, με αποτέλεσμα να καταγραφεί από συμβάν σε γεγονός, μιας και η εν λόγω σπανιότατη σύνοδος τους δεν θα ξανά γίνει ορατή το 2040.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Φυσικά σε αυτό το άκρως μεταβατικό Καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα, το διάστημα δεν θα έχει τη μερίδα του Λέοντος, ούτε φυσικά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν, σε αυτό που ονομάζουμε επικαιρότητα και επειδή από αυτό το portal, δεν θέλουμε να επισέλθουμε για κανένα λόγο σε αυτήν, την επικαιρότητα δηλαδή και επειδή μας αρέσει και μας γοητεύει τα μάλα η διαστημική πραγματικότητα, η αστρονομία, η θεωρητική αστροφυσική, καθώς και το σύμπαν και η τεχνογνωσία του, επειδή ακριβώς πρόκειται για το όχι και τόσο εγγύς μέλλον, εμείς θα αναδείξουμε αυτά τα τρία εξόχως σαγηνευτικά “συμβάντα”, στη σφαίρα του ερωτήματος, “αυτά τα πρόωρα διαστημικά συμβάντα του φετινού Καλοκαιριού” δύναται να μετατραπούν ολοσχερώς η μερικώς σε γεγονότα καθοριστικής και ιστορικής σημασίας τόσο για τις επιστήμες, όσο και για την ανθρωπότητα, η απάντηση είναι ναι, για κάποια από αυτά και κυρίως για την επιστήμη της Αστρονομίας, για τα υπόλοιπα δύο, η σε μέρος από αυτά, θα απαντήσουμε είδωμεν, μάλλον οψόμεθα, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, μιας και το πρώτο είναι Αόριστος Β’, ωστόσο όμως δεν είναι λάθος, καθώς είναι προτρεπτική υποτακτική, που σημαίνει “να δούμε”, η “ας περιμένουμε να δούμε” και στην προκειμένη ορθά χρησιμοποιείται”!!!

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch eFanzine

istosch eFanzine