istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Αστρονομία - Διάστημα

Η Επιστροφή της Ρωσίας στη Σελήνη

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Έκθεση Ζωργαφικής Καψαλάκης Μαρίας Rass


 

 

Η Επιστροφή της Ρωσίας στη Σελήνη

Το διάστημα αντικειμενικά είναι ο επόμενος σταθμός της ανθρωπότητας, είναι εκείνος ο σταθμός, ο οποίος θα βοηθήσει την εν λόγω να κατακτήσει και να αναλύσει διεξοδικά τις πρώτες ύλες που βρίσκονται πέρα από τη γη, φυσικά για να τις χρησιμοποιήσει.
Φυσικά, τόσο ο Άρης, όσο και η Αφροδίτη είναι κάπως πιο μακρινοί και πιο δύσβατοι αλλά επουδενί ανέφικτοι στόχοι, με αποτέλεσμα ο πιο κοντινός φυσικός δορυφόρος μας η Σελήνη, σε αυτή τη φάση να γίνεται μήλον της Έριδος για τους τρεις μεγάλους του διαστήματος.
Τη Ρωσία(η οποία έχει την πρωτοκαθεδρία εκεί, από την εποχή της ΕΣΣΔ), τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής και την Κίνα που αργά σταθερά και μεθοδικά θα ξεπεράσει τις δευτέρες και από ότι φαίνεται θα έρθει σε αγαστή συνεργασία με τη Ρωσία, για την μελέτη, ανάλυση και εξόρυξη πρώτων ύλων σε πρώτη φάση στο έδαφος και υπέρδαφος της Σελήνης, ενώ όπως έχουμε γράψει κατά το παρελθόν, γίνεται προετοιμασία για να στηθεί από κοινού βάση εκεί πέρα.
Φυσικά η σοσιαλδημοκρατική αντίληψη και η αντίληψη του μονεταριστικού ορθολογισμού(που στην πραγματικότητα όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν είναι μεταφυσική και αυτός), δεν μπορεί να κατανοήσει, η δεν θέλει και δεν αρέσκεται στο γεγονός ότι το διάστημα είναι μονόδρομος, λόγω της σχέσης κόστους – οφέλους.

Η επιστημονική μελέτη και έρευνα ακόμα και στις θετικές επιστήμες, έχει κάνει άλματα και έχει ανακαλύψει-αποκάλυψη-αποδείξει, ιδιότητες – επιστημονικές ιδιομορφίες, αλλά και θεωρήματατα, τα οποία δεν μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής παντού στη φυσική ζωή, αλλά με τα υλικά που έχουμε στη γη αδυνατεί να τα θέσει σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα, χωρίς καινούργια υλικά στοιχεία που αναζητοόυνται παντού στο κοντινό σύμπαν, και τα οποία θα αντέξουν στις αντιξοότητες του γήινου φυσικού περιβάλλοντος, βάζοντας σε πεδίο εφαρμογής αυτές τις ανακαλύψεις.
Η Ρωσική Ομοσπονδία, μεσούσης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πέραν του ότι έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη υποσκελίζοντας τις Γερμανία και Ιαπωνία σε ΑΕΠ, μετά από 47 χρόνια επέστρεψε στη Σελήνη, μετά το 1976 και εδώ θα κριθεί το μέλλον της ως παγκόσμιος παίκτης, πρωταγωνιστής, αλλά και ηγέτης, όχι στη γη, που έτσι κι αλλιώς, δια της εξωτερικής πολιτικής που είχε επι ΕΣΣΔ κι επιστρέφοντας σε αυτήν, αναπτύσει μια άλλη δυναμική, στην οντότητα της.
Στις 10 του Αυγούστου του 2023 λοιπόν, εκτόξευσε τον πύραυλο Σογιούζ -2,1, μεταφέροντας ένα εξερευνητικό σκάφος στο φυσικό μας δορυφόρο, με την ονομασία Luna-25.

Ο πύραυλος Soyuz 2.1 που ανήκει στην Υπηρεσία διαστήματος της Ρωσίας(Roscomos), όπου τα ξημερώματα της 11ης του Αυγούστου, απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, 5.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, δηλαδή στην (πέρα) Ρωσική Άπω Ανατολή.
Η Υπηρεσία διαστήματος της Ρωσίας(Roscomos), εξέδωσε ανακοίνωση και αναμετάδοσε απευθείας την εκτόξευση του εν λόγω πυραύλου, όπου στο εσωτερικό του, όπως προείπαμε(μάλλον προγράψαμε) ότι στο εσωτερικό του βρίσκεται το σκάφος Luna-25.
Με βάση το το προδιαγεγραμμένο εδώ και χρόνια χρονοδιάγραμμα για την παραπάνω αποστολή, η πρώτη φάση υλοποιήθηκε και πραγματοποιήθηκε με 100% επιτυχία.
Ό Σογιουζ 2,1 αναμένεται να τεθεί σε Σεληνιακή τροχιά σε περίπου 5 ημέρες, από την ημερομηνία εκτόξευσης.
Φυσικά δεν είναι η μοναδική δυσκολία, γιατί θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες, ούτως-ώστε να βρεθεί το κατάλληλο σημείο προσελήνωσης, ενώ οι έρευνες που θα πραγματοποιήσει το Luna-25, θα έχουν διάρκεια ενός μηνός, όταν αυτό βρεθεί και πατήσει για τα καλά, στο έδαφος του νότιου Πόλου της Σελήνης, συλλέγοντας και αναλύοντας δείγματα του εδάφους, τα οποία προορίζονται για μακροπρόθεσμη επιστημονική έρευνα, αλλά και χρήση σε πειράματα αντοχής υλικών, πάνω στα μέχρι τώρα αντίθετα αποτελέσματα, από τα υλικά μέρη του Πλανήτη μας, σύμφωνα με την εν λόγω υπηρεσία.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch eFanzine

istosch eFanzine