‘Ενας νοσταλγικός κλέφτης

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Ο Βιττόριο ντε Σίκα, είναι ο μαζί με το Ροσελίνι, οι πατεράδες του Ιταλικού Νεορεαλισμού, ωστόσο εμείς θα σταθούμε στον πρώτο σε αυτές τις λίγες αράδες. Ο Ντε Σίκα είναι ο Νοσταλγικός δημιουργός των παιδικών ονείρων και της αθωότητας της εν λόγω ηλικίας, που τριγυρνούσε με μια κινηματογραφική μηχανή αποτυπώνοντας την εποχή του, αποδίδοντας, ανθρωπιά και κάθε ταινία του μπορείς να τη δεις για να βγάλεις όλο και νεότερα συμπεράσματα, νοήματα κοκ. Έφτιαχνε, [η μετέφερε λογοτεχνικά έργα (όπως του Μοράβια)], νεορεαλιστικές ιστορίες και σενάρια και μετά τα σκηνοθετούσε με μια απαράμιλλη αγνότητα και ποιότητα που ενσάρκωνε τον πιο βαθύ ανθρωπισμό, που τόσο απαιτούσε η εποχή. Κινηματογραφούσε πότε τους “λούστρους των παπουτσιών” και πότε τους “Κλέφτες ποδηλάτων”, πότε “για το ψωμί, τον έρωτα και τη ζήλια” και πότε για τη μετατροπή μιας φτωχογειτονιάς του Μιλάνου από κατεστραμμένη και μίζερη σε μια ανέμελη, χαρούμενη αισιόδοξη νότα λόγω του Τοτό στο θαυμάσιο “Θαύμα στο Μιλάνο”. Ο Ντε Σίκα παίζοντας με τις κοινωνικές ιδιαιτερότητες της μεταπολεμικής Ιταλίας, μιας Ιταλίας που προσπαθούσε να βρει την ταυτότητα της μέσα από την ανοικοδόμηση της και μετά τη φασιστική δικτατορία του Μουσολίνι, σε πανανθρώπινες αξίες, στα μικρά και στα δύσκολα, αλλά και στην αγάπη για την ομορφιά του απλού, που τόσο της είχε αποστερήσει ο προπολεμικός μισανθρωπισμός του Φασίστα Μουσολίνι.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch


Ο Ντε Σίκα στο Χτες Σήμερα Αύριο αποτυπώνει την ζωή τριών οικογενειών
τόσο στο μεσοπόλεμο,όσο και της μισό-κατεστραμένης μεταπολεμικής Ιταλίας. Αναδείχνει μεγαλοπρεπώς την αναγκαιότητα επιβίωσης τους με κάθε πρόσφορο μέσο, πάντα δια των γυναικών, τόσο στον Ιταλικό νότο και συγκεριμένα στη Νάπολι, όσο και μιας βαριεστημένης μεσοαστής στον ιταλικό βορρά και συγκεκριμένα στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας το Μιλάνο. Για μια ακόμη φορά ο μεγάλος Ντε Σίκα καταφεύγει σε μια επιτυχημένη μεταφορά του ομώνυμου έργου του μεγάλο Αλμπέρτο Μοράβια, μετά την “Ατιμασμένη” του 1960.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε, να μιλάμε και να αναλύουμε με τις ώρες το έργο του τεράστιου Ντε Σίκα(αυτό θα το αφήσουμε για τον ιστορικό του μέλλοντος), που σαν χτες απεβίωσε το 1974 από Καρκίνο του πνεύμονα, αφήνοντας ένα τεράστιο, δυσαναπλήρωτο κενό, που μάλλον σε τούτη την εποχή της αναβίωσης των τεράτων, μπορεί να μην χωρούσε, να μην αναγνωρίζονταν, ούτε καν να του έδιναν οι εταιρείες προώθησης την παραμικρή σημασία, ωστόσο ως αποτέλεσμα μιας εποχής που εμπεριείχε τον ίδιο πόνο με το σήμερα, αλλά μετά από ένα μεγάλο πόλεμο(που τα πράγματα διαβάζονται αλλιώς) θα μπορούσε να είναι καταφυγή. Για τους υποφαινόμενους και υπογράφοντες, ο Ντε Σίκα είναι ο νοσταλγικότερος κλέφτης ονείρων, ποδηλάτων του παγκόσμιου κινηματογράφου και θα παραμείνει ένας πολύ μεγάλος του είδους, από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών.

ΤίτλοςΠροβλήθηκε
Rose scarlatte1940
Maddalena, zero in condotta1940
Teresa Venerdì1941
Un garibaldino al convento1942
I bambini ci guardano1944
La porta del cielo1945
Sciuscià1946
Cuore1948
Ladri di biciclette1948
Miracolo a Milano1951
Umberto D.1952
Villa Borghese1953
Stazione Termini1953
L’oro di Napoli1954
Il Tetto1956
Anna di Brooklyn1958
La Ciociara1960
Il Giudizio universale1961
I sequestrati di Altona1962
Boccaccio ’701962
Il Boom1963
Ieri, oggi e domani1963
Matrimonio all’italiana 1964
Un monde nouveau1966
Caccia alla volpe1966
Sette Volte Donna1967
Le streghe1967
Amanti1968
I Girasoli1970
Il Giardino dei Finzi-Contini1970
Le Coppie1970
Dal referendum alla costituzione: Il 2 giugno1971
I Cavalieri di Malta1971
Lo chiameremo Andrea1972
Una Breve vacanza1973
Il viaggio1974
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυo στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης.Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση.Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας. 

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr