Τι γίνεται με το τέλος της υποστήριξης των Win 7 από τη Microsoft

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Από τις 14 του Γενάρη έως και σήμερα 22 του Γενάρη του 2020, ως τερματικό χρονικό σημείο, οι χρήστες του πιο διαδεδομένου λειτουργικού της Μicrosoft των Windows 7 δεν θα έχουν πλέον αναβαθμίσεις ασφαλείας με αποτέλεσμα να εκτείθενται σε κυβερνοεπιθέσεις και άλλου είδους απειλές. Τα Windows 7 έκλεισαν 10 και μισό χρόνια ζωής με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας στις (22.7.2009), δεν ήταν το μοναδικό λειτουργικό της Microsoft, πριν τα μέχρι σήμερα τελευταία Windows 10. Πριν τα εν λόγω είχαν μεσολαβήσει το 2012 τα Windows 8, ένα χρόνο αργότερα τα Windows 8.1 και το 2015 τα Windows 10 όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα είναι και τα τελευταία, αν και δοκιμάζει και νεότερα που κανένας δεν ξέρει αν και πότε αυτά θα κυκλοφορήσουν. Σε ολόκληρη την υφήλιο, ένας στους τέσσερις χρήστες των Windows εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να έχει την έκδοση των Windows 7, αλλά μετά την προγραμματισμένη και υποχρεωτική διακοπή της υποστήριξης τους, αν ανακαλυφθεί ένα έστω και μικρό νέο κενό ασφαλείας στη μη υποστηριζόμενη έκδοση, η Microsoft δεν θα υποχρεούται να το «κλείσει» εφόσον έχει δώσει και ορίσει ημερομηνία λήξης παροχής δωρεάν υποστήριξης. Παρά την προγραμματισμένη παύση υποστήριξης, υπολογιστές με Windows 7 θα συνεχίσουν μεν να λειτουργούν, αλλά θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη antivirus και άλλων μέσων που θα διερευνούν τα κενά και τις τρύπες ασφαλείας σε κάθε αναβάθμιση μέχρι αυτή να συνεχίσει να αποτρέπει τα κακόβουλα λογισμικά. Ο παραπάνω κίνδυνος δεν διαφαίνεται υπάρχει για όσα μηχανήματα χρησιμοποιούν τα Windows 7 και αυτά δεν θα είναι διασυνδεμένα στο διαδίκτυο, ωστόσο ο κίνδυνος παραμονεύει με την μεταφορά αρχείων με μέσα ψηφιακής μεταφοράς.

Για όσες εταιρείες έχουν εφαρμογές που είναι συμβατές μόνο σε περιβάλλον Windows 7, μόνο σε επαγγελματικές εκδόσεις των Windows 7 όπως οι Professional και Enterprise, θα μπορούν να έχουν τη συνέχιση της υποστήριξης έως το 2023, αλλά με ετήσια πληρωμή 25 έως 200 δολάρια ανά συσκευή, σύμφωνα με το BBC και αυτό είναι αμφίβολο αν μπορούν να το υποστηρίξουν μικρές και μεσαίες επαγγελματικές ομάδες που έχουν υπολογιστικά μέσα με το παραπάνω λειτουργικό.

Πρακτικά τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω, ότι οι επαγγελματίες αργά η γρήγορα πρέπει να προσανατολιστούν στην αγορά Windows 10 και μηχανημάτων που θα τα τρέχουν, όσο για τους ερασιτέχνες και γι αυτούς που κάνουν χρήση απλών εφαρμογών, θα μπορούν να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Τι γίνεται όμως στη χώρα μας όπου μεγάλη μερίδα από επαγγελματικές στέγες χρησιμοποιούν εμπορικές και άλλου είδους εφαρμογές γραφείων, επιχειρήσεων ακόμα και εταιρειών που είναι δομημένες με γλώσσες προγραμματισμού που δεν αναβαθμίζονται και πολλές από αυτές παρουσιάζουν διάφορα θεματάκια στις αναβαθμίσεις των δεκαριών;

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, με αυτές δεν θα υπάρξει η παραμικρή δυσκολία, όσο κι αν στο παρελθόν υπήρχαν διάφορα θεματάκια σε κάποιες αναβαθμίσεις εκδόσεων στα Windows 10. Ωστόσο αυτό μπορεί να λυθεί και θα λυθεί, αν δεν έχει λυθεί ήδη εξ ολοκλήρου, αφού όλες οι εταιρείες έχουν περάσει σε πλήρως αναβαθμισμένα και εντελώς νέα πακέτα τα οποία δεν θα έχουν στην πορεία κανένα ζήτημα, εφόσον θα προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες των 10 αφήνοντας όμως γέφυρες μεταφοράς δεδομένων, με τα παλιά τους προγράμματα.

Τελικό συμπέρασμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους επαγγελματίες να μην περάσουν στα Windows 10 που κάθε μέρα που περνάει ξεπερνούν τις παιδικές τους ασθένειες και είναι ευπροσάρμοστα σε δυνατότητες που κάποια στιγμή θα τα κάνουν τα καλύτερα Windows που θα έχει βγάλει η Microsoft έως τότε. Είναι στο χέρι του κάθε ενός να προχωρήσει, η να μην προχωρήσει σε αναβάθμιση τόσο του λειτουργικού, όσο και των μηχανημάτων που διαθέτει.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.