istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Τέχνες-Πολιτισμός

Alberto Korda, ο φωτογράφος του Τσε

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Alberto Korda, ο φωτογράφος του Τσε

Ο Αλμπέρτο Ντίας Γκουτιέρρες (Alberto Díaz Gutiérrez), γνωστός με το ψευδώνυμο Αλμπέρτο Κόρντα (Alberto Korda), υπήρξε ίσως ο επιδραστικότερος Κουβανός φωτογράφος που η καλλιτεχνική του αξία έρχονταν σε σύμφυση και συνδυασμό με τη φωτοδημοσιογραφία, δηλαδή την φωτογραφία της επικαιρότητας και της στιγμής που εκδηλώνονταν ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, η ακόμα και ένα ασήμαντο ιστορικό συμβάν.
Πέραν του απαράμιλλου ταλέντου του και της καλλιτεχνικής και ιστορικής του πρόβλεψης πάνω σε ένα κάδρο, ταυτόχρονα Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον τομέα της φωτογραφικής αποτύπωσης της κουβανικής επανάστασης.

O Αλμπέρτο Κόρντα (Alberto Korda), γεννήθηκε στις 14 του Σεπτέμβρη του 1928 στην Αβάνα, γιος ενός εργάτη των σιδηροδρόμων, και έφυγε στις 25 του Μάη του 2001, μόλις σε ηλικία 73 ετών στο Παρίσι τη στιγμή που προετοίμαζε μία έκθεση φωτογραφιών του, από έμφραγμα του μυοκαρδίου, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην παγκόσμια φωτογραφική τέχνη, αλλά και στην φωτογραφική αποτύπωση της ιστορίας, καθώς τα καρέ αυτού του τεράστιου «χρονικογράφου», έφεραν στη ζωή τη δεύτερη διασημότερη και δημοφιλέστερη φωτογραφία του εικοστού Αιώνα,(μετά από αυτή που αποτύπωσε τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης πάνω στο Ράιχσταγκ, στις 30 του Απρίλη του 1945, όταν ο σοβιετικός υπολοχαγός Γεβγένι Χαλντέι, με μια Leica έφερε στη ζωή την αντίστοιχη φωτογραφία), φωτογραφία που τον έκανε διάσημο στα πέρατα της γης, τραβώντας σε ένα καρέ την φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα, που αναμφισβήτητα ήταν μια εκ των πιο διάσημων στην ιστορία της παγκόσμιας φωτογραφίας.

Ένα ακόμη επίσης σημαντικό ταλέντο που είχε αυτός ο πολύ μεγάλος φωτογράφος ήταν το γεγονός, ότι ασχολήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο και με απόλυτη επιτυχία, την περίοδο από το 1968 μέχρι το 1978, στην υποβρύχια φωτογραφία, καθότι η ειδικότητα του, ως φωτορεπόρτερ περιορίστηκε σημαντικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε και στην πορεία να παρουσιάσει ένα αξιοσημείωτο έργο!
Ο Κόρντα ξεκίνησε ως βοηθός φωτογράφου, ενώ την αρχή της σταδιοδρομίας του πειραματίστηκε και διακρίθηκε ως σημαντικός φωτογράφος μόδας, ωστόσο ήταν κάτι που αντικειμενικά δεν τον ενδιέφερε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από αυτή την φωτογραφική ειδικότητα και να εγκαταλείψει ταυτόχρονα και ολοσχερώς και την εμπορική φωτογραφία ασχολούμενος με αυτό που τον ανέβασε στην κορυφή του φωτογραφικού Έβερεστ τη φωτοδημοσιογραφία.

Από το 1959 εργάστηκε φωτογράφος της κουβανικής εφημερίδα Revolución (Επανάσταση), πράγμα που από μόνο του απόδειχνε τις δυνατότητες του και την αφοσίωση του στο ταλέντο και στην πραγματική του ιδιοσυγκρασία να αποτυπώνει γεγονότα, πρόσωπα και πράγματα της επικαιρότητας και όχι μόνο, αφού όλα αυτά τα παραπάνω δηλαδή εμπεριείχαν και τις ιδιότητες και ιδιομορφίες του φωτογραφικού εγκλωβισμού μιας σημαντικής στιγμής της ιστορίας, εξάλλου στην πραγματικότητα υπήρξε και ο προσωπικός φωτογράφος του Τσε Γκεβάρα επί μια δεκαετία.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους, με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιατικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine