Οι 10 κορυφαίες κινεζικές επιστημονικές εξελίξεις για το 2022 σύμφωνα με το CRI

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Οι 10 κορυφαίες κινεζικές επιστημονικές εξελίξεις για το 2022 σύμφωνα με το CRI

Σύμφωνα με το Διεθνές Ραδιόφωνο της Κίνας CRI, οι 10 κορυφαίες κινεζικές επιστημονικές εξελίξεις για το 2022, ήταν οι παρακάτω και δεν είναι κάποιο δικό μας άρθρο, αλλά μια αναδημοσίευση του εν λόγω άρθου που δημοσιεύται και στην ελληνική έκδοση του CRI και ανατυπώνουμε ψηφιακά από εδώ.

Η προσομοιωμένη εικόνα που τραβήχτηκε στο Κέντρο Ελέγχου Αεροδιαστημικών Αποστολών του Πεκίνου στις 3 Νοεμβρίου 2022 δείχνει το θάλαμο του εργαστηρίου Mengtian του διαστημικού σταθμού της Κίνας μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του σε τροχιά.

Η Κίνα παρουσίασε την Πέμπτη μια λίστα με τις 10 κορυφαίες επιστημονικές προόδους της χώρας για το 2022, η οποία επελέγη από μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) και μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής (CAE) ).

Ακαδημαϊκοί από τις δύο ακαδημίες διαθέτουν τους υψηλότερους εθνικούς ακαδημαϊκούς τίτλους της Κίνας στην επιστήμη και τη μηχανική.

Στη λίστα ξεχώρισε η πρόοδος της Κίνας στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Η Κίνα ολοκλήρωσε την κατασκευή του διαστημικού της σταθμού σε τροχιά το 2022, με δύο επανδρωμένα διαστημόπλοια, δύο φορτηγά σκάφη και δύο εργαστηριακούς θαλάμους 20 τόνων που στάλθηκαν σε τροχιά. Επίσης, έγινε το ντεμπούτο ενός ανεξάρτητα αναπτυγμένου πύραυλου στερεού καυσίμου, Lijian-1 τον Ιούλιο, φέρνοντας έξι δορυφόρους στο διάστημα.

Το σφαιρικό ραδιοτηλεσκόπιο διαφράγματος πεντακοσίων μέτρων (FAST), γνωστό και ως «China Sky Eye», πέτυχε μια σειρά από ανακαλύψεις, όπως η ανίχνευση συνεκτικού διαστρικού μαγνητικού πεδίου, μια παράξενη επαναλαμβανόμενη γρήγορη ραδιοφωνική έκρηξη, μαγνητικά πεδία κοντά σε γρήγορη ραδιοφωνική έκρηξη και μια τεράστια δομή ατομικού αερίου.

Τον Οκτώβριο, η Κίνα εκτόξευσε έναν δορυφόρο ηλιακής εξερεύνησης που ονομάζεται Kuafu-1 στο διάστημα για να αποκαλύψει τα μυστήρια του ήλιου, τραβώντας την πρώτη ηλιακή εικόνα τον Νοέμβριο.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Στον τομέα της γεωργίας, Κινέζοι ερευνητές εντόπισαν γονίδια που σχετίζονται με την απόδοση στον αραβόσιτο και το ρύζι, επιτρέποντας την αύξηση των αποδόσεων του αραβόσιτου και του ρυζιού κατά περίπου 10% και 8%, αντίστοιχα.

Κινέζοι επιστήμονες ανέπτυξαν επίσης μια νέα μέθοδο για τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα και του νερού σε γλυκόζη και λιπαρά οξέα, προτείνοντας μια νέα στρατηγική για την παραγωγή τεχνητών τροφίμων.

Εν τω μεταξύ, στην πόλη Χεφέι της επαρχίας Ανχουί, ένας μαγνήτης στην Εγκατάσταση Σταθερού Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου παρήγαγε ένα σταθερό πεδίο 45,22 Tesla, το υψηλότερο σταθερό μαγνητικό πεδίο στον κόσμο μέχρι σήμερα από έναν μαγνήτη σε λειτουργία, σπάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 45 Tesla.

Η επιστημονική πρόοδος της χώρας πέρυσι περιελάμβανε επίσης μια επιστημονική αποστολή στο όρος Τσομολάνγκμα (Έβερεστ) που έσπασε ρεκόρ, την ανακάλυψη ενός παράξενου μετάλλου και την παραγωγή υδρογόνου από θαλασσινό νερό.

Η φετινή λίστα με τα 10 κορυφαία επιστημονικά επιτεύγματα της χώρας είναι το 29ο ετήσιο γεγονός του είδους του. Η εκδήλωση αποκάλυψης της λίστας έχει κερδίσει την ευρεία προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και συμβάλλει στην προώθηση της κατανόησης της επιστήμης και της τεχνολογίας στο κοινό.


English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.
Στην πολύ σπάνια περίτπωση που θα αναδημοσιεύσει κάποιο μεμονομένο άρθρο, θα αναφέρει τον βασικό του συντάκτη, η το μέσο που το δημοσίευσε πρώτο.
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.