istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Αστρονομία - Διάστημα

Είναι 13 δις ετών το σύμπαν, η κάτι άλλο συμβαίνει

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)

 

 

Είναι 13 δις ετών το σύμπαν, η κάτι άλλο συμβαίνει

Αλήθεια πόσο απέχει από την πραγματικότητα μια εικόνα που μας παρέθεσε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb η NASA, δίχως κάποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο, η κάποια επιστημονική μεθοδολογία που ακολούθησε για να φτάσει σε αυτήν την απόδειξη που διατείνει, ούτως ώστε να αποτελούν πειστήριο, η επιστημονικό τεκμήριο και όχι μια διαφημιστική προβολή – καμπάνια, των έτσι κι αλλιώς τεράστιων δυνατοτήτων του παραπάνω, η μια εικασία για την οποία δεν παρατίθενται σαφή δεδομένα αλλά το περιεχόμενο της διατύπωσής της φαντάζει πιθανό.
Με βάση την παραπάνω επίσημη, αλλά φτωχή και ελλιπή από επιστημονικά δεδομένα ανακοίνωση της NASA , το σύμπαν είναι προϊόν μιας επιστημονικοφανούς “απόδειξης”(η οποία δεν υφίσταται πουθενά) και η οποία ούτε επιστήμη είναι, ούτε εμπεριέχει διαλεκτικά σχήματα, που θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα που μάλλον θυμίζουν τα ελατήρια μιας θρησκοληπτικής, η μιας μυθολογικής αντίληψης, που ακούγεται ωραία και βολική στους λάτρεις της μεταφυσικής, δηλαδή ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από το πουθενά είτε από κάποιο μεγάλο Αρχιτέκτονα, είτε ως μέρος του κόσμου του, που αντικατοπτρίζει και αντανακλά μια θεολογικής φύσης και κατεύθυνσης θεωρία, όπου ο μεγάλος δημιουργός έπλασε συνειδητά, η ασυνείδητα ως μέρος της νευρολογικής του δομής, τη φύση, της οποίας μέρος είναι και το σύμπαν.
Το συγκεκριμένο γεγονός, που ούδε μια σχέση έχει με την κοσμολογία και τη φυσική , προσιδιάζει μεταφορικά την εικόνα που είχε ο Έβανς για την Κνωσσό, τους Θρόνους που αυτός κατασκεύασε και την αναστήλωση της, με βάση το φαντασιακό του.
Κάπως έτσι είναι και τα πράγματα πάνω στο πεδίο της ανακοίνωσης που έκανε η NASA και που κατά την ταπεινή μας γνώμη, εκθείασε τον δημιουργό της Παλαιάς Διαθήκης που οι Ευαγγελιστές και Προτεστάντες θαυμάζουν και τον προστατεύουν ως κόρην οφθαλμού.


Στην πραγματικότητα για να γίνει ένα η πολύ περισσότερα Bing Bangs, τουλάχιστον σύμφωνα με τη φυσική, δηλαδή με τους Φυσικούς Νόμους, θα χρειάζονταν πολλαπλάσιες φορές ενεργειακών αποθεμάτων και πεδίων, ακόμα πολύ περισσότερη ενέργεια από τη δοσμένη ως αποτέλεσμα, δηλαδή ως το τότε τελικό σύμπαν, για να επενεργήσει δημιουργικά πάνω σε αυτό, άρα, είναι πολύ δύσκολο να έγινε, αν όχι αδύνατον να πραγματοποιήθηκε ουδέποτε κάτι τέτοιο, σύμφωνα με άλλες πολύ πιο ισχυρές και λιγότερο life style θεωρητικές προσεγγίσεις που αρέσκεται και υιοθετεί άκριτα, αβασάνιστα, ακανόνιστα, εκ του ασφαλούς και βαθιά αντιεπιστημονικά η NASA.
Φυσικά, όλη αυτή, τάχα μου δήθεν επιστημονική υπόθεση(γιατί μόνο τέτοια είναι), ένας αγωγός της μεταφυσικής στην επιστήμη, δια της Αριστοτελικής λογικής, την οποία θαυμάζει η Δύση και που αποκλίνει 180 μοίρες από την πραγματικότητα, φτάνει να αποδειχτεί, πάντα και σύμφωνα με τα Αριστοτελικά ξεπερασμένα από την Ιστορία της Επιστήμης, πειράματα(στην πραγματικότητα είναι ένα δόγμα), που θα αποδείξουν ότι η «Μεγάλη Έκρηξη» – ή αλλιώς «Big Bang», ήταν γεγονός, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ουδέποτε.
Αυτό το πείραμα, η όποια άλλα παρεμφερή, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και πραγματοποιηθούν τουλάχιστον μια μερικούς Αιώνες ακόμα, όσα κοστοβόρα CERN κι αν επιστρατευτούν, διότι η συμπεριφορά της συμπύκνωσης προς τα κάτω, ως κλίμακα μεγεθών, ακόμα και στα μικρο-σωματίδια διαφέρει και (“μάλλον”) αποτελεί αδόκιμο συμψηφισμό και παραλληλισμό μεγεθών, που οι ιδιότητες τους έχουν εντελώς άλλη συμπεριφορά, σε άλλα σύνολα ως πεδία ορισμού, τουτέστιν, δεν πρόκειται να αποδειχθεί τίποτα από τα παραπάνω, από όσα δηλαδή ισχυρίζεται η NASA.
Ο μικρόκοσμος, που είναι μέρος της Κβαντομηχανικής, έχει τους δικούς του φυσικούς κανόνες και νόμους, που διαφοροποιούνται κατά το δοκούν και κατά περίπτωση, δεν λειτουργούν καθόλου όμοια με τη “Νευτώνια” Φυσική, ακόμη και σε διαφορετικά περιβάλλοντα, πόσο μάλλον σε κοσμικά και σε κατά δις εκατομμύρια φορές μικρότερα μεγέθη κι αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την αναπαραγωγή παντελώς λανθασμένων, αν όχι εξωπραγματικών συμπερασμάτων, αφού στο μικρόκοσμο, η αιτία με το αιτιατό ακόμα κι αν συνδέονται, αυτό είτε αλλάζει, είτε δεν φαίνεται πουθενά, τουλάχιστον στο σημείο Α, σε σχέση με την τελική κατεύθυνση του, το σημείο Β.


Η λεγόμενη «Μεγάλη Έκρηξη», είναι “γνωστόν τοις πάσι”΄, ότι πρόκειται για θρησκευτικού τύπου ευλαβική κι ετσιθελική παρέμβαση των “Βιβλιστών”, μέσα στην επιστημονική κοινότητα, που έχει αποστραφεί πλήρως τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις οποίες θεωρεί εχθρικές, με σκοπό να τις αντικαταστήσει με μεταφυσικές Χίμαιρες που λαμβάνουν χώρα στα πεδία της θρησκειολογίας, αλλά και της μυθολογίας, έχει κατά βάση ιδεολογικό και επιστημονικό μανδύα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση επιστήμη και ούτε καν ιδεολογία.
Η όλη προσπάθεια πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα της μεταφυσικής, δηλαδή της Αντιδιαλεκτικής, με Αριστοτελικά σχήματα και κριτήρια, που δεν θα αποδειχθούν στον Αιώνα τον άπαντα.
Αυτή είναι μία γνωστή και μη εξαιρετέα μεθοδολογία, ένας τρόπος, η μια συνειδητή επενέργεια εξωραϊσμού, ωραιοποίησης και καλλωπισμού της μεταφυσικής. Η NASA και τα επιτελεία της, θέλουν με κάθε τρόπο να χρυσώσουν το χάπι για να βρει σταθερή κρατική χρηματοδότηση που έχει αποκοπεί από την εποχή του Γουΐλιαμ Κλίντον σε αυτήν.
Κατ’ επέκτασιν, να αμβλύνει τι αρνητικές εντυπώσεις απέναντι στη μεταφυσική και στην περιθωριοποίηση της, εφόσον οι χρηματοδότες της βρίσκονται απέναντι, μα κυρίως “έναντι”της διαλεκτικής. Για το λόγο αυτό, θα παραποιήσουν την πραγματικότητα με τρόπο που συμφέρει τους απογόνους της Αριστοκρατίας, που σήμερα είναι μέρος της αστικής τάξης και με όρους βαθιάς ρίζας ως πλουτοκρατία και εξουσιαστική δομή, παρουσιάζοντας τη φυσική και την κοσμολογία, ως κάτι διαφορετικό από ό,τι είναι, βαφτίζοντας το το κρέας ψάρι, με σκοπό την εξιδανίκευση και ιδεαλιστικοποίηση ξεπερασμένων από την ιστορία μεθοδολογιών, στην προκειμένη της «Μεγάλης Έκρηξης».
Η τελευταία, είναι η αλληγορική προέκταση των Επτά ημερών της Δημιουργίας, από την Παλαιά Διαθήκη και την Βίβλο, ένας ξεκάθαρος ιδεαλισμός, που θέλει να συναντήσει τον υποτιθέμενο δημιουργό του, με επιστημονικοφανή επιχειρηματολογία που προσιδιάζει τη μυθολογία, μέσω της μετά-νεωτερικότητας, του βολονταρισμού και του πραγματισμού που αμφότερες και οι τρεις πλευρές, είναι καραμπινάτος ιδεαλισμός, δηλαδή, δεν είναι επιστήμη.

Το φως που βλέπουμε στην φωτογραφία της NASA είναι 13 δις ετών σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αρμόδιου φορέα, δηλαδή της NASA, τουτέστιν, δεν έχουμε βρει κάποια άλλη ύλη ή ενέργεια (φως) πριν από αυτή την χρονική στιγμή για να την φωτογραφίσουμε, πράγμα που δεν αποδείχνει ούτε με σφαίρες, ότι ίσως πρόκειται για την αρχή του σύμπαντος και πως ούτε κατά διάνοια σημαίνει και συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Αντικειμενικά και καθόλου επιστημονικά, η ηγεμονική και ενίοτε εμμονική θεωρητική βάση του «Big Bang» δεν πατάει σε καμία επιστημονική μεθοδολογία, που να άπτεται τη δύναμη και τα σαφή πρωτόκολλα της επιστήμης, αλλά εικασίες που επιχειρούν, πότε στην φωτογραφική αποτύπωση τις δια της αποκαλυφθείσας και εξ’ αποκαλύψεως παραδοχή, μέσα από κάποια καλλιτεχνική απεικόνιση που προέκυψε φωτογραφικά από ένα στερεοσκοπικό τηλεσκόπιο, η δια κάποιων πειραμάτων που δεν έχουν την παραμικρή επιστημονική προσέγγιση. Κι αν εξαιρέσει κανείς το τηλεσκόπιο που κάνει άριστα τη δουλειά του, όλα τα άλλα είναι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Είναι μια ιδεαλιστική προσέγγιση, αλλά και νομιμοποίηση της μεταφυσικής, που βρήκε, αν δεν της δόθηκε πρόσφορο έδαφος, ως σανίδα σωτηρίας της Βίβλου, που λατρεύουν οι εμμονικοί Ευαγγελιστές, οι οποίοι είναι πληθώρα και καθορίζουν την ίδια την πολιτική της NASA, πολλές δεκαετίες τώρα.
Αυτού του τύπου βιβλική κοσμολογία δύναται να χτυπήσει τον βαθιά εχθρικό σε αυτήν διαφωτισμό και την διδασκαλία των προσωκρατικών της Ιωνίας στη ρίζα τους, μέχρι εξαφάνισης τους, δηλαδή να επικαλύψει και να κηρύξει τον πόλεμο στη λογική και στους φυσικούς νόμους, μέσα από “παρόλες” και συζητήσεις καφενείου που δεν έχουν καμία επιστημονική αξία..
Αυτή η ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία μιας δράκας “επιστημόνων”, που αποθεώνει ολόκληρο το μηντιακό σύστημα της Δύσης, είναι το βούτυρο στο ψωμί κάθε λογής και κοπής Πάστορα, που βλέπει την ανακοίνωση της NASA ως βάλσαμο και τις επιστημονικές κοινότητες που οι θεωρίες τους αντιπαρατίθενται σθεναρά, στην θεολογική ερμηνεία της «Μεγάλης Έκρηξης».
Αυτό που εμείς πιστεύουμε και έχει τονιστεί δεκάδες εκατοντάδες φορές από επιστήμονες, του χώρου της κοσμολογίας, ότι το σύμπαν ανέκαθεν υπήρχε, συνεχώς αναδημιουργούνταν και θα υπάρχει πάντα, γιατί μάλλον η διαλεκτική μπερδεύεται με την βαθιά υλιστική αντίληψη μας για το σύμπαν που δεν έχει αρχή μέση και τέλος.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine