Ο θαλασσόλυκος των ιδανικών

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Ο θαλασσόλυκος των ιδανικών

5

Γεννήθηκε στην πόλη των ποιητών, των συγγραφέων, των μουσικών και φυσικά της Αμερικανικής διανόησης και των σοσιαλιστικών αντιλήψεων, το San Fransisco της California τη 12η του Γενάρη του 1876 και άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 του Νοέμβρη του 1916 πριν καν δει το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός της ανθρωπότητας την ¨μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση”. Ο Τεράστιος Τζακ Λόντον, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες και κομβικότερες φυσιογνωμίες της Αμερικανικής διανόησης, που αγάπησε τόσο πολύ τα σοσιαλιστικά ιδανικά, όσο λίγοι σύγχρονοι του, αλλά και μετέπειτα αυτού. Υπήρξε Πρωτοπόρος σε όλα τα επίπεδα τόσο στην εμπορική μυθιστοριογραφία χωρίς να αποκτήσει χαρακτηριστικά που θα υποβάθμιζαν το έργο του, όσο και στην πιο avant garde “ιντελιγκέντσια” γραφή. Αρέσκονταν να αρθρογραφεί στον λαϊκό τύπο, σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ υπήρξε από τους πρώτους Αμερικανούς συγγραφείς που βιοπορούσε εαυτόν από συγγραφή του χωρίς να έχει το άγχος της επόμενης, η μεθεπόμενης ημέρας.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

4

Ο Τζακ Λόντον εικάζεται ότι δεν ονομάζονταν έτσι, αλλά τα θολά αποδεικτικά στοιχεία στο ποιος ήταν ο πραγματικός του πατέρας, από πλευράς ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και πιστοποιητικών μητρώων που χάθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο, του καθόρισαν τόσο την παιδική, όσο και την εφηβική ηλικία κι αυτό διαφαίνεται στο έργο του με τον τίτλο “Πρώτες Αναμνήσεις”. Η μητέρα του Φλώρα Γουέλμαν, ήταν μια σπουδαία μουσικός της εποχής που μετά από πολλές περιπέτειες και μια ανεπιτυχή απόπειρα αυτοκτονίας για να μπορέσει να μεγαλώσει το γιο της παντρεύτηκε τον Τζον Λόντον, πατριό του μετέπειτα μεγάλου γραφιά. Ο Τζακ Λόντον, ποτέ δεν ξεπέρασε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Αυτά ήταν που τον ακολουθούσαν μέχρι το τέλος της ζωής του. Η σκληρότητα τους τον οδήγησε από τα δεκαπέντε να βγει στην παραγωγή και να συνειδητοποιεί το μέγεθος της εκμεταλλευτικής φύσης του καπιταλιστικού συστήματος. Να βιώσει ετεροχρονισμένα και με όρους παλιμπαιδισμού την μετέπειτα ωριμότητα του, σε καταστάσεις και πράγματα που δεν είχε κατορθώσει να ζήσει στην ώρα τους.

Τα μεγάλα έργα του, τον καθόρισαν ως τον πολύ μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα της δυτικής Ακτής, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο διηνεκές. Υπήρξε τεράστιος λογοπλάστης και τα έργα του ήταν μπούσουλας για την εργατική τάξη, όχι μόνο της πατρίδας του, ήταν φορέας σοσιαλιστικών ιδεών, όπως η μητέρα του(την οποία λάτρευε). Οι πρώτες αναμνήσεις του, τον οδήγησαν στα καλέσματα της άγριας φύσης που ως θαλασσόλυκος τα ξεπερνούσε, τα κατέγραφε, τα πουλούσε και με τα έσοδα της εργασίας του έφτιαχνε νέες ιστορίες, τόσο καλογραμμένες, όσο και προφητικές(όχι με όρους μαντικής, αλλά με όρους κοινωνικών επιστημών), εφόσον με το τεράστιο έργο του “Σιδερένια Φτέρνα”, προλόγισε τον Β’ΠΠ, το φασισμό και Ναζισμό, πριν καν τελειώσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο θαλασσόλυκος
Το κάλεσμα της φύσης
Ο ασπροδόντης
Tales of the Klondike
Klondike Fever
Το πάρκο της τιμωρίας
Il lupo dei mari
The Call of the Wild
Zanna Bianca
Emperor of the North Pole
Der Schrei der schwarzen Wölfe
Barricade
The Adventures of Martin Eden
Torture Ship
Conflict
The Call of the Wild
Money Talks
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυo στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης.Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση.Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας. 

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Μέγεθος γραμματοσειράς