New logotype by istosch data &graphic laboratory

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Το λογότυπο της νέας εμπορικής εξαγωγικής εταιρείας για την Κρητική διατροφή(cydonia diet), ανατέθηκε στο τμήμα γραφιστικών υπηρεσιών του istosch data &web center μετά από διαγωνισμό σε μια σειρά προτεινόμενα σε αυτήν εταιρικά λογότυπα από εταιρείες και επιχειρήσεις του είδους, όπου επιλέχθηκε η δική μας πρόταση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή εμπορικής ιστοπύλης(commercial portal), η φιλοξενία και η διαχείριση της.
Η έμπνευση του λογότυπου έχει να κάνει με τα χρώματα που μας έδωσαν ως πρότυπα, το βαθύ πράσινο, το λαδί και το λευκό για να αποτυπωθεί η αγνότητα της εν λόγω διατροφής και το γήινο πράσινο και κυπαρισσί της κρητικής γης και να αναδυθεί με λεπτές απέριττες κυρίως στρογγυλές γραμμές η αξία της κρητικής διατροφής και δίαιτας.
Η δική μας πρόταση και παρέμβαση ενισχύθηκε από το γεγονός ότι η κρητική δίαιτα έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο, χρονολογείται από το 3000 πχ και αυτό να έπρεπε να υπερτονιστεί στην γραφιστική αξία προσιδιάζοντας το χτες με το σήμερα και αύριο, δηλαδή να αποτυπώνει τη συνέχεια της στον χρόνο υποδηλώνοντας την αξία της.
Το λογότυπο μιας εταιρείας είναι η σημαία της και ο σημαιοφόρος της, όσοι έχουν την τιμή να το δημιουργήσουν πρέπει να αξιοποιούν όλες τις παραμέτρους για να θεωρηθεί το αποτέλεσμα επιτυχές.
Στην προκειμένη περίπτωση με βάση το χρωματικό πρωτόκολλο της “cydonia diet” συνδυάσαμε:
α)Τα χρώματα (απαλό κυπαρισσί, απαλό λαδί και λευκό). Οι χρωματισμοί έπρεπε να είναι απαλοί για να αποδίδεται το μήνυμα της διευκόλυνσης του ανθρώπινου μεταβολισμού στα προϊόντα της κρητικής που διαμηνύουν μακροζωία.
β)Το περιεχόμενο, η αξία της κρητικής διατροφής και ο εμπορικός χαρακτήρας του πελάτη μας.
γ)Την ιστορική διαδρομή της περιοχής, τα χαρακτηριστικά της και φυσικά οι διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού της και η ιδιοσυγκρασία του στο βάθος της ιστορίας.
δ)Τα αρχικά της εταιρείας.
ε)Το συνδυασμό της αρχαίας κρητικής ιδεογραφικής (γραφής με σύμβολα) και του λεπτού μινιμαλιστικού τρόπου σχεδίασης.
Με βάση όλα τα παραπάνω καταλήξαμε στο συμπέρασμα (και αυτός ήταν ο λόγος της ανάθεσης του έργου στο istosch data &web center), ότι τα επιταγήν χρώματα να συνδυαστούν με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες ενός λαού που χαίρει μακροζωίας με τα αρχικά της εταιρείας και το συνδυασμό της εκεί ιδεογραφικής (γραφής) του χτες με το λιτό σήμερα.
Με βάση τα παραπάνω καταλήξαμε το εξής σχέδιο που θα περιελάμβανε:
α) Τα εξαρχής δοσμένα χρωματολόγια, (απαλό κυπαρισσί, απαλό λαδί και λευκό).
β) Το εμπορικό περιεχόμενο του πελάτη, (εξαγωγές σε ΕΕ, ΗΠΑ, Καναδά, Κ&Ν Αμερική, Κίνα, Ρωσία Κρητικών προϊόντων σίτισης).
γ) Ο συνδυασμός της ιστορίας, της ιδιοσυγκρασίας, της παράδοσης με το σήμερα. Το κλειδί της επιτυχίας είχε το παρακάτω σενάριο που περιελάμβανε τα εξής χαρακτηριστικά: Το (C) που είναι το αρχικό του Cydonia που σημαίνει Κυδωνία όπου εδρεύουν τα σημερινά πολύβουα Χανιά των 120.000 κατοίκων. Η Μινωική Κυδωνία και η έδρα της, όπως και οι άλλες Μινωικές πόλεις είχαν ως βασική διατροφική συνήθεια, το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα χόρτα, τα βότανα της γης τους, το ψάρι και τα άφθονα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και το κρασί. Το κρέας (από αμνοερίφια, χοιρινά, κουνέλια και βοοειδή που σήμερα σπανίζουν στο νησί), ήταν μέρος της διατροφής αλλά αποτελούσε συμπληρωματικό τμήμα της. Σε όλα τα παραπάνω έπρεπε να συνδυαστεί το Α και το Ω της διατροφικής συνήθειας εδώ και 5000 χρόνια και το λογότυπο όπου είχε αποτυπωθεί το [(C) που είναι το αρχικό του Cydonia], έπρεπε α) να μπει μέσα σε αυτό μια λοξή με κλίση απ’ τα πάνω απ΄ την αριστερή πλευρά ούτως ώστε να σχηματίζετε το (α) ακριβώς δίπλα του να είναι αντιγραμμένο και αντεστραμμένο σε οριζόντια αναστροφή και με την κατάλληλη παρέμβαση να προσιδιάζει το ελληνικό (Ω) όχι σε κεφαλαίο[εδώ συνδυάζεται το σύγχρονο μιας και το (ω) μπήκε από τους Αλεξανδρινούς πολύ αργότερα], ωστόσο αυτό βοηθούσε να σχηματιστούν και οι γυναικείες θηλές που στην αρχαία μινωική Κρήτη ήταν αδέσμευτες. Το γυμνό το στήθος ήταν(για χιλιάδες χρόνια) ακάλυπτο, τονίζοντας σημειολογικά την τροφό και την υγεία του σώματος. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή, το χτες με το σήμερα δεμένα, υπερτονίζοντας την έδρα της εταιρείας.
δ)Τα αρχικά της εταιρείας που είναι το (C) και το (D) σχεδιασμένα με διαφορετικές μέθοδες γραφιστικού σχεδιασμού, αντιγραμμένα και αντεστραμμένα σε οριζόντια αναστροφή έκαστο και το ένα επικαθήμενο πάνω στο άλλο, συγκεκριμένα το (C) πάνω στο (D).

ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ISTOSCH DATA &WEB CENTER ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ:

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

 

cydonia_logo

                Powered and Copyright by “istosch data &web center” 2014 – 2015 since 2006© + ® as ™ all rights reserved

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.