Στήβεν Γουάινμπεργκ(Steven Weinberg), ο εμπνευστής της ασθενούς πυρηνικής και της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης (αλληλεπίδρασης) μεταξύ στοιχειωδών σωματιδίων

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Στήβεν Γουάινμπεργκ(Steven Weinberg), ο εμπνευστής της ασθενούς πυρηνικής και της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης (αλληλεπίδρασης) μεταξύ στοιχειωδών σωματιδίων

Τι δουλειά έχει ένας πληροφορικός που λατρεύει το ανεξάρτητο ροκ, την τζαζ και το σινεμά που έφαγε μια εικοσαετία από την ώριμη εφηβεία στα ερτζιανά, προβάλλοντας λίγο ως πολύ όλα τα παραπάνω, με τη Φυσική;
Καταρχάς η Φυσική είναι η αγαπημένη μας επιστήμη και η οποία βρίσκει εφαρμογή στην πληροφορική που είμαστε εργάτες της, μέσω της εφαρμοσμένης ηλεκτρονικής και της αντοχής υλικών μερών του κάθε υπολογιστή, κινητού σας, η όποιου άλλου ηλεκτρονικού μέσου βρεθεί στο διάβα σας για να δείτε τηλεόραση, να μπείτε στο διαδίκτυο κοκ.
Χωρίς τη φυσική δεν θα γνωρίζαμε ούτε τους πυκνωτές, ούτε τα κλειστά και ανοιχτά κυκλώματα, την ηλεκτρεγερτική δύναμη και αγωγοί, τα κυκλώματα και οι συσκευές, το συνεχές ηλεκτρικό (DC) και το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα (AC), κατά συνέπεια δεν θα γνωρίζαμε τι είναι η βάση της εφαρμοσμένης φυσικής, που είναι εφαρμοσμένη τεχνολογία, πληροφορική, κλπ.
Επιπλέον δεν θα υπήρχε γνώση της μουσικής και κινηματογραφικής τεχνολογίας, με πρώτο το μοντάζ…

Ο Στήβεν Γουάινμπεργκ(Steven Weinberg αγγλιστί), ήταν και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της Φυσικής Επιστήμης ανά την υφήλιο, ανοίγοντας δρόμους που στο μέλλον θα αποδειχτούν βάλσαμο στην τεχνολογία, στην ηλεκτρονική που είναι όπως προείπαμε, εφαρμοσμένη φυσική, αφού αυτή αναλύει τα πεδία ανάπτυξης και διαδρομής τους.
Ο Στήβεν Γουάινμπεργκ(Steven Weinberg), γεννήθηκε στις 3 του Μάη του 1933 κι έφυγε στην καρδιά του Καλοκαιριού, την τελευταία πολύ μεγάλη μέρα του χρόνου για το Βόρειο ημισφαίριο, δηλαδή στις 23 του Ιούλη του 2021(από τις 23 του Μάη μέχρι την ημερομηνία που ο μεγάλος Φυσικός άφησε την τελευταία του πνοή, οι μέρες έχουν συν-πλην μέχρι και 15 το πολύ λεπτά διαφορά, ενώ από τις 21 του Ιούνη μέχρι την παραπάνω ημερομηνία οι μέρες είναι ίδιες με αλλαγές, πότε από το ξημέρωμα και πότε από το δειλινό), πέραν του ότι άνοιξε νέους δρόμους στη Φυσική, αποτελεί αυτόν που στον κλάδο της, δημιούργησε μια νέα επιστήμη, που είναι παρακλάδι της και όχι κάτι άλλο.
Αυτός ο μεγάλος Αμερικανός θεωρητικός φυσικός, δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι το 1979 κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ της Φυσικής από κοινού με τους Αμπντούς Σαλάμ και Σέλντον Λη Γκλάσοου. Γιατί δεν ήταν τυχαίο, γιατί πολύ απλά η συνεισφορά τους ήταν τόσο πολύτιμη, που στην εφαρμοσμένη Φυσική, δηλαδή στην βάση της τεχνολογίας, θα το βρει ολόκληρη η ανθρωπότητα μπροστά της μιας και πρωτοπόρησαν στην ενοποίηση της ασθενούς πυρηνικής και της ηλεκτρομαγνητικής δυνάμεως (αλληλεπιδράσεως) μεταξύ στοιχειωδών σωματιδίων.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Για να δούμε πιο αναλυτικά τι κατάφερε ο μέγιστος αυτός Άθεος και σοσιαλιστικών πεποιθήσεων επιστήμονας της Φυσικής και της Αστροφυσικής, τελικά πόσο μεγάλη ήταν η συνεισφορά του αρχικά στην Φυσική και κατόπιν στην ανθρωπότητα;
Ο μεγάλος αυτός φυσικός προσπάθησε σε πρώτη φάση και αρχικά θεωρητικά ως πρωτοπόρος και σε δεύτερη φάση να ενοποιήσει την ασθενή πυρηνική και ηλεκτρομαγνητική δύναμη και να αποδείξει την (αλληλεπίδραση) μεταξύ στοιχειωδών σωματιδίων.
Τι είναι όμως η ασθενής αλληλεπίδραση, που συχνά αναφέρεται και ως ασθενής δύναμη ή ασθενής πυρηνική δύναμη;
Είναι μία από τις τέσσερις βασικές και θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις που συναντάμε στη φύση και στο καθιερωμένο μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής, όπου πραγματοποιείται, δια της αμφίδρομης ανταλλαγής των W και Z μποζονίων.
Το πιο γνωστό καθώς και οικείο αποτέλεσμα της ασθενούς αλληλεπίδρασης είναι η διαδεδομένη διάσπαση βήτα, ανάμεσα στα νετρόνια και στον ατομικό πυρήνα, καθώς η ακόλουθη και σχετιζόμενη με αυτήν διεργασία ραδιενέργεια.
Η ρίζα του φυσικού και όχι γλωσσικού όρου ασθενής, σχετίζεται με την ιδιότητα της έντασή της, που είναι είναι κατά προσέγγιση περίπου ~106 φορές μικρότερη από την αντίστοιχη της ισχυρής αλληλεπίδρασης, εκεί ακριβώς τοποθετείται και η ονοματοδοσία της ρίζας του εν λόγω φυσικού φαινομένου.
Εφόσον είδαμε τι είναι η ασθενής αλληλεπίδραση, ας δούμε λοιπόν τώρα τι ακριβώς είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός:
Η Ηλεκτρομαγνητική δύναμη, ή ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση, έχει αποδειχτεί ότι είναι μία από τις τέσσερις βασικές και θεμελιώδεις δυνάμεις της φυσικής που μελετά όλα τα φαινόμενα που απορρέουν και προέρχονται από το ηλεκτρικό φορτίο εκείνων των σωματιδίων που αλληλεπιδρούν μέσω αυτού με τα μαγνητικά πεδία και τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν τις πηγές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και να θυμίσουμε εδώ πέρα ότι το πεδίο αυτό διαδίδεται και διαχέεται στο χώρο με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και το οποίο ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός…
Τι ακριβώς τελικά ήταν και τι ακριβώς περιέγραψε το θεωρητικό μοντέλο της ηλεκτρομαγνητικής και της ασθενούς αλληλεπίδρασης που αναπτύχθηκε το 1968 από τους Σέλντον Γλάσοου , Άμπντους Σαλάμ υπό την επίβλεψη και κύρια συμμετοχή του Στίβεν Γουάινμπεργκ και που εν τέλη και οι τρεις φυσικοί κατάληξαν να πάρουν το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1970;
Σύμφωνα με την ηλεκτροασθενή θεωρία, το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται και αναπτύσσει τις παραπάνω ιδιότητες, σε πολύ υψηλά, αν όχι κοσμικά ενεργειακά πεδία, όπου τέσσερα ταυτόσημα άμαζα μποζόνια βαθμίδας παρόμοια με το φωτόνιο, αυτό ονομάστηκε και συμμετρία Χιγκς
Να τονίσουμε κάπου εδώ, ότι απέδειξαν, πως σε χαμηλού επιπέδου ενέργειες η συμμετρία του πεδίου που παραπάνω αναφέραμε, καταρρέει αυθόρμητα από τον ομότιτλο μηχανισμό.
Η διάσπαση αυτής της συμμετρίας παράγει τρία άμαζα μποζόνια τα οποία καταναλώνονται από τρία πεδία, δίνοντάς τους μάζα.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.