istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

altROCKJazzΔισκογραφίαΜουσικά Ρεύματα

Το τελευταίο Αντίο του σπεσιαλίστα Τέρι Χολ

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)

 

 

Το τελευταίο Αντίο του σπεσιαλίστα Τέρι Χολ

Ο Terence Edward Hall γνωστός ως Τέρι Χολ, υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής των Specials και μέλος συγκροτημάτων όπως οι Fun Boy Three, οι Colourfield, οι Terry, Blair & Anouchka, και οι Vegas, αποτελεί πλέον μέρος της ιστορίας της SKA, αλλά και του New Wave, καθώς αποδήμησε εις Κύριον στις 18 του Δεκέμβρη του τρέχοντος 2022 σε ηλικία 63 ετών.


Ο Τέρι Χολ γεννήθηκε στις 19 του Μάρτη του 1959 στο Κόβεντρι μια θλιβερή γρκίζα και καταθλιπτική βιομηχανική πόλη Αγγλίας(όπως οι περισσότερες εξάλλου), όπου ζούσαν χιλιάδες μετανάστες και οι οποίοι δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί, και οι οποίοι βίωναν την εκμετάλευση και τον ρατσισμό σαν φυσικό επακόλουθο.
Ο Τέρι Χολ βρέθηκε από νωρίς στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της Ιρλανδικής και Εβραϊκής του καταγωγής (να σημειώσουμε εδώ πέρα ότι πέραν του Λίβερπουλ δηλαδή της ειπείν Ιρλανδικής πόλης της χώρας μαζί το Μάντσεστερ, που κι αυτή τέτοιου είδους ανθρωπογεωγραφία έχει, η υπόλοιπη Αγγλία θεωρεί τους Ιρλανδούς κάτι σαν μιάσματα, από την εποχή του Δικτάτορα Τσώρτιλ), με αποτέλεσμα να έχει μια πολύ δύσκολη και ταραχώδη παιδική και εφηβική ζωή, καθώς και μια πολύ προβληματική ανάπτυξη με δεκάδες κουσούρια να αφήνουν τη σφραγίδα και το αποτύπωμα τους από τότε. Εξάλλου στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, κακοποιήθηκε βάναυσα από κάποιο δάσκαλο του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει πρόωρα το σχολείο, να οδηγηθεί σε μακροχρόνια κατάθλιψη και να εθιστεί στο Valium δύο χρόνια αργότερα.
“Ενός κακού μύρια έπονται”, (που πολύ εύστοχα λέει και σοφός λαός) και ο Χολ σε ένα ταξίδι στη Γαλλία, επίσης σε ηλικία 12 ετών, απήχθη από ένα κύκλωμα παιδεραστών, από το οποίο κακοποιήθηκε βάναυσα και σεξουαλικά, ενώ πολλές από τις συνθέσεις που έγραψε εμπεριείχαν αυτού του είδους τον εφιάλτη και τραυματισμό, παράλληλα με όλους τους παραπάνω εφιάλτες που τον κυνηγούσαν επιθετικά παιδιόθεν.
Οι Τάχα μου δήθεν προοδευτικές και “δημοκρατικές”, η ανοιχτές κοινωνίες όπως αυτοαποκαλούνται στην βδελυρή Δύση και στην εποχή του Καπιταλισμού που σαπίζει πάνω στα πτώματα εκατομμυρίων ψυχών, (με τις τραγικού τύπου κοινωνικές σχέσεις που είναι συνέχεια των σχέσεων παραγωγής), δεν έχει σε τίποτα, να θεωρεί νόμιμες και απολύτως κανονικές, τέτοιου είδους φρικτές και κατ’ επέκτασιν αποκλίνουσες συμπεριφορές, από εκείνη την εποχή.

Ο Τέρι Χολ, μακρυά από τους Specials, Fun Boy Three, Colourfield, Terry, Blair & Anouchka και Vegas, κυκλοφόρησε δύο σόλο στούντιο άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς “δημοφιλείς”, αλλά και “ανεξάρτητους” καλλιτέχνες από την δεκαετία του 1980 μέχρι και χτες, όπως οι David Stewart , Bananarama , The Lightning Seeds , Sinéad O’Connor , Stephen Duffy , Dub Pistols , Gorillaz , Damon Albarn , D12 , Tricky , Lily Allen και Shakespears Sister .
Η χρόνια και σε μορφή νεύρωσης, βαριά όμως κατάθλιψη, που έπασχε από αυτήν (στην οποία δεν είχε κάποιου είδους νευρολογική έφεση, καθότι ήταν βίαιη και επίκτητη), τον ακολουθούσε εφ’ όρου ζωής σα σκοτεινό φάντασμα, ακόμα και στον καλλιτεχνικό βίο, άλλωστε παράτησε το σχολείο πριν από τα δεκαπέντε κι έπειτα τα πράγματα για τον “άρτο τον επιούσιο” μόνο εύκολα δεν χαρακτηρίζονταν και δεν ήταν.
Τουναντίον, υπήρξαν πολύ δύσκολα, αγχωτικά και τον οδηγούσαν σε γεμάτα από ανασφάλεια μονοπάτια που τον καθόρισαν ακόμα παραπέρα σε κάθε της ζωής του, καθώς ο Τέρι Χολ, προσπαθούσε να επιβιώσει από διάφορες βραχυπρόθεσμες, αλλά σκληρές δουλειές του ποδαριού, όπως αποθηκάριος σε μεταφορική εταιρεία, η άλλες πιο σταθερές, όπως χτίστης και μαθητευόμενος κομμωτής .
Ο Τέρι Χολ, παρά τις δυσκολίες του, δεν το έβαλε κάτω και η σκληραγωγία που υπέστη από εξωγενείς παράγοντες, τον διαπαιδαγώγησαν και από την καλή και από την ανάποδη. Όλα αυτά, ήταν καθοριστικοί παράγοντες και τον οδήγησαν να γίνει ενεργό μέλος της τότε ανερχόμενης μουσικής σκηνής του Κόβεντρι στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στην περίοδο του 3ου κύματος του Πανκ, του Βρετανικού δηλαδή, παίζοντας σε ένα ανάλογο τοπικό σχήμα, που ονομάζονταν Squad και πιστώθηκε ως συνθέτης στο σινγκλ τους “Red Alert”.

Το πρώτο δυνατό ντεμπούτο του ήταν με τους «The Coventry Automatics» το 1977–78, οι οποίοι δεν ήταν άλλοι από τους Specials, οι οποίοι μετονομάστηκαν έτσι στις αρχές του 1979.
Ο Τέρι Χολ, με αυτό το τεράστιο ska σχήμα, έγινε γνωστός στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου το 1979, όταν ο John Peel έβγαλε το πρώτο σινγκλ στον αέρα του BBC. « Gangsters » στην εκπομπή του.
Από εδώ και μετά η συνέχεια, ήταν απρόσκοπτη, αδιατάρακτη και ανεμπόδιστη, μιας και το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον πρώτο του ομότιτλο δίσκο του, The Specials και από εκεί και έπειτα ή ιστορία του ήταν γνωστή.
Τα περισσότερα τραγούδια του Τέρι Χολ ήταν Τραγούδια διαμαρτυρίας, μιλούσαν τόσο γενικά όσο και ειδικά τις περισσότερες φορές για την εξαπάτηση που δημιουργούν τα υπέρλαμπρα πεδία των προσφορών, προκλήσεων και λαμπερών προσκλήσεων του σύγχρονου καπιταλισμού, μέσω της διαφήμισης.
Όμως για τον Τέρι Χολ ο Καπιταλισμός δεν σταματάει εκεί, τα γέλια και οι “χαρές” του κρύβουν πολύ πόνο, αφού είναι ένα μεγάλο πάρκο από προσδοκίες της αναμονής και ένα θερμοκήπιο από παραβατικές συμπεριφορές που ξεκινούν από την εκμετάλλευση του ανθρώπου στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον και καταλήγουν στην βαναυσότητα και βαρβαρότητα του βιασμού παιδικών ψυχών από κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα, βιασμό που έζησε κι αυτός στα 12 του και τον ακολουθούσε ως παιδικό τραύμα – φάντασμα σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

1979 The Specials (The Specials)
1980 More Specials (The Specials)
1982 Fun Boy Three (Fun Boy Three)
1983 Waiting (Fun Boy Three)
1985 Virgins & Philistines (The Colourfield)
1987 Deception (The Colourfield)
1990 Ultra Modern Nursery Rhymes (Terry, Blair & Anouchka)
1992 Vegas (Vegas)
1994 Home
1997 Laugh
2003 The Hour of Two Lights (Terry Hall with Mushtaq)
2019 Encore (The Specials)
2021 Protest Songs 1924–2012 (The Specials)

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine