«Και οι χελώνες μπορούν να πετάξουν»

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

https://blogs.sch.gr/4dimoraiok/files/2016/12/%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%9F%CE%99-%CE%A7%CE%95%CE%9B%CE%A9%CE%9D%CE%95%CE%A3-%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%9D-%CE%9D%CE%91-%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%9F%CE%A5%CE%9D-180x300.jpg

Σ’ ένα στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, λίγο πριν από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003, μια ομάδα μικρών ορφανών παιδιών προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα, αφοπλίζοντας νάρκες και πουλώντας αυτές σε εμπόρους όπλων.
Ο αγώνας όμως αυτός για επιβίωση, δεν γίνεται χωρίς απώλειες. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά είναι ακρωτηριασμένα ή σακατεμένα και τα υπόλοιπα φλερτάρουν εν γνώση τους καθημερινά με τον κίνδυνο.  Ο τετραπέρατος δεκατριάχρονος «Δορυφορικός», που απέκτησε αυτό το παρατσούκλι εγκαθιστώντας δορυφορικές κεραίες στα χαμόσπιτα του καταυλισμού, είναι ο αρχηγός τους. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πληροφορίες είναι το χρήμα του αύριο και τις χρησιμοποιεί έτσι ώστε να πάρει αυτό που θέλει.  Το μοναδικό όμως πράγμα που θέλει, τη συνομήλική του Αγκρίν, δεν μπορεί να την αποκτήσει. Εκείνη κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο την κάνει να νιώθει απομακρυσμένη από τον δεκατριάχρονο ανάπηρο αδερφό της Χένκοβ, αδιαφορώντας και για το δίχρονο αγοράκι που μαζί φροντίζουν. Η ταινία «Και οι χελώνες μπορούν να πετάξουν» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που γυρίστηκε στο Ιράκ μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν.  Σ’ αυτήν ο Μπαχμάν Γκομπαντί καταγράφει τη ζωή σ’ ένα χωριό του Κουρδιστάν λίγο πριν την έλευση του πολέμου, στις παραμονές της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ. Και σ’ αυτήν την ταινία, όπως και στην πρώτη του ταινία «Μεθυσμένα άλογα», εστιάζει στον κόσμο της παιδικής ηλικίας αλλά και στο ζήτημα των συνόρων, καταγράφοντας πάντα μια ζοφερή πραγματικότητα. 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Η ταινία βραβεύτηκε στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και του Σικάγο. Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπαχμάν Γκομπαντί. Παίζουν: Σοράν Ιμπραχίμ, Αβάζ Λατίφ, Σαντάμ Χουσεΐν Φεϊζάλ, Χιρς Φεϊζάλ Ραχμάν, Αμπντούλ Ραχμάν Καρίμ, Αζίλ Ζιμπαρί. Διάρκεια: 92΄ Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπαχμάν Γκομπαντί. Παίζουν: Σοράν Ιμπραχίμ, Αβάζ Λατίφ, Σαντάμ Χουσεΐν Φεϊζάλ, Χιρς Φεϊζάλ Ραχμάν, Αμπντούλ Ραχμάν Καρίμ, Αζίλ Ζιμπαρί. Διάρκεια: 92΄ Φωτογραφία του 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυo στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης.Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση.Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.