Όταν πετούν οι γερανοί….

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αριστουργηματικό Σοβιετικό φιλμ γυρισμένο το Φθινόπωρο του 1957 σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Καλατόζοφ βασισμένο πάνω στο σενάριο του Βίκτορ Ροζώφ, που για τις ανάγκες τις ταινίας υπέστει και τις ανάλογες αλλαγές που αποθέωσαν το πρόσωπο της βασικής πρωταγωνίστριας της πανέμορφης Τατιάνα Σαμιόλοβα, όπως και το μήνυμα της ταινίας που ήταν καθαρά αντιπολεμικό και σε μεγάλο βαθμό τη συνεισφορά της σοβιετικής γυναίκας μέσα στις πιο σκληρές περιόδους της σοβιετικής ιστορίας, αυτής του μεγάλου πατρωτικού πολέμου… Η ομορφιά του φιλμ ανεπανάληπτη, η αξία της μοναδική, δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία αυτή βραβεύθηκε στο φεστιβάλ των Καννών το 1958, ενώ για πολλούς κινηματογραφόφιλους αποτελεί μια απ΄τις σπουδαιότερες ανιτπολεμικές ταινίες του 20ου αιώνα. Μόσχα το 1941 και ο πόλεμος έχει ξεσπάσει για τα καλά. Τα Ναζιστικά στρατεύματα εισβάλλουν στη μητέρα πατρίδα και κηρύσσεται γενική επιστράτευση. Η Βερόνικα και ο αγαπημένος της Μπόρις που ζουν κάποιες στιγμές ευτυχίας, δεν φαντάζονται ότι είναι και οι τελευταίες. Πάνω τους πετούν οι γερανοί. Παρά την πίεση όλων των δικών του και της Βερόνικα, ο Μπόρις κατατάσσεται εθελοντής και φεύγει για το μέτωπο. “Στιγμές στιγμές θαρρώ πως οι στρατιώτες
που πέσανε στη ματωμένη γη δεν κείτονται, θαρρώ, κάτω απ’ το χώμα
αλλά έχουν γίνει άσπροι γερανοί.”

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Αναδημοσίευση από το RCT & CINECOLLECTIVA

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Μέγεθος γραμματοσειράς