O Δημιουργός του nuevo tango

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Ο μπαντονεονίστας, “El Gran Ástor” (“ο Μέγας Άστορ”) δηλαδή ο μεγάλος Άστορ Πιατσόλα (Ástor Pantaleón Piazzolla, γεννήθηκε σαν σήμερα στην πόλη Μαρ ντελ Πλάτα στις 11 τον Μάρτη του 1921 κι άφησε την τελευταία του πνοή στο Μπουένος Άιρες στις 4 του Ιούλη του 1992), καθώς και μια αξιοσημείωτη δισκογραφημένη δουλειά που τον κατατάσσει μέσα στους 12 μεγαλύτερους δημιουργούς όλων των μουσικών ειδών και ρευμάτων σε ολόκληρη την υφήλιο για τον 20ο αιώνα.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Ο Άστορ Πιατσόλα ήταν ένας κορυφαίος μουσικός, ένας πρωτοπόρος συνθέτης και ένας άριστος γνώστης και μελετητής τόσο του ακορντεόν, όσο και του μπαντονεόν. Θεωρείται από τους ειδικούς του tango o δημιουργός του nuevo tango, που ήταν μια πειραματική υβριδική εκδοχή του κλασσικού tango με αυτού που ήρθε ως νέο κύμα μέσω του “El Gran Ástor”, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο συγχώνευσε το κλασσικό ήχο του Αργεντίνικου τάνγκο δηλαδή της milonga και του vals criollo, που το διαφοροποιούσαν από το Ευρωπαϊκό στα δύο παραπάνω στοιχεία, στο ηχόχρωμα, στο πάθος του και κυρίως στην ταξική του προέλευση από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το Αργεντίνικο τάνγκο ήταν ο λαϊκός χορός της Αργεντινής και τα νέα στοιχεία που ο Πιατσόλα επέβαλε μέσω του nuevo tango κάνοντας την έγχυση JAZZ & Κλασσικών ρυθμών και ηχοχρωμάτων στο Αργεντίνικο Τάνγκο αποτέλεσε μια καινοτομία που αναγνωρίστηκε μαζικά πολύ μετά το θάνατο του μεγάλου Άστορ Πιατσόλα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Satellite of Love Satellite of Love

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς