istosch eFanzine

istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

ΕπιστήμεςΗλεκτρομηχανική Βιβλιοθηκονομία (Πληροφορική)Τεχνολογία (Υλικοτεχνική Δομή)

Τα κρυπτονομίσματα, οι ψηφιακές συναλλαγματικές μάρκες (Α’ Μέρος)

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Τα κρυπτονομίσματα, οι ψηφιακές συναλλαγματικές μάρκες (Α’ Μέρος)

Η εποχή των κρυπτονομισμάτων ως νέο ειδικό και όχι γενικό ισοδύναμο δεν προέκυψε καθόλου τυχαία και σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ο ψηφιακός κόσμος και οι αλγόριθμοι που ψάχνουν για μια IP(IPaddress – Internet Protocol), η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου ελληνιστί.
Κατά το παρελθόν στο φυσικό κόσμο είχαμε ψευτονομίσματα που λειτουργούσαν κι αυτά μέσα στις λεγόμενες μάρκες (όπως πχ των συγκρουόμενων αυτοκινήτων) μέσω συγκεκριμένων ομάδων.
Αυτά τα ψευτονομίσματα(οι μάρκες δηλαδή), ήταν τρόπον τινά τα πρώτα απρόσωπα κρυπτονομίσματα τα οποία δεν είχαν το γνωστό κωδικοποιημένο και διεθνοποιημένο πλέον block-chain χαρακτήρα, αλλά λειτουργούσαν ως εσωτερικό νόμισμα μιας επιχειρήσης.
Η λογική τους λειτουργεί αποκλειστικά μόνο μέσω διαδικτύου και στις όποιες αγορές ταυτοποιούνται από ένα μοναδικό πρωτόκολλο με το οποίο μπορούν να γίνουν οι συναλλαγές χωρίς να μπορούν να επαναληφθούν ξανά με το ίδιο πρωτόκολλο. Στα ψευτονομίσματα(μάρκες), επίσης δεν υπήρχε το λεγόμενο mining που δεν χρειάζονταν γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος και το οποίο σε πολλές περιπτώσεις κρυπτονομισμάτων γίνεται πάνω στην άγνοια χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων χρηστών από αυτούς που το πραγματοποιούν για να το κάνουν εξόρυξη δηλαδή να το δημιουργήσουν.
Στο φυσικό κόσμο, τα ψευτονομίσματα δηλαδή οι μάρκες υπήρχαν και χωρίς το mining και δεν μπορούσες να τα χρησιμοποιείς πουθενά αλλού εκτός της συγκεκριμένης διεργασίας. Οι εν λόγω μάρκες καθίσταντο άχρηστες για οπουδήποτε αλλού πλην του χώρου για τα οποία ήταν προορισμένη η αναλογία τους, ενώ να σημειώσουμε ότι δεν ήταν ούτε αριθμημένα, ούτε κωδικοποιημένα, αν τα κράταγε κάποιος του έμεναν ως ενθύμιο, ενώ ο παραγωγός τους μπορούσε να παράξει όσα ήθελε μέσω παραγγελίας σε κάποιο κατασκευαστή η προμηθευτή νόμιμα, εκατοντάδες χιλιάδες φορές με τα αντίστοιχα τιμολόγια – δελτία αποστολής που τα συνόδευαν.
Στα κρυτπονομίσματα τα πράγματα είναι και λειτουργούν εντελώς διαφορετικά, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή στη φάση εξόρυξης η παραγωγής κάποιου. Υπάρχουν χιλιάδες και δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου μεταξύ τους στο πως πραγματοποιούν στην εξόρυξη, αρκεί να υπάρχει κοινότητα που δεν θα σπάσει ποτέ, ενώ έχει σημασία το σύνολο των χιλιάδων συναρτήσεων ανάμεσα σε αλγόριθμους που αλληλοδιαπερνούνται και είναι κατασκευασμένα και είναι πεπερασμένης αναπαραγωγής από ένα σημείο και μετά, δηλαδή δεν θα παραχθούν άλλα από ένα χρονικό η ποσοτικό όριο, η αν και όποτε ξαναπραγματοποιηθεί αυτό θα είναι πολύ ειδικές συνθήκες.
Τόσο τα ψευτονομίσμτα(μάρκες), όσο και τα κρυπτονομίσματα, έχουν τρεις κοινούς παρανομαστές:
α) Την ομάδα – κοινότητα καθώς και το πεδίο ορισμού τους αναφορικά με τη λειτουργία τους,
β) Το ότι παρακάμπτουν το τραπεζικό και πάσης φύσης πιστωτικό σύστημα, αφού παράγονται ανεξάρτητα από αυτό,
γ) Τους Πόρους από την πραγματική οικονομία που τα καθιστά ανταλλακτικά και συναλλαγματικά ισοδύναμα.
Στις μάρκες δίνεις για παράδειγμα 1€ και αυτές αυτόματα αποκτούν την αντίστοιχη πραγματοποιήσημη μέτρηση για το οποίο είναι προορισμένες τόσο σε χρόνο όσο και σε ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Στα κρυπτονομίσματα υπάρχει μια εντελώς διαφορετική λειτουργία. Είναι μια πολυσύνθετη και πολύ καλά αμειβόμενη από funds και επενδυτικούς κύκλους διεργασία, όπου απαιτούνται για την εν λόγω χιλιάδες επεξεργαστές σε ταυτόχρονη λειτουργία και μέσα από αυτούς, νόμιμα, η παράνομα γίνεται η λεγόμενη εξόρυξη και από εκεί γίνεται η τροφοδότηση τους με πραγματικό χρήμα που τρέχει στις αγορές, τόσο με την κλασσική οικονομίστικη λογική, όσο και με αυτήν που αποκάλυψαν τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά της ανθρώπινης ιστορίας, οι Μαρξ και Ένγκελς και αποτελεί δια μέσου της λεγόμενης “υπεραξίας” η κερδοφορίας προιόν εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για μαζική επεξεργαστική ενέργεια που θα τρέχει πάνω σε υπέρ σύνθετα μαθηματικά μοντέλα και αποζητούν ασύλληπτα ποσά ενεργειακών πόρων για λύνουν προβλήματα που αφορούν τον καιρό, τους σεισμούς, τις δυνατότητες μετάλλαξης ιών, το διάστημα, τα χρηματιστήρια, είναι αυτοί που ενισχύουν αδρά τα πάσης φύσης κρυτπονομίσματα και δεν είναι οι μόνοι φυσικά
Τα κρυπτονομίσματα συν τοις άλλοις, είναι τα νομίσματα των open source αλγόριθμων και μπορούν να παραχθούν για χιλιάδες, αν όχι εκατομύρια ιδιαίτερους και εξειδικευμένους σκοπούς.
Αυτές οι μελέτες και οι ποσοτικές αναλύσεις απαιτούν τεράστια κόστη, τόσο ενεργειακά όσο και επενδυτικά, που μόνο το mining μπορεί να τα αποσβέσει και ταυτόχρονα να “χρυσώσει” αυτούς που το πραγματοποιούν αφήνοντας ικανοποιημένους, όλους εφόσον δεν μπαίνουν οι τράπεζες στην παραγωγή χρήματος.
Αυτός είναι και ο λόγος όπου το κόστος της χρησιμοποίησης των δυνατοτήτων από την ομαδική εξόρυξη ενέργειας, που το κάνει κατά πολύ φτηνότερο από την δημιουργία εκατοντάδων αλυσίδων data centers που και μόνο η συντήρηση τους θα ήταν απαγορευτική.
Τα λεγόμενα έσοδα από τις εξορύξεις ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα εικονικών μισθώσεων σε επίδοξους και φιλόδοξους χρήστες που θυμίζουν τους χρυσοθήρες της άργιας Δύσης, μέσα από ένα απ΄τα χιλιάδες κρυπτονομίσματα [ανεξάρτητα αν αυτό γίνεται με κλοπή ενέργειας από τους επεξεργαστές εκατοντάδων χιλιάδων(αν όχι εκατομμυρίων) υπολογιστικών μονάδων σε άλλους αφελείς χρήστες, που βλέπουν τα μηχανήματα τους να κολλούν και να σέρνονται απροσδιόριστα και χωρίς λόγο και εδώ δεν μιλάμε για απλά μηχανήματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κλοπιμαίο μερίδιο επεξεργαστικής ικανότητας από ολόκληρα data centers.
Ο λόγος είναι εδώ και υπαρκτός και πραγματοποιείται μόνο και πάντα μέσω της εξόρυξης που πληρώνεται καλά, επαναλαμβάνοντας ότι είναι εκατοντάδες φορές μικρότερο από τέτοιων ειδών επενδύσεις, αλλά για να μην τρελαθούμε εντελώς από διάφορους τυχάρπαστους ευπειθείς στην κάθε νέα “καινοτομία” αυτή τον Καπιταλισμό υπηρετεί και σε αυτόν ζούμε όπου η νόμιμη κλοπή είναι αποθεωμένη ως ευαγγέλιο.

Αυτή είναι και η πρώτη φάση(η παραγωγική) των κρυπτονομισμάτων γιατί υπάρχει και η επόμενη φάση που είναι αυτή των χρηματο-οικονομικών τους ισοδυναμιών και εκεί αρχίζει το πανηγύρι που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Ωστόσο να τονίσουμε κάτι σημαντικό, τα κρυπτονομίσματα δεν προορίζονται για να αντικαταστήσουν τα κανονικά(το γενικό δηλαδή ισοδύναμο), αφού αυτά αποτελούν το ειδικό ισοδύναμο τους και το μαξιλαράκι τους ως αντίτιμο που τα νομιμοποιεί και φυσικά τα εδραιώνει ως κανονικά νομίσματα, αλλά όμως ειδικής διαλογής. Τα εν λόγω είναι εικονικά νομίσματα που ανήκουν σε μια άλλη χαμηλότερη κατηγορία(και δεν μπορούν να είναι εμφανή και τυπωμένα), εφόσον:
α) εκφράζουν δευτερευόντως την κοινωνική αφηρημένη εργασία και συνεπώς εκφράζουν μεταπρατικά και τις σχέσεις παραγωγής των εμπορευματοπαραγωγών και τελικά δεν μεταφράζονται ούτε και εκφράζονται σαν γενικό αλλά σαν ένα ειδικό ισοδύναμο και
β) Δεν είναι το «εμπόρευμα όλων των εμπορευμάτων», παρά ένα μέρος τους), δηλαδή δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν ουδέποτε το τραπεζικό χρήμα.
Μπορεί αντιφατικά να αντανακλά ασύλληπτα μεγάλες τιμές και αξίες που ούτε ο ίδιος ο χρυσός ως νόμισμα μπορεί να είναι σε θέση να το πραγματοποιήσει αυτό, αλλά θα παραμείνουν εσαεί νομίσματα β κατηγορίας, με μερικής φύσης συναλλαγές και όχι για όλους.
Εν τέλη τα κρυπτονομίσματα είναι μια peer-to-peer τραπεζικά αποκεντρωμένη ηλεκτρονική μορφή ανταλλακτικού ισοδύναμου, του οποίου η αρχή της κρυπτογραφίας διασφαλίζει και επαληθεύει την ταυτότητα του δικτύου, καθώς και την επαλήθευση των συναλλαγών και στο επόμενο Β’ μέρος θα αποδείξουμε ότι είναι και χρηματοοικονομικού.
Φυσικά όσο θα μεγαλώνει την κάθε ομάδα από ένα σημείο και μετά πραγματικά, θα χάνει αξία και τιμή, θα διολισθαίνει και θα πέφτει, η μάλλον θα κατρακυλά η ισοδυναμία τους και όσο η ομάδα φροντίζει η αλυσίδα της να παραμένει αριθμητικά σταθερή αντιστοίχως θα ανεβαίνει.
Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να μην παράγονται από τις εκδοτικές τράπεζες, όμως σε εμπορικές, επενδυτικές, αναπτυξιακές, παρατράπεζες(νομιμότατα Black Markets για το σύστημα), αλλά από χρήστες που κάνουν μαζικές η κατά μονάς εξορύξεις, ωστόσο αυτά αντανακλούν σε υπάρχουσες και αντίστοιχες καταθετικές και επενδυτικές αξίες που δίνουν ζωή στα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι μέρος του Καπιταλισμού κι αυτά και όχι κάτι άλλο.
Να σημειώσουμε ότι τα κρυπτονομίσματα αντανακλούν ιδιότητες του πραγματικού χρήματος, υπάρχουν χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, αμοιβαία κεφάλαια και δάνεια, προθεσμιακές καταθέσεις, ομολογιακά δάνεια και κυρίως ότι όπως στο πραγματικό χρήμα η κατάθεση σου είναι και το δάνειο σου, έτσι και στον κόσμο αυτό το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, όλα αυτά θα τα αφήσουμε όμως για το Β’ Μέρος τον άλλο μήνα δηλαδή, ελπίζοντας να κατανοήσατε τις βασικές παραγωγικές ιδιότητες τους.

Τα κρυπτονομίσματα είναι σαν την κβαντομηχανική σε σχέση με την κλασσική φυσική το ένα είναι συνέχεια του άλλου, έχουν τόσο κοινούς, όσο και ανεξάρτητους κανόνες και το ένα ενυπάρχει μέσα στο άλλο, ωστόσο τα μαθηματικά και τα μοντέλα τους μπορεί να βρίσκουν πεδίο εφαρμογής κυρίως στη φυσική, στην οικονομία και στη γεωμετρία, όχι όμως στις κοινωνικές και φυσικές διαδικασίες και διεργασίες εξέλιξης.
Τα κρυπτονομίσματα είναι μια εργολαβία των επενδυτών και των σχημάτων τους αλλά δεν μπορούν να βρουν κανένα πεδίο εφαρμογής στη διαλεκτική τη βάση της φιλοσοφίας δηλαδή, όπου εκεί το 1+1 δεν κάνει απαραίτητα 2, η μάλλον δεν κάνει καθόλου κάτι τέτοιο μιας και στους βασικούς νόμους της διαλεκτής(Νόμος της ενότητας και πάλης των αντιθέτων, του περάσματος των ποσοτικών σε ποιοτικές, της άρνησης της άρνησης, της συνάφειας της ουσίας και του φαινομένου).
Τα κρυπτονομίσματα δεν θα ανατρέψουν τον Καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, αλλά θα τον ενισχύσουν κι άλλο στην προσπάθεια που αυτός κάνει για να αναπαραχθεί και θα δημιουργήσουν νέα λιμνάζοντα Κεφάλαια και κέρδη, αυτή τη φορά σε μερίδες μεσοαστικών στρωμάτων που εθίζονται για μια ακόμη φορά στη λογική του θησαυρισμού, του εύκολου πλουτισμού και της “σαγήνης” που και ο ίδιος ο Καπιταλισμός τον θέλει, φυσικά μέχρι ένα όριο και ως μια από τις τέσσερις λειτουργίες του χρήματος:
[ α) ως μέτρο της αξίας των εμπορευμάτων,
β) ως μεσολαβητής της κυκλοφορίας των εμπορευμάτων,
γ) ως μέτρο συσσώρευσης, δ)πληρωμής και τέλος ε) με το ρόλο του στο παγκόσμιο χρήμα].
Όσοι έχουν την φαεινή ιδέα ότι θα “πιάσουν την καλή” ως καθυστερημένοι νεοεισελθόντες στο εν λόγω πανηγυράκι μάλλον πλανώνται πλάνην οικτράν, ειδικά όταν πρόκειται για παρτίδες παλαιοτέρων όπως το BitCoin.

Μέσος όρος βασικών χαρακτηριστικών των κρυπτονομισμάτων:

  • Απουσία κάθε κεντρικής αρχής και βάσης ελέγχου ή επιβεβαίωσης των συναλλαγών.
  • Δυνατότητα καθολικής χρήσης χωρίς καμία υποβολή προσωπικών δεδομένων.
  • Μερική η Πλήρης δυνατότητα χρήσης τόσο τοπικά, όσο και διεθνικά.
  • Πραγματoποίησης μεγάλων εμπορικών συναλλαγών με πολύ μικρό κόστος.
  • Υποχρεωτική χρήση της τεχνολογίας Blockchain.
  • Δυνατότητα έκδοσης νομίσματος αλλά και εξόρυξης από οποιονδήποτε αρκεί να υπάρχει ομάδα που το δικαιολογεί.
  • Περιορισμός του χρηματικού αποθέματος και γνωστοποίηση εξ αρχής.
  • Πλήρης ανωνυμία στις συναλλαγές με σχερτική αδυναμία ανίχνευσης, πλην του σειριακού αριθμού της συναλλαγής.
  • Απαραίτητη είναι η χρήση του ανοικτού κώδικα.




Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.

Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.











Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα επερχόμενο σφόδρα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 

Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »

istosch eFanzine