istosch eFUNZINE

istoschPORTAL [data &technologies lab]

 

 

 

 

istosch eFUNZINE

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Radio Collectiva TeamRCT Radio Collectiva TeamWebRadio

istoschWEBRADIO Εκπομπή 19η – Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες 31/1/2022 & οι σπουδαιότεροι δίσκοι του 2021 στον ανεξάρτητο κι εναλλακτικό ηλεκτρικό ήχο (B’ μέρος)

istosch the first Chania's Alternative technologies lab   the 1st Alternative Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΜΕΣΙΤΙΚΑ
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
19 Χρόνια istosch data &web center
Στo SPORTBIKES προσφέρουμε υπέυθυνο service και πλήρη κάλυψη ανταλλακτικών, όλων των ηλεκτρικών ποδηλάτων, που αντιπροσωπεύουμε.
διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών
"Το κορίτσι που καθρευτίζονταν στο Νερό" της Αιμιλίας Πλατή

 

 

istoschWEBRADIO Εκπομπή 19η – Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες 31/1/2022 & οι σπουδαιότεροι δίσκοι του 2021 στον ανεξάρτητο κι εναλλακτικό ηλεκτρικό ήχο (B’ μέρος)

Η σημερινή εκπομπή των Ηλεκτρικών Κολλεκτίβων στο 19ο τους τεύχος τους, ως podcasting, η ως εκπομπή, εκτός του ότι θα είναι μια ακόμη φορά χορηγία του English4All.gr, θα εμπεριέχουν 25 δισκογραφημένες κυκλοφορίες στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, από τους 50 σπουδαιότερους δίσκους του 2021.
Η σημερινή εκπομπή θα εμπεριέχει την λίστα των εικοσιπέντε αριθμητικά και σειριακά σπουδαιότερων δίσκων από το πεντηκοστό μέχρι τον εικοσιπέμπτο δίσκο, μιας και στο πρώτο μέρος λόγω εορταστικού δεκαπενθημέρου, παρουσιάσαμε τα βασικά από τη θέση εικοσιπέντε, έως και τη θέση ένα.
Στην πραγματικότητα στην σημερινή εκπομπή θα παρουσιαστούν και θα ακουστούν οι 25 δεύτερες, αλλά καθόλου λιγότερο σημαντικές από τις πρώτες συνθέσεις, δηλαδή αυτές τι επιλογές από τις 50 κορυφαίες δισκογραφημένες επιλογές του “Ανεξάρτητου, Εναλλακτικού, Μαχητικού, Υπερηχητικού, Πανκ ροκ” και μερικών άλλων ακόμα ομοειδών στυλ και υποκατηγοριών τους για το 2021, που παρουσιάστηκαν λίγο πριν τις γιορτές.
Σήμερα όπως και στις προηγούμενες Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες, θα αφορούν τη συνέχεια του περασμένου αφιερώματος, από την θέση εικοσιπέντε μέχρι και την θέση πενήντα (σε αυτό το 19ο τεύχος).
Αυτό που θα φαίνεται κατά αύξηση σειριακά ταξινομημένο στους πίνακες που θα έχουν αναρτηθεί, θα αφορά, αυτά που ακριβώς θα ακούγονται αντιστοίχως και θα εκφράζουν την θέση τους σε φθίνουσα σειρά, η οποία σε έναν από τους παρακα΄τω πίνακες θα γράφεται σε παρένθεση.
Για παράδειγμα το πρώτο καταγεγραμμένο τραγούδι σήμερα που θα είναι το Man Carrying Thing, των Chris Corsano & Bill Orcutt και θα βρίσκεται στην εικοστή πέμπτη θέση, ενώ το τελευταίο, θα εκφράζει τον εισκοστό πέμπτο που είχατε ακούσει ως πρώτο στις προηγούμενες Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες και θα είναι το Lost Futures από τους Marisa Anderson · William Tyler – ,.
Να σημειώσουμε ότι όπως από την θέση πενήντα, μέχρι την θέση ένα, στην προηγούμενη εκπομπή, έτσι και τώρα η λίστα από θέση σε θέση, είναι δυσδιάκριτη.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τόσο μεγάλη η διαφορά μεταξύ των αποτελεσμάτων των καλλιτεχνών για τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά και λίγο ως πολύ άτοπη μιας και τα κριτήρια και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι μόνο για λόγους ταξινόμησης και πως, και τα πενήντα μουσικά και τραγουδιστικά υλικά, είναι δισκάρες, όπου σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν μειωτικά η αντιστρόφως για τα μεν και τα δε και αντιστρόφως.

Ας κάνουμε όμως μια μικρή απαρίθμηση του τι εννοούμε ποιοτικά χαρακτηριστικά με βάση τις ανθρωπιστικές επιστήμες, μιας και όταν προχωρήσουμε στον εν λόγω κατάλογο την επόμενη εβδομάδα να έχετε ένα μπούσουλα(η οδηγό χρήσης και κατανόησης). Καταρχάς να υπενθυμίσουμε ότι για μας ένα έργο για είναι σπουδαίο, πρέπει τόσο στη μορφή του(μουσική πχ), όσο και στο περιεχόμενο(στίχοι πχ), να έχουν τις εξής βασικές πλευρές. 

1)Να ανήκουν και να εκφράζουν την εποχή τους και να μετατρέπονται σε ειδική ιστορική πηγή έκφρασης της.
2)Το περιεχόμενο, αλλά και η μορφή τους να μην παλινδρομεί σε σχήματα που αναδείχνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, την ατομική ευθύνη και τα κατώτερα ένστικτα, να μη γυρίζουν την ανθρωπότητα στην εποχή των σπηλαίων και στο κάθε “ρομαντικό” χτες, μιας και μέσα του κρύβεται πολύ χολή και πολύ ουγκανισμός. Να στηρίζονται στη διαλεκτική και όχι στη μεταφυσική.
3)Η κάθε επανάληψη του δισκογραφημένου έργου να μην γίνεται: α)Κουραστική και β) να αναδείχνει ολοένα και νεότερα πράγματα.

Η τέχνη και ειδικά η νεανική και υπόγεια τέχνη του ηλεκτρικού ήχου είναι συνθηματολογία και η επιστήμη είναι επιχειρηματολογία και όταν τόσο στη μορφή(στη μουσική δηλαδή), εντάσσονται νέες τεχνικές πρωτοπορίες και καινοτομίες, αποκαλύπτονται μέσω των θετικών επιστημών και των αποτελεσμάτων της, (νεότερες και ποιοτικότερες παραγωγές μέσω της μουσικής τεχνολογίας αιχμής, αλλά και τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή), όσο και στο περιεχόμενο(για να μην πούμε κυρίως σε αυτό, αφού αυτό είναι το βασικό), εντάσσονται και αποκαλύπτονται οι ανθρωπιστικές, τότε το αποτέλεσμα θα παράγει αυτό που έχουμε ως αξίωμα. Τότε και μόνο τότε θα βγάζει ολοένα και νεότερα σχήματα που ανέκαθεν(κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές συνθήκες θα είναι σπουδαιότερα από τα προηγούμενα). Τότε και μόνο τότε θα αντικαθιστούν έργα προηγούμενων γενιών, δεκαετιών κοκ, που δεν αφορούν μόνο τον ηλεκτρικό ήχο. 
Ωστόσο τα όποια ποιοτικά χαρκτηριστικά που θέτουμε ενισχύουν την ποιότητα όλων όσων θα ακούσετε και είναι τα παρακάτω:
Όπως κάθε ραδιοφωνικό τεύχος των Ηλεκτρικών Κολλεκτίβων, τα ακούσματα που θα προτείνουμε, θα επέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τις ανεξάρτητες παραγωγές και κατηγορίες (ανεξαρτήτως αν κάποια σχήματα και καλλιτέχνες ηχογραφούν σε πολυεθνικές, ωστόσο το ύφος και η ιδιοσυγκρασία δεν αλλάζει με μια μεταπήδηση σε έναν κολοσσό), της όποιας μουσικής βιομηχανίας του χτες και έχει απομείνει παγκοσμίως σήμερα, γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό.
Αν δεν υπήρχαν οι μικρές δισκογραφικές, τότε δεν ξέρουμε τελικά τι θα υπήρχε;

1 Chris Corsano & Bill Orcutt – Man Carrying Thing 0:04:50
2 Delgres – Assez assez 0:13:02
3 NewDad – Drown 0:18:01
4 Desperate Journalist – Fault 0:22:31
5 Serj Tankian – Your Mom 0:28:58
6 Nils Frahm – Because This Must Be 0:33:58
7 ADJY – Where June Meets July – I. Overture 0:38:55
8 Altar of Eden – Sacrilege 0:46:00
9 Cemento – Cash Grab 0:51:37
10 Chime School – It’s True 0:56:11
11 Cleopatrick – Victoria Park 1:00:45
12 Cochonne – KGB 1:05:50
13 Deafheaven – Great Mass of Colour 1:12:12
14 Frank Carter & The Rattlesnakes – Sticky 1:20:35
15 Garbage – No Gods No Masters 1:24:50
16 Kings Of Leon – When You See Yourself, Are You Far Away 1:31:05
17 Lonely The Brave – The Hope List 1:39:25
18 Mundo Primitivo – Tormenta 1:45:19
19 Nightshift – Spray Paint The Bridge 1:50:06
20 Rata Negra – Venid a ver 1:55:32
21 Thrice – Scavengers 2:00:32
22 Tom Morello – Hold The Line 2:07:43
23 Turnstile – Blackout 2:12:31
24 Willow – transparentsoul 2:18:57
25 Wine Lips – Chok 2:24:30
26 Yung – Autobiograhy 2:30:52
27 Marisa Anderson · William Tyler – Hurricane Light 2:35:07
1 Chris Corsano & Bill Orcutt Man Carrying Thing – LP “Made Out of Sound” 26/3/2021 (50a)
2 Delgres – Assez assez LP “4:00 AM” 2021 21/1/2021 (50b)
3 NewDad – Drown LP “Waves” 26/3/2021 (49)
4 Desperate Journalist – Fault LP “Maximum Sorrow!” 2/7/2021 (48)
5 Serj Tankian – Your MomLP “Elasticity” 2021 (47)
6 Nils Frahm – Because This Must BeLP “Graz” 23/7/2021 (46)
7 ADJY – Where June Meets July – I. OvertureLP “The Idyll Opus” 30/6/2021 (45)
8 Altar of Eden – Sacrilege – MC “Chimeras” 2021 (44)
9 Cemento – Cash GrabLP ” Killing Life” 23/6/2021 (43)
10 Chime School – It’s TrueLP “Chime School ” 1/11/2021 (42)
11 Cleopatrick – Victoria Park – LP “Bummer” 2021 4/6/2021 (41)
12 Cochonne – KGB LP “Emergency” 8/10/2021 (40)
13 Deafheaven – Great Mass of Color LP “Infinite Granite” 2021 (39)
14 Frank Carter & The Rattlesnakes – Sticky LP “Primary Explosive” 1/8/2021 (38)
15 Garbage – No Gods No MastersLP “No Gods No Masters” 11/6/ 2021 (37)
16 Kings Of Leon – When You See Yourself, Are You Far Away LP “When You See Yourself” 28/4/2021 (36)
17 Lonely The Brave – The Hope ListLP “The Hope List” 27/11/2021 (35)
18 Mundo Primitivo – Tormenta LP/MC “Paisaje Interior” – 7/5/2021 (34)
19 Nightshift – Spray Paint The BridgeLP ” Zöe” – 26/2/2021 (33)
20 Rata Negra – Venid a ver- LP “Una Vida Vulgar” – 2021 (32)
21 Thrice – ScavengersLP “Horizons / Eastquot” – 28/10/2021 (31)
22 Tom Morello – Hold The Line – LP “The Atlas Underground Fire” – 27/11/2021 (30)
23 Turnstile – BlackoutLP “Glow On” – 27/8/2021 (29)
24 Willow – transparentsoul- LP “Lately I Feel Everything” – 27/4/ 2021 (28)
25 Wine Lips – Choke- LP ” Mushroom Death Sex Bummer Party ” – 29/10/2021 (27)
26 Yung – Autobiograhy – LP “Ongoing Dispute” – 22/1/2021 (26)
27 Marisa Anderson · William Tyler – Hurricane Light LP “Lost Futures” – 2021 (25)

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar















To show CAPTCHA, please deactivate cache plugin or exclude this page from caching or disable CAPTCHA at WP Booking Calendar - Settings General page in Form Options section.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Translate »

istosch eFUNZINE