Ο Αιώνιος Αρχάγγελος της Ελληνικής Μουσικής

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

 

 

Ο Αιώνιος Αρχάγγελος της Ελληνικής Μουσικής

Για τον Μίκη Θεοδωράκη δεν θα πούμε πολλά, τι να πεις εξάλλου για ένα Κολοσσό και μια πυλώνα της έντεχνης αστικής, εθνικής και λαϊκης μας μουσικής παράδοσης πλέον, που τον έχουν διασκευάσει εκατοντάδες μεγάλα ονόματα τόσο του εσωτερικού, όσο και της διεθνούς μουσικής σκηνής. Απλά και μόνο, ότι σήμερα γίνεται 96 Ιουλίων, μιας και στις 29 του εν λόγω μήνα του 1925, ήρθε στη ζωή στην Χίο, όπου βρίσκονταν ο πατέρας του ως δημόσιος λειτουργός και έκτοτε έμελλε να είναι ένας από τους δυο μεγάλους, που καθόρισαν σχεδόν απόλυτα και έβαλαν τις βάσεις και τα θεμέλια, για την πολιτιστική επανάσταση που απογείωσε την μεταπολεμική χώρα στο επίπεδο της σύνθεσης και του ευχόμαστε πολύχρονος και να χαίρει υγείας, γιατί μας είναι απαραίτητος.


Το να φτιάξει κάποιος συνθέτης μερικές συνθέσεις είναι σχετικά δυνατό, το να φτιάξει μερικές δεκάδες επίσης, δεν είναι κάτι το τρομακτικό, το να δημιουργήσει μερικές εκατοντάδες είναι σχεδόν αδύνατον.
Όμως αυτό που κάνει κάποιο, μοναδικό και διαχρονικό, είναι να έχει γράψει πάνω από μια χιλιάδα τραγουδιών, όπου στο σύνολο τους είναι σχεδόν όλα αριστουργήματα, είναι παντελώς αδύνατον, εκός αν πρόκειται για τον Μίκη, όπου εκεί αλλάζει το πράγμα και οι κονδυλοφόροι από σεβασμό αρνούνται να συνεχίσουν να αρθρογραφούν.
Ακόμα πιο δύσκολο είναι να τις θυμάται, «πόσο μάλλον» να έχει γράψει συμφωνική μουσική, να έχει φτιάξει jazz & rock συνθέσεις, να έχει δημιουργήσει συνθέσεις και να συνεχίζει να δημιουργεί σχεδόν αέναα, αδιάκοπα, ακατάπαυστα, αμείωτα και ασταμάτητα σα μια αναβλύζουσα πηγή, που διαρκώς μας ξεδιψάζει και θα ξεδιψάζει κάθε ενδιαφερόμενο στο μέλλον!
Αν το τελευταίο είναι παντελώς αδύνατον, ακόμα πιο επώδυνο είναι να τις θυμάται όλες απ΄έξω κι ανακατοτά και μάλιστα στην έννατη δεκαετία της ζωής του, είναι τουλάχιστον εξωπραγματικά αδύνατο και ταυτόχρονα απέραντα ευφυές. Δε συζητάμε το γεγονός να ζητηθεί να παιχτούν όλες μαζί, σε μια εκδήλωση, θα χρειατεί σχεδόν ένας χρόνος για να ξεδιπλωθεί αυτό το αστειρευτο ρεπερτόριο χωρίς σταματημό, και από δεκάδες ορχήστρες που θα αλλάζει η μια την άλλη για τους αυτονόητους ανθρώπινους λόγους ξεκούρασης και αντροφοδότηστης ενέργειας. Τα τελευταίο τα λέμε “Μετά λόγου γνώσεως”, δηλαδή, με πλήρη επίγνωση των πραγμάτων και το υπογράφουμε επίσης.
Γιατί όμως το λέμε με τόση βεβαιότητα και μάλιστα εν είδει αξιώματος, γιατί είμαστε και εμείς είμαστε συνθέτες του ελάχιστου βεληνεκούς και γνωρίζουμε τις δυσκολίες της δημιουργίας και πάνω σε αυτή τη βάση μπορούμε, όχι μόνο να έχουμε θέση, αλλά να την αναδείχνουμε διαρκώς αποθεωτικά στο πρόσωπο του. Γιατί αυτό που έκανε ο Μίκης,δεν ήταν και είναι απλά υπερφυσικό, τιτάνιο, γιγαντιαίο, είναι Θεϊκά εξωπραγματικό και τέτοια τοτέμ, αυτού του διαγαλλαξιακού και κοσμικού βεληνεκούς, πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, γιατί είναι η επιτομή του πολιτισμού μας και η μοναδικά μεγάλη περιουσία του εθνικού μας πολιτισμού, σε τόσο μεγάλη έκταση και ένταση.

Ο Μίκης μας, ο Μίκης του πολιτισμού μας, δεν είναι απλά ένας συνθέτης, ούτε ο “πνευματικός” καθοδηγητής του νεότερου μουσικού μας πολιτισμού, είναι ο χορηγός της μουσικής σύνθεσης και ο δημιουργός δεκάδων εκατοντάδων συνθετών ανά την υφήλιο, σε κάθε είδος μουσικής, μα πιότερο ο δημιουργός του πιο διονυσιακού ρυθμού που σε οδηγεί στην έκσταση, με τα πάθη του και τον λυρισμό του, ο Μίκης είναι ο Αιώνιος Αρχάγγελος της Ελληνικής Μουσικής!!!

Υπήρξαν μαζί με το Μάνο Χ”δάκι, οι συνθέτες που άλλαξαν την “μοίρα” σε ολόκληρη τη σφαίρα της σύγχρονης και έντεχνης μουσικής, φέρνοντας τους ποιητές στα αυτιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες της εποχής τους, αλλά και οι μετέπειτα επηρεάστηκαν από τους εν λόγω λίγο ως πολύ, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί στον ήχο, στο ρυθμό, στη μελωδία, αλλά κυρίως στη μορφή και το περιεχόμενο, καθώς επίσης ως φαινόμενα της εποχής τους, από αυτά που γεννιούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού μέσα σε ένα αιώνα. Οι Τεράστιοι συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης ως πυλώνες της έντεχνης μουσικής, καθόρισαν όλους τους παρακάτω, τεράστια κεφάλια όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Μαμαγκάκης, Ηλίας Ανδριανόπουλος, Ιάννης Ξενάκης, Δήμος Μούτσης, Γιάννης Γλέζος, Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Λάγιος, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος, Θωμάς Μπακαλάκος, Δήμος Μούτσης, Χρήστος Νικολόπουλος, Ελένη Καραϊνδρου, Σαβίνα Γιαννάτου, Λένα Πλάτωνος, Βασίλης Δημητρίου, Μανώλης Γαλιάτσος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Λάγιος, Μίνως Μάτσας, Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Ζωγράφος, Λάκης Παππάς, Λινός Κόκοτος, Καίτη Χωματά, Ρένα Κουμιώτη, Κώστας Χατζής, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Πάνος Τζαβέλας, Σπύρος Σαμοΐλης, Γιώργος Ανδρέου, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Θέμης Καραμουρατίδης, Γιώργος Ανδρέου, Μανώλης Γαλιάτσος, Γιάννης Γλέζος, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Ρωμανός, Παντελής Θαλασσινός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Αλέκος Ξένος, Απόστολος Καλδάρας, Αδελφοί Κατσιμίχα, αλλά και άλλοι πολύ σημαντικοί από το αστικό έντεχνο τραγούδι, το έντεχνο ροκ, την έντεχνη ποπ, αλλά και την έντεχνη λαϊκή μουσική, δεν είναι τυχαίο ότι κουβαλούν μέσα τους και τους δύο μεγάλους της σύγχρονης μουσικής μας δημιουργίας στον 20ο και 21ο Αιώνα.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.