Τα δέκα social media του μέλλοντος

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Εδώ και χρόνια αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων μιλούν για τα αυτονόητα, ότι είναι ξεπερασμένα, η ότι πρέπει να βρουν πιο εξειδικευμένη διέξοδο, κάτι που εδώ και χρόνια έχουν κάνει τα Ρωσικά Κοινωνικά Δίκτυα. Κατά τους φανατικούς χρήστες των εν λόγω τα παλιά κοινωνικά δίκτυα, δίνουν & πουλούν τα δεδομένα τους(και όχι μόνο αυτών ως χρήστες) σε εταιρείες για εξατομικευμένους διαφημιστικούς στόχους, ενώ δεν δίνουν πια την χαρά που έδιναν τα έτσι κι αλλιώς γι αυτούς ξεπερασμένα σήμερα βασικά κοινωνικά δίκτυα που αναζητούν περισσότερο ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ρόλο και όχι να γίνουν αντικείμενο ώθησης ψηφιακών καινοτομιών, που θα δέσουν την πραγματικότητα με την εικονική πλευρά της. Κατά τους εν λόγω χρήστες, έχουν να ρόλο στενά περιορισμένο στην ξεπερασμενη πια εποχή της πληροφορίας, προσπαθώντας να παίξουν το ρόλο των επίσης ξεπερασμένων ειδησεογραφικών ΜΜΕ και να πιέσουν κυβερνήσεις και οικονομίες να στραφούν σε αυτά για μελέτες και τάσεις της κοινωνίας, η για αποτελέσουν μοχλό διαφημιστικής ψηφοθηρίας.

Οι εξειδικευμένοι χρήστες ειδικά την περίοδο της Καραντίνας αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο, αναζητώντας πέρα από τα τετριμένα, αυτό που θα έκανε συναρπαστική εμπειρία σερφαρίσματος, δια της εφαρμογής νέων λειτουργιών από τα κοινωνικά μέσα, χωρίς να παραδίδονται βορά τα προσωπικά τους δεδομένα. Ήδη από το 2016 άρχισε να σπάει η αλυσίδα των εμπορικών και διάσημων κοινωνικών δικτύων, αλλά και εργαλείων μέσα στα παλιά, με την παρουσία των νέων, εναλλακτικών, εξειδικευμένων και πραγματικά ακαταμάχητων εφαρμογών, που πλέον προσπαθούν να εντάξουν άρον άρον τα διάσημα και εμπορικά κοινωνικά δίκτυα. Όμως ακόμα κι αν λειτουργούν κάποια από αυτά σε πολλές περιπτώσεις και μέσα στα εν λόγω ως εργαλεία, είναι πολύ πίσω ακόμα στην εικονική πραγματικότητα, και ακόμα περισσότερο, περιορίζουν το ρόλο τους σε εξατομικευμένες λειτουργίες αλγοριθμων της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα όταν πολλά από αυτά λειτουργούν ανεξάρτητα να κάνουν “παπάδες”.

Τα mainstream κοινωνικά δίκτυα, ως γίγαντες το 2019 παρότι είχαν το πάνω χέρι στις κοινωνικές αγορές έχασαν από τα αναδυόμενα νεότερα, ακόμα στο πεδίο των εξειδικευμένων δικτύων για κοινότητες. Σήμερα από το portal του istosch data &web center αποκωδικοποιούμε την εικόνα που μας δίνει φόρα παρτίδα την τάση των δέκα “εναλλακτικών” κοινωνικών δικτύων που αποτέλεσαν και μεγάλες εμπορικές επιτυχίες για το 2019, άσχετα αν είχαν στόχο τη διαφοροποίηση από τα βασικά.

1. CAMEO

Η πλατφόρμα των διάσημων, όχι τόσο εναλλακτική εμφανίστηκε το 2017, έχει έδρα το Chicago και δεν είναι ούτε κατ’ ανάγκη δωρεάν και για μας ενδιαφέρων, ωστόσο για αυτούς που αρέσκονται σε επικοινωνία με εμφανείς ηθοποιούς, αθλητές και άλλα “διάσημα πρόσωπα, προσωπικά και κατ ‘απαίτηση” πληρώνουν την εν λόγω πλατφόρα και ως θαυμαστές έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 30.000 διασημότητες(οι οποίες επίσης πληρώνονται) παρέχοντας βίντεο με προσωπικές τους και όχι μόνο στιγμές, τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους θαυμαστές τους, να δεχτούν τις ευχές κλπ. Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο αδιάφορο για μας, όχι όμως για τους εκδότες και αναγνώστες gossip αναλογικών και ψηφιακών φυλλάδων, πάνω από 50.000.000$ καθαρά έσοδα για το 2019. Το εν λόγω είναι μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στο χώρο.

2. COMMUNITY

Πρόκειται για μια φαινομενική αντιγραφή του παραπάνω μόνο πως είναι δωρεάν, εμφανίστηκε το 2019, η μόνες διαφορές με το παραπάνω είναι ότι μπορεί ο ίδιος ο διάσημος να βρει θαυμαστές του από τα κοινωνικά δίκτυα και να μπορεί να είναι σε επαφή μαζί τους και όχι μόνο το αντίστροφο, καθώς επίσης και ο αποκλεισμός σε τρολ που έχουν διαπιστευθεί από τα παλαιότερα και τα οποία αποκλειόνται μέσω της ip τους.

3. Mastodon

Το Mastodon δημιουργήθηκε το 2016 και για μας είναι μια διαφορά το σπουδαιότερο και πιο αγαπημένος μας social media. Eίναι μια δωρεάν και κοινωνικής δικτύωσης υπηρεσία ανοιχτού κώδικα, που φιλοξενείται αυτόματα . Επιτρέπει σε οποιονδήποτε να φιλοξενεί τον δικό του κόμβο διακομιστή στο δίκτυο και οι διάφορες βάσεις χρηστών που λειτουργούν ξεχωριστά συνδυάζονται σε πολλούς διαφορετικούς διακομιστές. Αυτοί οι διακομιστές συνδέονται ως ομοσπονδιακό κοινωνικό δίκτυο , επιτρέποντας στους χρήστες από διαφορετικούς διακομιστές να αλληλεπιδρούν ο ένας με τον άλλον χωρίς προβλήματα. Το Mastodon είναι μέρος του ευρύτερου Fediverse , επιτρέποντας στους χρήστες του να αλληλεπιδρούν με χρήστες σε διαφορετικές ανοιχτές πλατφόρμες που υποστηρίζουν το ίδιο πρωτόκολλο, όπως το PeerTube και το Friendica .

Το Mastodon διαθέτει λειτουργίες microblogging παρόμοια με το Twitter ή το Weibo , αν και διαφέρει από αυτά και σε αντίθεση με ένα τυπικό λογισμικό ως πλατφόρμα υπηρεσιών , δεν φιλοξενείται κεντρικά. Κάθε χρήστης είναι μέλος ενός συγκεκριμένου, ανεξάρτητου διακομιστή. Οι χρήστες δημοσιεύουν (από προεπιλογή) σύντομα μηνύματα που ονομάζονται “toots” για να δουν άλλοι και μπορούν να προσαρμόσουν καθεμία από τις ρυθμίσεις απορρήτου της ανάρτησής τους. 

4. LINKTREE

Εμφανίστηκε το 2016 με έδρα την Αυστραλία και έχει πολύπλοκη εφαρμογή πότε ως ανεξάρητο κοινωνικό δίκτυο, πότε ως μπλογκ και πότε ως εργαλείο που βρίσκει πεδίο εμπορικής εφαρμογής τόσο στο Instagram, στο Twitch, στο YouTube, και στο Pinterest. Η εφαρμογή Lyft αποτελεί μέρος της εφαρμογής και μέσα από αυτήν εμπορικοποιεί μια εικόνα ενός προϊόντος με το εν λόγω με πληθώρα άλλων μέσων.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

5. LOOSID

“LOOSID. Το κοινωνικό δίκτυο Sober.
Ζήστε νηφάλιος, αγάπη νηφάλιος. Γνωρίστε τη νέα σας κοινότητα στο LOOSID”, μας διευκρινίζει στο app store ο ίδιος ο κατασκέυαστής.

Τι ακριβώς είναι πάλι ετούτο; Ιδρύθηκε το 2018, το Loosid είναι μια ψηφιακή νηφάλια κοινότητα που διευκολύνει τη αξιολόγηση εστιατορίων και bar για εξειδικευμένο κοινο, τα ταξίδια και την κοινωνικοποίηση για όσους δεν πίνουν αλκοόλ, είναι vegeterian, η vegan. Στις αρχές του 2020, η εταιρεία κυκλοφόρησε τους οδηγούς Boozeless, αναδείχνοντας τοπικά εστιατόρια και μπαρ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρουν επιλογές ποτών χωρίς αλκοόλ.

6. FLIGHTHOUSE

Το Flighthouse εντάσσεται στο TikTok ενώ παλαιότερα ονομαζόταν Musical.ly και τώρα δημιουργεί πάνω δύο δισεκατομμύρια μηνιαίες προβολές. Το κανάλι πέρασε τους 25.000.000 ακόλουθους, ενώ τον περασμένο χρόνο, είχε περί τα 16,8 εκατομμύρια. Στις αρχές του 2020, ξεκίνησε μια νέα παράσταση μικρής μορφής με επίκεντρο τη μουσική στο Tik Tok με την ονομασία “Certified Superfan”, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Republic Records

7. HOLLER

Με 1.000.000.000 χρήστες ημερησίως δεν το λές και εναλλακτικό. Το εν λόγω είναι και ένα social media και μια εφαρμογή μετάβασης πολλές επιλογές μετάβασης και ενεργοποίσηςη κινούμενων εικόνων που θέλουν να πάρουν Delivery από όπουδήποτε. Μετονομάστηκε από το Emogi στο Holler και πήρε το έξυπνο οπτικό περιεχόμενο με τεχνολογία AI για ανταλλαγή μηνυμάτων εφαρμογές και επεκτάθηκαν για να δημιουργήσουν αυτοκόλλητες καμπάνιες για μάρκες όπως το Ikea, το Snickers, το Bud Light, το Fox και το Subway. Ταυτόχρονα, επεκτάθηκε για να φέρει κινούμενο περιεχόμενο σε πλατφόρμες όπως το Badoo και το Venmo.

8. MEWE

Για μας μαζί με το Mastodon, είναι τα αγαπημένα μας. Δεδομένης της πληθώρας προκλήσεων σχετικά με το απόρρητο, τη διαφήμιση και τα δεδομένα των χρηστών, οτιδήποτε με ένα βήμα πωλήσεων που μοιάζει με το anti-Facebook αξίζει την προσοχή και γίνεται αντικείμενο λατρείας. Από το 2018, το MeWe έχει αυξηθεί με ρυθμό 405% και έφτασε τα πέντε εκατομμύρια μέλη στα μέσα του 2019, έγινε ένα από τα διασημότερα και ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια της εταιρείας στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρωτοπόρος στο Διαδίκτυο Tim Berners-Lee λέει για την εταιρεία, «Η MeWe δίνει τη δύναμη του διαδικτύου πίσω στους ανθρώπους με μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για συνεργασία και προστασία της ιδιωτικής ζωής».

9. REVEL

Είναι το αγαπημένο social media για της midle life women, που αναζητούν από τν έρωτα της ζωής τους, μέχρι μια πίτσα από το γωνιακό κατάστημα της γειτονιάς της, βοηθώντας 50.000.000 μεσήλικες κυρίες να απολαύσουν τη ζωή τους χωρίς καμία αναστολή και ενοχή

10. JFK PRESIDENTIAL LIBRARY AND MUSEUM

Αυτό δεν ξεκίνησε ως μια ψηφιακή πλατφόρμα, αφού ως ίδρυμα υπάρχει από το 1981 και ως πλατφόρμα υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα, αυτό που την έκανε να μπει μέσω μιας κατηγορίας και στην λεγόμενη κοινωνική δικτύωση, ήταν στο 2019, όταν έκλεισαν τα 50 χρόνια από την αποστολή Απόλλων 11 δηλαδή τη διαστημική αποστολή που προσελήνωσε τους πρώτους δύο ανθρώπους στο φυσικό δορυφόρο της γης στι 20 του Ιούλη του 1969. Με περισσότερα από 240 εκατομμύρια κλικ ημερησίως, η εν λόγω πλατφόρμα αποτελεί “μήλον της έριδος” για την εξερεύνηση του διαστήματος, στις νέες γεννιές Αμερικανών και όχι μόνο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Satellite of Love Satellite of Love

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Μέγεθος γραμματοσειράς