Τα είκοσι επαγγέλματα του μέλλοντος

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, πολύ νωρίτερα από την υγειονομική κρίση με τον COVID 19, είχε ζητήσει σχετικά πρόσφατα από συγκριμένη ομάδα επιστημόνων που μελετούν της ανάγκες των τεχνολογιών του μέλλοντος και να φέρουν μια απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση για την έκθεση «Shape of Jobs to Come» και θα αφορά για τον επαγγελματικό προσανατολισμό για το δεύτερο μισό και για το υπόλοιπο του 21ου αιώνα και για το πως η τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη και πρόοδος, θα επηρεάσει επαγγέλματα που σήμερα απασχολούν εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές ανά τον κόσμο, στην εποχή που η πληροφορία θα δίνει στην εικονική πραγματικότητα τη σκυτάλη κι αυτή θα προετοιμάζεται να την παραδώσει στην εποχή του διαστήματος

Δεν ήταν ανάγκη να περιμένουμε τα εν λόγω αποτελέσματα της ομάδας Fast Future Research που παρουσίασαν στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come» για να βγάλουμε συμπεράσματα του τι μέλλει γενέσθαι και τις προκλήσεις του καπιταλισμού στο μέλλον ούτως ώστε να μπορεί να αναπαράγει το ικανό ποσοστό κέρδους, με πραγματικά πολύ δυνατά συμπεράσματα. Η μελέτη παρουσίασε 20 επαγγέλματα, που ενδέχεται να θεωρούνται συνηθισμένα από το 2030 και έπειτα, αλλά για ορισμένους σήμερα ίσως να ακούγονται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ανεξάρτητα αν δεν είναι διόλου κάτι τέτοιο.

Η Καπιταλιστική αγορά έχει την αναγκαιότητα παραπέρα αναδιάρθρωσης ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας, χωρίς να ακουμπήσει στο ελάχιστο τις σχέσεις παραγωγής και ο Covid 19, απ΄ ότι φάνηκε επιτάχυνε τις εξελίξεις. Ο Τουρισμός και η Αγροτική παραγωγή θα αλλάξουν κατεύθυνση υπηρεσιακής και παραγωγικής διαδικασίας, οι μικρές τεχνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις θα γίνουν βραχίωνας του Κράτους η των πολυεθνικών και θα εκμισθώνονται εργολαβικά από τους δυο παραπάνω. Οι μικρές εμπορικού τύπου επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν, θα είναι αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση και θα πουλούν στοκαρισμένα , μεταχειρισμένα και ανακατασκευασμένα προϊόντα, που θα αποτελούν περίσσεμα των πολυκαταστημάτων. Στην Ιατρική θα επιστρέψει το Κράτος ως μηχανισμός παροχής υγείας, οι χειρουργοί δε θα κάνουν πια μόνο τις κλασσικές επεμβάσεις, αλλά κι αυτές που θα δίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στους ανθρώπους. Εργολαβικά γραφεία που θα λειτουργούν ως ελεγκτές καιρού, βιοτεχνολογικές συμπράξεις γραφείων θα γίνονται κατασκευαστές ζωντανών ανθρώπινων μελών, μαζί με τους «κάθετους» αγρότες θα είναι μερικές από τις μελλοντικές τάσεις σε επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

Εκτός από την παρακάτω λίστα υπήρξαν και άλλες εκτιμήσεις, ωστόσο αυτές της λίστας είναι οι πιο ενδιαφέρουσες, σε μια εποχή που δε θα μοιάζει σε τίποτα σε αυτό που επέρχεται και θα αναδιαρθρώσει τον τρόπο παραγωγής, μόνο στο τεχνολογικό μέρος. Η Ολοένα και πιο αναπτυσσόμενη βιοτεχνολογικά υλικοτεχνική υποδομή, θα στείλει προσωρινά μεγάλες μάζες στην επιδοτούμενη ανεργία και κάποιους “έχοντες” στην επίσης επιδοτούμενη αεργία, εξάλλου το ποσοστό του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων, λόγω συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης της παραγωγής και των κεφαλαίων, θα βοηθάει, θα επιτρέπει και θα συμφέρει περισσότερο να επιδοτεί παρά να ενυπάρχει ως κηφήνας στη διανομή της παραγωγής(τα εν λόγω και τον ανεξάρτητο βραχίωνα τους το Κράτος να ξεμπερδέψουν με εμπόδια που όταν ήταν στην παραγωγή στόκαραν τα κέρδη), θα είναι προτιμότερο αυτά να επιδοτούν παρά να έχουν εμπόδια και τροχοπεδήσεις από στενούς κορσέδες όπως οι μικροαστοί επαγγελματίες.

istosch data &web center

Η παρακάτω λίστα είναι μια ελεύθερη μετάφραση της σελίδας που παρουσίασε την έκθεση της ομάδας Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come»

Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος

Νανο – γιατροί

Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων [Που θα παρέχουν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης].

Χειρούργοι αύξησης της μνήμης [Σε όσους είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και γνώση και χρειάζονται άμεσα περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια].

Ηθικιστές της Νέας επιστήμης [Ειδικά στον τομέα της Κλωνοποίησης].

Διαστημικοί πιλότοι, διαστημικοί τουριστικοί ξεναγοί(η μια φάση της αλλαγής του τουριστικού προϊόντος που παραπάνω διαβάσατε), μηχανικοί – αρχιτέκτονες και security teams [Για τον εποικισμό του διαστήματος και την προστασία των αγροτικών θερμοκηπίων στη Σελήνη και στον Άρη, θα χρειαστούν όλοι οι παραπάνω].

Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Κάθετοι αγρότες [Τα κάθετα αγροκτήματα μέσα σε μητροπολιτικά κέντρα, σε πύργους και ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων, όπου ήδη έχουμε παραδείγματα και πρόκειται να αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2030].

Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής [Ήδη προετοιμάζεται ειδικό φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών με σκοπό την αντιστροφή των ενδεχόμενων κλιματικών αλλαγών. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πειραματικά και σήμερα, όπως με τη συμπλήρωση των ωκεανών με τεράστιες ποσότητες από ρινίσματα σιδήρου στο εσωτερικό τους και στα βάθη τους, καθώς και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου].

Εφαρμοστές καραντίνας [Αυτό το ζήσαμε και θα το ξαναζήσουμε καθώς συνδέεται με το παραπάνω και οι οποίοι θα δίνουν λύσεις και αποζημιώσεις στο πως όλες οι μεταφορές, αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, ποντοπόρες, χερσαίες και σταθερής τροχιάς θα έχουν, μαζί με την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, την ανακύκλωση, τις πάσης φύσης τράπεζες, τη βαριά βιομηχανία, τη βιοτεχνολογία και την τεχνολογία υψηλής μορφής και αυτή της αιχμής, αλλά και το θέαμα, καθώς και ο πολιτισμός με αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και βασικό μέτοχο και ενισχυτή το κάθε κράτος σε συνεταιριστική σχέση με πολυεθνικές].

Αστυνομία καιρικών μετατροπών

Εικονικοί δικηγόροι

Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές [Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) που ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις(μέρος του το ζήσαμε κι αυτό στην πρώτη απ΄τις πολλές καραντίνες που θα ζήσουμε στο μέλλον, στο νέο μεικτό τρόπο παραγωγής που ετοιμάζουν τα καπιταλιστικά κέντρα για τη διαιώνιση της κερδοφορίας σε επίπεδο ΚΜΚ, όπου τα μονοπώλια γίνονται κράτη και τα κράτη τροφοδότες τους)].

Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων [Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα].

Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων [Με βάση και ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους].

Καθαριστές Δεδομένων

Οικιακοί ηλεκτρονικοί βοηθοί [Αυτοί εκτός των άλλων βασικών όπως η προστασία της ατομικής μέριμνας ως διοικητική, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν την σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας].

Χρηματιστές χρόνου [Ο χρόνος στον Καπιταλισμός ήταν πάντα χρήμα και κυρίως κέρδος. Ήδη σήμερα συνυπάρχουν με εμάς τους κοινούς θνητούς, επαγγελματίες που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Ήδη υπάρχουν εικονικές αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα, από την ενέργεια μέχρι οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει κοινότητα και κρίκο σε μια μεγάλη αλυσίδα(ήδη υπάρχουν τέτοια κρυπτονομίσματα)].

Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης

Προσωπικοί μάνατζερ

.
Πηγή: https://fastfuture.com/

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Satellite of Love Satellite of Love

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Font Resize
istosch webPortal