Έρχονται οι «Ωριωνίδες» τα πεφταστέρια του φθινοπώρου

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Έρχονται οι «Ωριωνίδες» τα πεφταστέρια του φθινοπώρου

Πάντα μετά τη βροχή καθαρίζει ο ουρανός κι ελπίζουμε τουλάχιστον για σήμερα να είναι καθαρός και έναστρος λίγο πριν τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 του Οκτώβρη και η πλάση να μας δώσει την ικανοποίηση της εξωπραγματικής, εξωτικής και έξοχης πραγματικότητας της, ούτως ώστε να παρατηρήσουμε την κάθοδο των Ωριωνίδων. Δηλαδή να απολαύσουμε την αστρική βροχή από τα λεγόμενα «πεφταστέρια» του φθινοπώρου. Φυσικά το φαινόμενο αυτό δεν θα διαρκέσει μόνο απόψε, αλλά και αύριο το βράδυ, καθ όλο το το εύρος του βορείου ημισφαιρίου, κατά το οποίο συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας..
Να σημειώσουμε εδώ πέρα ότι δεν πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης και έντασης βροχής από διάττοντες αστέρες, αλλά για μιας μετρίου μεγέθους καταιγίδα που κάνει την εμφάνιση της κάθε χρόνο κυμαινόμενη ανάλογα με την πορεία τους στον Ουρανό του Βορείου Ημισφαιρίου ξεκινώντας από τις αρχές του Οκτώβρη και φτάνοντας μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Οι «Ωριωνίδες», είναι δημιούργημα της «ουράς» του ο κομήτη του Χάλεϊ, από τον οποίο εξαρτώνται και διαχέονται κατά το πέρασμα του, είναι δεκάδες εκατοντάδες μετέωρα, τα οποία εισέρχονται ομαδόν και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.
Συνήθως, κατά προσέγγιση και κατ΄εκτίμηση μέσου όρου, τα εν λόγω «πεφταστέρια» κινούνται με ταχύτητα άνω των 55 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα και λαμπερά ίχνη στον ουρανό.
Προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα κι αυτός είναι ο λόγος που ονομάστηκαν έτσι, αφήνουν μια εκθαμβωτική λάμψη στο διάβα τους και χαράζουν τον ουρανό μαγευτικά, κλείνουμε το άρθρο αυτό με την ευχή να έχουμε ένα καθαρό ουρανό, να τα παρατηρήσουμε και φυσικά να τα απολαύσουμε καθώς θα υπεισέρχονται στην ατμόσφαιρα μας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.