Rosscosmos, ο νέος διαστημικός σταθμός μέχρι το 2025 και το πρόγραμμα Luna

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Rosscosmos, ο νέος διαστημικός σταθμός μέχρι το 2025 και το πρόγραμμα Luna

Η πρωτοκαθεδρία και υπεροχή της Μόσχας στο Διάστημα είναι εδώ και πολλά χρόνια επιβεβαιωμένη και είναι τουλάχιστον από δύσκολο, έως και απίθανο να την χάσει κι εφόσον το 1998 με βασικό της ανταγωνιστή τις ΗΠΑ, δεν την έχασε και συνέχιζε να έχει την υπεροχή.
Παρά τη διάλύση της Σοβιετικής Ένωσης και αφού τότε δεν την έχασε, με τα ελαχιστοποιημένα κονδύλια της αλήστου μνήμης εποχής Γιέλτσιν, μέχρι το 2005 και τις συνεργασίες με τους όποιους ενδιαφερόμενους, η Μόσχα, έφτιαξε άλλα τέσσερα κοσμοδόρμια με τελευταίο το Βοστότσνι Космодром «Восточный», σχετικά πρόσφατα.
Μέχρι το 2017 υπήρχαν το Πλεσέτσκ – (Космодром «Плесецк»‎), Σβομπόντνι το (Космодром «Свобо́дный»‎), την Αεροδιαστημική Βάση του Καπούστιν Γιαρ (“Капустин Яр”), μαζί με το μεγαλύτερο και διασημότερο Κοσμοδρόμιο του πλανήτη το Μπαϊκονούρ (Космодром «Байконур»‎), που εδρεύει στην πρώην Σ.Δ του Καζαχστά Καταλαμβάνοντας μια έκταση 6.717 τ.μ, έχοντας μέγεθος μιας μεγαλομεσαίας ελληνικής πόλης των 100.000 κατοίκων, ενώ ήταν και ο κασκευαστής του Διενθούς Διατημικού σταθμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ρωσική Ομοσπονδία, θα τερματίσει οριστικά τη συμμετοχή της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το πέρας της προγραμματισμένης διάρκειας ζωής του, καθώς και με τον παρατεταμένο εως τώρα κύκλο ζωής του το 2024, πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη ανώτερου αξιωματούχου της εν λόγω χώρας. Η Μόσχα όχι μόνο εργάζεται ήδη σε έναν νέο σταθμό που θα αντικαταστήσει τον τρέχοντα, αλλά από τούδε και στο εξής, δεν θα δανείζει τα επιστημονικά και τεχνολογικά της επιτεύγματα.
Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, δια μέσου του Ρώσου αντιπρόεδρου της κυβέρνησης της χώρας Γιούρι Μπορίσοφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 την Κυριακή που μας πέρασε, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα σταματήσει την συνεργασία με άλλα έθνη την όποια μελλοντική συνεργασία σε τέτοιου είδους εγχειρήματα μόλις ο σταθμός σταματήσει να λειτουργεί.
Προχωρόντας και αναλύοντας παραπέρα το σκεπτικό και το σχεδιασμό της Ρωσίας όσον αφορά τα διαστημικά της προγράμματα από το 2025 και έπειτα.
Για να πραγματοποιηθεί αυτό, με κάθε επισημότητα, θα δωθεί ενήμερωση μέσω της αντίστοιχης διαστημικής υπηρεσίας δηλαδή και αρχικά μέσω του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και κατ’ επεκταση της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσία Roskosmos, η οποία θα «ειδοποιήσει και ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως τις συνεργαζόμενες με αυτήν χώρες και επιχειρηματίες, για την απόσυρσή της από την ISS από το 2025».

Ως κατασκευαστής του Διεθνούς διαστημικού η Rosscosmos, έχει αναλάβει και τις παραπέρα διορθώσεις και επισκευές που συνήθως προκύπτουν από την πρώτη κι όλας στιγμή, μιας και είναι ο μόνος οργανισμός τέτοιου βεληνεκούς και είδους που κατέχει την τεχνογνωσία και τα εργαλεία συντήρησης του από τον ΜΙΡ και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο εν λόγω ακόμα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη. Οι Δύσκολες και Ακραίες συνθήκες του διαστήματος μειώνουν πολλές φορές περισσότερο την δυνατότητα της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής, μιας και καθίστανται εχθρικές σε κάθε τεχνητό μέσο που μπαίνει σε τροχιά γύρω από την υδρόγειο.
Οι κοσμοναύτες & συνεργαζόμενοι αστροναύτες τις προάλλες, προσπάθησαν να διορθώσουν μια πολύ σοβαρή ζημιά, με τις διαρροές αέρα, κυρίως λόγω των ρωγμών που εμφανίζονται σε ορισμένες από τις μονάδες του σταθμού.
Ο Βλαντιμίρ Σόλοβιεφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Energia, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης του ISS για λογαριασμό της Ρωσίας, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι πολλά στοιχεία του σταθμού έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά που προς το παρών μπορεί να αντισταθμιστεί, αλλά χρονικά αυτό δεν μπορεί να ταξιδέψει χρονικά στο διηνεκές.
Πέρα ​​από την αντικατάσταση και διόρθωση της ζημιάς, ο Διεθνής διαστημικός σταθμός ήδη έχει πάρει παράταση μέχρι το 2025 και αυτή θα είναι και η τελική. Η Energia εργάζεται επί του παρόντος στο Orbital της Ρωσίας Διαστημικός Σταθμός που έχει ρυθμιστεί να αντικαταστήσει το ISS. Το πρώτο στοιχείο του ISS κυκλοφόρησε το 1998 και η διάρκεια ζωής του σταθμού επεκτάθηκε σε πρώτη φάση 2020 σε δεύτερη το 2024 και τελική το 2025.
Ο επικεφαλής του ρωσικού διαστημικού γραφείου Roscosmos, Ντμίτρι Ρόγκοζιν, δήλωσε πέρυσι ότι μετά τη διακοπή λειτουργίας του ISS, το διαστημικό σκάφος Progress θα το τραβήξει από τροχιά. Στη συνέχεια, το ISS θα κατέβει στον ωκεανό με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο διαστημικός σταθμός Mir της Ρωσίας το 2001.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Η Ρωσία όχι μόνο δεν καθησυχάζεται, αλλά σχεδιάζει και προετοιμάζει μεθοδικά και όχι στο πόδι, ταυτόχρονα και παράλληλα με την εκτόξευση του νέου Διαστημικού Σταθμού το 2025, την επιστροφή της στη Σελήνη, τόσο αυτόνομα, όσο και σε συνεργασία με την ΛΔ της Κίνας, όπου με την τελευταία σχεδιάζεται η κατασκευή αποικίας: Η πρώτη της αποστολή, καθορίζεται με το Luna 25 και προορίζεται για εκτόξευση τον Οκτώβριο της αναφερόμενης χρονιάς, με στόχευση τον νότιο πόλο του της Σελήνης για να μελετηθούν τα κοιτάσματα του πάγου που εβρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της. «Η γειτονική Σελήνη, θα είναι το επίκεντρο του προγράμματός της RossCosmos για την επόμενη δεκαετία, άφησε να εννοηθεί στο Space.com, ο Λεβ Ζελένι, επιστημονικός σύμβουλος του Ρωσικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών. Από τα συμφραζόμενα το Luna 25 θα είναι μόνο η αρχή, μιας και το 2023 με τελικό στόχο το 2024, σχεδιάζεται η εκτόξευση και του Luna 26 για την αναζήτηση, ανεύρεση και ταυτοποιήσημ των όποιων μαγνητικών και βαρυτικών ανωμαλιών παρατηρηθούν, καθώς και διερεύνηση και τη λήψη εικόνων για πιθανά σημεία προσελήνωσης. Το 2025 το Luna 27, που θα έχει και αυτό τον ίδιο στόχο, δηλαδή τον νότιο πόλο της Σελήνης, θα είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό τρυπάνι νέας τεχνολογίας, με στόχο την συλλογή δειγμάτων. Στο εν λόγων θα διατείθενται Επίσης όργανα και εργαλεία για τη μελέτη της κατεύθυνσης του ηλιακού ανέμου. Η επιλογή της ονοματοδοσίας των σκαφών, υποδεικνύει την προγενέστερη συνέχεια των αποστολών Luna της σοβιετικής εποχής, μετά τον Luna 27, θα υπάρξουν διαδχικά, οι Luna 28, για την επιστροφή δειγμάτων πάγου από τον νότιο πόλο, και Luna 29, ενώ ένα νέο όχημα το Lunokhod (που επίσης παραπέμπει στην Σοβιετική Εποχή, καθώς το Lunokhod-1 ήταν το πρώτο ρόβερ στην ιστορία της Ανθρωπότητας, που έφτασε σε ένα άλλο ουράνιο σώμα, το 1970).

23/12/2020 Το 12ο podcasting των Ηλεκτρικών Κολλεκτίβων
24/12/2020 Οι 20 σπουδαιότερες ταινίες του Σινεμά για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
26/12/2020Οι 30 σπουδαιότερες μουσικές κυκλοφορίες του ηλεκτρικού ήχου και της Jazz για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
28/12/2020 Μεγάλο Αφιέρωμα στο No Wave
30/12/2020 Οι 100 σπουδαιότερους δίσκοι του ηλεκτρικού ήχου, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Πρωτοχρονιά 31/12/2020 23:59 & 1/1/20210 00:01, Οι 100 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου μέχρι σήμερα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Παραμονή των φώτων 5/1/2021 θα καταγράψουμε τις 100 σπουδαιότερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου με τα κριτήρια του istos-ch.com
7/1/2021, Τα 50 Σπουδαιότερα αποκλειστικά λογοτεχνικά βιβλία, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.


Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.