istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Αστρονομία - Διάστημα

To εσωτερικό της Γης κρυώνει πολύ πιο γρήγορα

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

To εσωτερικό της Γης κρυώνει πολύ πιο γρήγορα

Σύμφωνα με μια πρώτη εργαστηριακή έρευνα του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης αναδείχτηκε ότι το μέγεθος και ο βαθμός της θετικής αγωγιμότητας της θερμότητας, βρίσκεται μέσα σε ένα ορυκτό που διατηρεί κοινό όριο ανάμεσα στον πυρήνα και στον μανδύα του πλανήτη στον οποίο είμαστε ένοικοι, οδηγώντας, όχι όμως αβίαστα τους ερευνητές του στο συμπέρασμα, ότι μάλλον και ενδεχομένως η θερμότητα της υδρογείου να λειτουργεί αφαιρετικά, να απομειώνεται σταδιακά, όχι με αριθμητική, αλλά με γεωμετρική κλίμακα και πρόοδο, με αποτέλεσμα, αυτή να χάνεται ταχύτερα του αναμενόμενου από τις μέχρι τώρα έρευνες και μελέτες που είχαν προκύψει κατά το παρελθόν.
Θεωρητικά είναι γνωστόν τοις πάσι, όσον αφορά την επιστημονική κοινότητα, ότι η εξέλιξη της Γης είναι ένα φυσικό μέγεθος συνεχόμενης ιστορικά ψύξης, που όλα αυτά ξεκίνησαν, πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν στην τότε επιφάνεια της κορασίδας Γαίας οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν δεν ήταν μόνο ακραίες, στην πραγματικότητα θύμιζαν την επιφάνεια ενός Ηφαιστείου, το οποίο καλυπτόταν από έναν βαθύ ωκεανό καυτού μάγματος.
Στο πέρασμα των εκατομμυρίων ετών, η ίδια η επιφάνεια του πλανήτη άρχισε να ψύχεται σταδιακά και διαδοχικά, σχηματίζοντας έναν στερεό φλοιό, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και αυτό δεν πραγματοποιήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη.

Παρότι αυτή η διεργασία κράτησε μερικά εκατομμύρια χρόνια, η στερεοποίηση αντανακλούσε την τεράστια θερμική ενέργεια που είχε αφετηρία το εσωτερικό της Γης, συμβάλλοντας επιταχύνοντας και δημιουργώντας νεότερες διαδικασίες, όπως επί παραδείγματι, την περιοδική, η την κλιμακούμενη ηφαιστειακή, αλλά και σεισμική δραστηριότητα, την αύξηση του μεγέθους της περιμέτρου της γης και φυσικά την διαστολή των λεγόμενων τευτονικών πλακών, από την Γκοντβάνα, στην Λαυρασία, στην Παγγαία και από εκεί και μετά στη δημιουργία των νεότερων και σύγχρονων Ηπείρων.
Παρότι ακόμα και σήμερα, ενυπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα ως προς την ταχύτητα και το χρόνο κατά την οποία ψύχθηκε η Γη, καθώς και το ποιος θα ήταν ο χρονικός ορίζοντας που θα απαιτούνταν για την παραπάνω κατ’ συρροή και κατά εξακολούθηση συνεχιζόμενη ψύξη επιφέροντας την παύση τους.
Αυτή η μάλλον πιθανή απάντηση υποθετικά και αυστηρά θεωρητικά ίσως και να βρίσκεται στη λεγόμενη “θερμική αγωγιμότητα των ορυκτών” που σε γενικές γραμμές, συνθέτουν τα όρια μεταξύ του πυρήνα και του μανδύα της Γης, τουτέστιν την διαφορά τους που στην πραγματικότητα είναι τα όρια του λεγόμενου από τους ειδικούς “εξωτερικού πυρήνα”.
Το εν λόγω στρώμα και όριο έχει σημασία, επειδή εκεί βρίσκεται σε άμεση και απευθείας επαφή με το λιωμένο σίδηρο, αλλά και το νικέλιο, που όπως προαναφέραμε, δεν είναι άλλος, από τον εξωτερικό πυρήνα του πλανήτη.
Η ροή θερμότητας από εκεί και προς τα έξω, είναι εκθετικά μεγάλη και το στρώμα που είναι και όριο, κυρίως αποτελείται από ένα ορυκτό υλικό στο οποίο έχει αποδοθεί η ονομασία μπριτζμανίτη, ωστόσο η δυσκολία του υπολογισμού από τους αρμόδιους επιστημονικούς κύκλους, επαφίεται στη θερμότητα που αυτό άγει, από τον πυρήνα της Γης με κατεύθυνση τον μανδύα της, με αποτέλεσμα η πειραματική επιβεβαίωση είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί πειραματικά και παραμένει στη σφαίρα των θεωρητικών και μαθηματικών μοντέλων που επιχειρούν να βρουν την όποια λύση στην παραπάνω θέση και υπόθεση.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Να σημειώσουμε εδώ πέρα σε μια αμέσως επόμενη φάση, η ομάδα του καθηγητή Μοτοχίκο Μουρακάμι, αλλά και άλλοι συνάδελφοί του, με έδρα το Carnegie Insitution of Science, προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα νέο εξελιγμένο τεχνολογικό σύστημα μέτρησης της οπτικής απορρόφησης σε μια μονάδα διαμαντιού που θερμάνθηκε από ένα παλμικό λέιζερ, το οποίο επιτρέπει πάντα θεωρητικά, αλλά και σε συνθήκες εργαστηρίου, στον κατά προσέγγιση υπολογισμό της θερμικής αγωγιμότητας του μπριτζμανίτη, σε συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας που επικρατούν στο εσωτερικό της Γης.
«Αυτό το σύστημα μέτρησης μας επιτρέπει να δείξουμε ότι η θερμική αγωγιμότητα του μπριτζμανίτη είναι περίπου 1,5 φορές υψηλότερη από ότι θεωρούσαμε» αναφέρει επιγραμματικά ο Μουρακάμι.
Στην πραγματικότητα, η ροή θερμότητας από τον πυρήνα στον μανδύα είναι υψηλότερη από ότι ως τώρα και η μεγαλύτερη ροή θερμότητας επιταχύνει την ψύξη της Γης. Αυτό μπορεί να κάνει επιταχύνει την επιβράδυνση της διαστολής των τεκτονικών πλακών και κατ΄ επέκταση την οριακή αύξηση της περιμέτρου της γης κι έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις για τις τιμές της θερμικής αγωγιμότητας.
Κατά τον Μουρακάμι, τα αποτελέσματα της έρευνας «μας δίνουν νέα οπτική ως προς την εξέλιξη των δυναμικών διεργασιών της Γης. Υποδεικνύουν ότι η Γη, όπως οι άλλοι βραχώδεις πλανήτες, ο Ερμής και ο Άρης, ψύχεται και αδρανοποιείται πολύ ταχύτερα του αναμενόμενου», ανεξάρτητα αν δεν είμαστε ακόμα σε θέση για να εκτιμήσουμε τα ακριβή χρονικά πλαίσια.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους, με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιατικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine