Η Λ.Δ της Κίνας πρωτοπορεί στα ηλιακά πάνελ του διαστήματος ως επικουρικά μέσα παραγωγής ενέργειας

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Η Λ.Δ της Κίνας πρωτοπορεί στα ηλιακά πάνελ του διαστήματος ως επικουρικά μέσα παραγωγής ενέργειας

Αν μας ρωτούσατε τη γνώμη μας για το εγχείρημα και στόχο που θέτει η ΛΔ της Κίνας, να στείλει ηλιακά πάνελ στο διάστημα, τα οποία θα περιστρέφονται ως τεχνητοί δορυφόροι και θα τροφοδοτούν με ρεύμα ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι το 2035, με αντανακλαστική πηγή την ενέργεια του ήλιου και η οποία θα μεταφέρονταν στην γη, θα βάζαμε το εξής ερώτημα ως ανταπάντηση, για προχωρούσαμε αναλόγως σε αυτήν. Αν η απάντηση θα χωρίζονταν σε δυο σκέλη και θα ήταν η εξής! α) Ο σκοπός της θα είναι η αποκλειστική δημιουργία μίας νέας, εναλλακτικής πηγής ενέργειας για τον πλανήτη; β) η θα ήταν επικουρικός πλάι στην πυρηνική ενέργεια; Αν ήταν το πρώτο σκέλος θα ήμασταν τουλάχιστον από φειδωλοί, έως και εχθρικοί, ούτε καν παγερά αδιάφοροι ως προς την αποτελεσματικότητα. Αν πάλι ήταν το δεύτερο σκέλος, τότε το πράγμα θα έπαιρνε μια εντελώς διαφορετική τροπή και θα ήταν καταφατική η απάντηση μας.

Η ΛΔ της Κίνας, εδώ και χρόνια έχει θέσει ως βασικό πεδίο εξηλεκτρισμού και κυρίαρχο ενεργειακό στόχο, την πυρηνική ενέργεια που θα παράγεται μέσα από την σύντηξη και όχι μέσα από τη σχάση. Όμως παρ΄ότι έχει φέρει απολύτως επιτυχημένα πειράματα όπως (China National Nuclear Corporation (CNNC), η συσκευή Tokamak HL-2M είναι σε θέση να λειτουργεί στους 150 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου – δηλαδή να είναι σχεδόν τρεις φορές θερμότερη από την προηγούμενη έκδοση που ονομάζεται HL-2A), αυτά δεν ξεπερνούν τα μερικά δευτερόλεπτα κι έχει βάλει σε ερευνητικό πεδίο με πιο γρήγορη ενδεχομένως αποτελεσματικότητα τις δευτερεύουσες πηγές και λεγόμενες για μας αδόκιμα κι άστοχα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, έχει βάλει πλάνο και στόχο, το σχεδιασμό μια επικουρική τακτική ως δευτερεύουσα, αλλά στην παρούσα επιταχυνόμενη φάση , που προέρχεται με βάση την αναγκαιότητα γρήγορης και άμεσης ως προς το βραχυμεσοπρόθεσμο μέλλον, μέσω εξωπλανητικών μέσων, που θα μεταφέρουν την λεγόμενη “ηλιακή ενέργεια” ανά την υφήλιο. Αυτή η ροπή της σε αναζήτηση επικουρικών πηγών παραγωγής, η αναπαραγωγής ενέργειας, θα τονίσουμε ότι θεωρεί και βλέπει πολύ πιο ρεαλιστικά από τους Ευρωπαίους της ΕΕ το ζήτημα της πράσινης ενέργειας, μιας και οι τελευταίοι(σημειολογικά και πραγματολογικά), έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στην λεγόμενη “πράσινη ενέργεια” και την αντίστοιχη ενεργειακή πολιτική, με συνέπειες τόσο οικονομικές, όσο και περιβαλλοντικές. Το μείζων αρνητικό επακόλουθο, είναι πως δεν μπορούν με κανένα τρόπο να κατανοήσουν, ότι η εν λόγω από μόνη της και με επίγεια μέσα, όχι μόνο είναι τόσο ανεπαρκής, αλλά και οξυμένα βλαπτική στο περιβάλλον, καθιστώντας την βλαπτική, σφόδρα αναποτελεσματική και καθόλα ανίκανη, να επιτελέσει τον ρόλο της, όταν κι αν την χρησιμοποιούμε ως βασικό πυλώνα. Θα αποτελεί μια χρόνια και βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της φυσικού περιβάλλοντος, μιας και οι χώροι που απαιτούνται, θα εξαϋλώσουν την κυριολεξία, από δασικές εκτάσεις, έως και χρήσιμους καλλιεργητικούς κάμπους και κεκλιμένα εδάφη, επιφέροντας να αντίθετα του προσδοκώμενου αποτελέσματα.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Η ΛΔ της Κίνας δεν ετοιμάζεται απλά να «επαναστατήσει» και να δείξει ποιος θα είναι το “αφεντικό” στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την Ρωσία και τις ΗΠΑ να ακολουθούν κατά πόδας, όμως το χάσμα σε σχέση με την ΕΕ, όχι μόνο διευρύνεται, αλλά έχει πάρει διαστάσεις διαστημικών αποστάσεων. Η αποστολή των ηλιακών πάνελ, ως δευτερεύουσα μορφή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι μόνο η αρχή, γιατί ακόμα και η διάθεση παροχής και τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο τον πλανήτη από το διάστημα, είναι ενδεικτικό των προθέσεων της στην φιλειρηνική της μεθοδολογία και πολιτική. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν μόνο σχεδιάσει, αλλά και ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου δευτερογενούς σχεδίου τους, που θα αποτελέσσει τον συνδετικό κρίκο και μάλιστα άμεσα, για τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού κέντρου που πρόκειται να μελετάει τη διαστημική ηλιακή ενέργεια.

Η αποστολή δεκάδων εκατοντάδων γιγαντιαίων ηλιακών πάνελ και κατόπτρων στο Διάστημα και σε απόσταση 26.000, θα τα μετατρέπει σε απορροφητήρες των ακτίνων του Ήλιου κι αυτά με τη σειρά τους θα διοχετεύουν ως «πρίσματα» την ενέργεια εν συνεχεία σε ηλιακούς συλλέκτες, που θα επικάθονται στην επιφάνεια της Γης, όπου και θα μετατρέπεται η ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και κατόπιν θα παρέχεται στους καταναλωτές με τον τρόπο αυτό. Κατά τους Κινέζους επιστήμονες το παραπάνω ρηξικέλευθο εγχείρημά, θα έχει επιτευχθεί από το 2035 όπου θα τεθεί σε τροχιά και το αργότερο το 2050, θα έχει αναβαθμιστεί ως εγχείρημα με τη δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που πρώτος σκέφτηκε ο σοβιετικός συγγραφέας Ισαάκ Ασίμοφ και πατέρας της επιστημονικής φαντασίας, . Κινέζοι επιστήμονες, ωστόσο, θεώρησαν ότι αυτή η ιδέα θα μπορούσε να πετύχει και να αλλάξει τον τρόπο ηλεκτροδότησης του πλανήτη.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδο Β1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδο Β1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.