istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Τεχνολογία (Υλικοτεχνική Δομή)

HL-2M Tokamak ο νέος τεχνητός Ήλιος της Κίνας

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Έκθεση Ζωργαφικής Καψαλάκης Μαρίας Rass


 

 

HL-2M Tokamak ο νέος τεχνητός Ήλιος της Κίνας

Η Κίνα την Παρασκευή 4 του Δεκέμβρη έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά στην προσπάθειά της για καθαρή ενέργεια μέσω ελεγχόμενης πυρηνικής σύντηξης, καθώς ανέθεσε στον νέο «τεχνητό ήλιο» – μια ερευνητική μονάδα πυρηνικής σύντηξης νέας γενιάς που λειτουργεί σε θερμοκρασία 10 φορές πιο ζεστή από τον ήλιο.
Σύμφωνα με την China National Nuclear Corporation (CNNC), η συσκευή Tokamak HL-2M είναι σε θέση να λειτουργεί στους 150 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου – δηλαδή να είναι σχεδόν τρεις φορές θερμότερη από την προηγούμενη έκδοση που ονομάζεται HL-2A.
Η ικανότητα παραγωγής τέτοιας εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας είναι απαραίτητη για την έρευνα της διαδικασίας σύντηξης, αναπαράγοντας τον τρόπο με τον οποίο ο ήλιος παράγει ενέργεια χρησιμοποιώντας αέρια υδρογόνου και δευτερίου ως καύσιμα. Ο ήλιος λειτουργεί μόνο σε θερμοκρασία 15 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου.
Ο Διεθνής Θερμοπυρηνικός Πειραματικός Αντιδραστήρας (ITER), ο οποίος είναι υπό κατασκευή, έχει σχεδιαστεί επίσης να λειτουργεί στους 150 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

«Το HL-2M είναι ο μεγαλύτερος τεχνητός ήλιος της Κίνας με τις καλύτερες παραμέτρους», δήλωσε ο Xu Min, διευθυντής του ινστιτούτου. Η νέα εγκατάσταση του έχει επίσης τρεις φορές τον όγκο του πλάσματος και έξι φορές την ένταση του ρεύματος πλάσματος σε σύγκριση με το HL-2A, και αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνολογίας γεννήτρια σύντηξης στην Κίνα, σύμφωνα με δήλωση του CNNC, η οποία επιβλέπει το έργο .Το έργο σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εν λόγω πλατφόρμα, μετά από την παρθενική του παρουσίαση, θα αποτελέσει «ένα σημαντικό πυλώνα» του ITER, του οποίου η Κίνα είναι μέλος μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα.

Η Κίνα στοχεύει να αναπτύξει την τεχνολογία σύντηξης, καθώς σκοπεύει να κατασκευάσει έναν πειραματικό αντιδραστήρα ήδη από το επόμενο έτος, να κατασκευάσει ένα βιομηχανικό πρωτότυπο έως το 2035 και να τεθεί σε εμπορική χρήση μεγάλης κλίμακας έως το 2050.
Το Πεκίνο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης τεχνολογίας που δεσμεύεται να επιτύχει σημαντικές ανακαλύψεις σε βασικές και βασικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, της αεροδιαστημικής επιστήμης και της βαθιάς εξερεύνησης της Γης και των Ωκεανών.
Ακριβώς πάνω από την ατμόσφαιρα, το διαστημικό σκάφος Chang’e 5 την Πέμπτη είχε ανυψώσει 2 κιλά (4,4 λίβρες) σεληνιακής σκόνης και βράχων από τη Σελήνη για να επιστρέψει στη Γη, ενώ το διαστημικό σκάφος ανιχνευτή Tianwen-1 Mars αναμένεται να φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη εντός τριών μηνών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch eFanzine

istosch eFanzine