istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Cinema

Utama, Το Σπίτι μας (η σπουδαιότερη ταινία του 2022, για το 2023)

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Utama, Το Σπίτι μας (η σπουδαιότερη ταινία του 2022, για το 2023)

Το να ζει κάποιος στην ξηρασία της περιοχής του, δεν είναι και το καλύτερο, ούτε φυσικά και το πιο εύκολο πράγμα, απαιτεί ιδιαίτερη σκληραγώγηση, πείσμα και φυσικά – τρομαχτικές φυσικε΄ς αντοχές.
Αντοχές που γίνονται ειδικότερα και ιδιαίτερα ολοένα και πιο δύσκολες, ολοένα και πιο δυσμενείς, όταν αυτός ο κάποιος είναι ένας ηλικιωμένος, όπου το σώμα του αργά αλλά σταθερά τον εγκαταλείπει, έχει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και έχει, πάνω από μια ντουζίνα ζώα, να φροντίσει, για να μην πεθάνουν όλα, όπως τα κοπάδια από τα Λάμα, που πρέπει καθημερινά να τα ταΐζει, να φροντίζει και να τα ποτίζει, όπως ο Βιρίγιο, ο σύζυγος της Σίσα(μια ινδιάνα της φυλής Κέτσουα, στη Βολιβία), αλλά νερό δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά, παρά μόνο σε ένα αναιμικό πλέον φυσικό ταμιευτήρα νερού, ο οποίος καθημερινά αδειάζει, κάτω από τις ανάγκες της κοινότητας, που αυτό ζευγάρι ζει, όσες θυσίες και να κάνει, αυτό, οι αντοχες ολοένα και περιορίζονται, αν δεν εξαφανίζονται από τα χαραγμένα πρόσωπα τους.
Κάπως έτσι αυτό το ηλικιωμένο ζευγάρι της ινδιάνικης Φυλής Κέτσουα στη Βολιβία, προσπαθεί, έναν με δραματικό τρόπο, να κρατήσει τις παραδόσεις του, παραδόσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ξεπερνούν και τα όρια της ανέχειας, μιας ανέχειας, που στην ούγια της γράφει “μας απομένει νερό, για δύο ημέρες μόνο και είναι μέσα σε δύο κουβάδες, με αυτό πρέπει να πορευτούμε”(το γράφουμε έτσι για να γίνει περισσότερο κατανοητό, γιατί αλλιώς και περισσότερο συμπυκνωμένα εκφέρεται στο παρακάτω αριστουργηματικό φιλμ).

Οι συνήθειες των ανθρώπων ειδικά σε μία τέτοια περιοχή που λίγο ως πολύ θυμίζει συνθήκες ερήμου, η ακόμα καλύτερα, ένα επίγειο σεληνικό τοπίο, λειτουργούν κατ’ εμάς ψυχαναγκαστικά, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι ακριβώς, διότι δεν μπορεί κανείς να μέμφεται και για κανένα λόγο τους εν λόγω.
Ο ηλικιωμένος άντρας του ζευγαριού, ο Βιρίγιο, καθημερινά βγάζει το κοπάδι με τα Λάμα του, σε μια μεγάλη πορεία για να το ταΐσει με τους παρακείμενους θάμνους, πορεία που κάθε μέρα δεν μπορεί να είναι η ίδια,(τον λόγο δεν νομίζουμε, ότι χρειάζεται να τον εξηγήσουμε) με σκοπό την σκληρή επιβίωση του ίδιου του νοικοκυριού.
Ωστόσο το βεβαρημένο κατώτερο αναπνευστικό του σύστημα και ειδικά στα παραπάνω υψίπεδα(με το ελαχιστοποιημένο οξυγόνο), τον προδίδει, αλλά το οποίο κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό από τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει σε ένα λιποθυμικό σοκ, το οποίο θα είναι ο προάγγελος για επερχόμενα μάλλον χειρότερα.
Φυσικά τα Λάμα θα ακολουθήσουν το δρόμο τους, μιας και βρίσκουν νέο ηγέτη στην αγέλη, το πιο δυνατό αρσενικό Λάμα και αυτός περιμένει τον εγγονό του τον οποίο δεν συμπαθεί ιδιαίτερα με τον επαναφέρει, σους προγενέστερους ρυθμούς του.
Ωστόσο, μόλις συνέρχεται αντιλαμβάνεται, αυτό που καιρό έχει διαπιστώσει, ότι η διαβίωση του, μάλλον είναι σε αδιέξοδο, ειδικά με τους όρους που ήξερε, από την περίοδο που ήταν νέος και μάλλον δεν επανέρχονται όσο κι αν προσπαθεί.


Η σύζυγος του, η Σίσα και ο εγγονός του ο Κλεβέρ, προσπαθούν με κάθε τρόπο με τον απαγκιστρώσουν από την εγωϊστική του τάση, να θέλει να συνεχίζει να πραγματοποιεί συνήθειες που δεν μπορεί να επαναλάβει, τουλάχιστον όπως το έκανε πριν κάποιες δεκαετίες, επιμένοντας να θέλει να παραμείνει παραμένοντας στο χωριό του και με κανένα τρόπο να μην πάει στο Νοσοκομείο για περίθαλψη.
Ενώ του επισημαίνουν το γεγονός, ότι το να μεταβούν στο αστικό περιβάλλον είναι πλέον μονόδρομος, αυτός αρνείται πεισματικά, παρότι η υγεία του έχει κλονιστεί μάλλον ανεπανόρθωτα, αυτός δεν λέει να κουνήσει ρούπι από το σημείο αναφοράς του και συνεχίζει να ψάχνει τα Λάμα του.
Κοιτάζει με λύπη το εγκαταλειμμένο από κόσμο χωριό του, με τα αραιοκατοικημένα χαμόσπιτα, αλλά και το μέλλον του, που μάλλον στην επόμενη γωνία και σε κάποιο από τα μεθεπόμενα καρά, θα κόψει το νήμα, και την πέφτει για ύπνο, θεωρώντας ότι σαν άλλος κόνδορας θα αυτομολήσει στο έδαφος έχοντας ουσιαστικά απενεργοποιήσει τα φτερά του, όπως λέει στον Κλεβέρ παραβολικά.
Μολαταύτα, περιμένει στωϊκά και εναγωνίως τα Λάμα του, αλλά ανησυχεί και για τη σύζυγό του τη γιαγιά του Κλέβερ(όπως ομολογεί στον τελευταίο, που μάλλον άρχισε να τον λατρεύει), που καθημερινά τρέχει στη λίμνη για να φέρει νερό.
Ανησυχεί μην την αφήσει μόνη γιατί θεωρεί ότι θα φύγει από τη ζωή. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει νοσηλεία για την ασθένεια του, ωστόσο τον φοβίζει το γεγονός, ότι η σύζυγος του δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει μόνη, αλλά ούτε θεωρεί και αναγκαιότητα να πάει στην πόλη, είτε μαζί του, επί του παρόντος, είτε κατά μονάς, στο μέλλον, όταν αυτός θα βρίκεται στον άχρονο κόσμο.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Αυτή η δραματική απεικόνιση, που δείχνει τη σύγκρουση του παλιού με το νέο και τις αντιθέσεις που έχουν στον τρόπο και στη σκέψη διαβίωσης τους, πολλε΄ς φυλές όπως τους Κετσουά, της Βολιβίας, σε σχέση με τα παιδιά και τα εγκόνια τους, που διάλεξαν έναν άλλο δρόμο, που ουδέ μια σχέση έχει με τον δικό τους, ο οποίος δεν θέλει να ακούει για τις πόλεις και τον δυτικό, ξενόφερτο τρόπο ζωής, μακριά από τις συνήθειες τους.
Με τα εκπληχτικά καρέ, καθώς και με την εκπληκτική μουσική από τη Βολιβία, αφενός μεν, δείχνουν το σκληροτράχηλο και αμετάβλητο χαρακτήρα του Βιρίγιο, καθώς και τις σε λανθάνουσα μορρφή και καλά κρυμμένες ευαισθησίες του(οι οποίες έχουν να κάνουν με την χωρίς καμία διαπραγμάτευση παραμονή στον παραδοσιακό τρόπο ζωής), αφετέρου δε, ενώ αποθεώνουν σε πρώτη φάση το πρόσωπο του, για την δύναμη του, ταυτόχρονα τον απογυμνώνουν τα μάτια του φιλοθεάμονοτς κοινού, όπως απογυμνώνεται και στον ίδιο. Η πίστη και η τιμή του, για την αναγκαιότητα διαβίωσης εφόρου ζωής μέχρι το τέλος στο χωριό, ωστόσο παραμένει πεισματικά, μέχρι τον θάνατο του εκεί.
Στην αντίπερα όχθη, ο εγγονός του έχει πείσει ήδη τη γιαγιά του για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο παππούς του, αλλά και οι δύο αμφότεροι στην πόλη, αλλά τα πράγματα είναι μαλλον εις μάτην, εξαιτίας του ίδιου του Βιρίγιο.
Εδώ η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο νέο πέραν του ότι αναδείχνει τη γοητεία του παλιού αλλά και την αναγκαιότητα του νέου, ξεδιπλώνει πέραν των αντιθέσων και τις συνθέσεις, το πως δηλαδή η σχέση του παππού με τον εγγονό, από την πλευρά του πρώτου, μετατρέπονται απο απέχθεια σε λατρεία..
Πώς και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν μαζί σε μία χώρα και σε μία περιοχή, όπου το νερό είναι είδος προς εξαφάνιση, το νερό το οποίο είναι πηγή ζωής ακόμα και για τις πιο βασικές ανάγκες, όπως η ύδρευση το μαγείρεμα το πλύσιμο των ρούχων και γενικότερα την υγιεινή η οποία διατρέχει στην προκειμένη περίπτωση ένα κίνδυνο λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά και με την αναγκαιότητα της θαλπωρής του νέου προς τον πρεσβύτερο, που τελικά δεν είναι προσβολη για τον τελευταίο, αλλά απέραντη αγάπη.
Η Υπέροχη σκηνοθεσία, το εξαιρετικά ανθρώπινο και ανθρωπιστικό περιεχόμενο, που μόνο ο λατινοαμερικάνικος κινηματογράφος(βαθειά επηρεασμένος από τον Σοβιετικό) μπορεί να αναδείξει, είναι και το σημείο αιχμής για τη διαβίωση πολλών και διαφορετικών φυλών που ο πολιτισμός τους εξώθησε στα βουνά, αλλά που το χρειάζονται όσο τίποτα άλλο για να μπορέσουν ναι διαβίωση σε πρώτη φάση και να επιβιώσουν σε δεύτερη.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη σπουδαιότερη ταινία του 2023 με εξαιρετικές μουσικές με ανθρώπινες αναπαραστάσεις που είναι το λιγότερο συγκλονιστικές, αλλά και τοπία που απεικονίζονται στα καρέ της φωτογραφίας πώς εξωπραγματικά για μας τους Ευρωπαίους.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking CalendarTo show CAPTCHA, please deactivate cache plugin or exclude this page from caching or disable CAPTCHA at WP Booking Calendar > Settings General page in Form Options section.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα επερχόμενο σφόδρα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 

Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine